slider-shadow
 • Το *ΜSc Shipping (Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων) είναι το μοναδικό στην Ελληνική αγορά που σχεδιάστηκε με βάση τις ανάγκες της πραγματικής Ναυτιλιακής Βιομηχανίας από ανθρώπους της Ναυτιλίας και με διδάσκοντες από την ίδια τη Ναυτιλιακή Αγορά. Είναι δομημένο σε δυο ευέλικτες κατευθύνσεις: MSc Shipping Management και MSc Maritime Operation & Management.

  H κατεύθυνση MSc Shipping Management εξειδικεύει κυρίως αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού αλλά και Πτυχιούχους Ναυτικών Ακαδημιών, Oικονομικών, Πολιτικών & Κοινωνικών Σπουδών, Μηχανολόγους, Ναυπηγούς, που επιθυμούν να εισέλθουν δυναμικά στη Ναυτιλία, σε πραγματικές οικονομικές και διοικητικές λειτουργίες της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας.

  H κατεύθυνση MSc Maritime Operation & Management, δίνει τη δυνατότητα εξειδίκευσης σε στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών αλλά και σε Πτυχιούχους Ναυτικών Ακαδημιών, Οικονομικών, Πολιτικών & Κοινωνικών Σπουδών, Μηχανολόγους, Ναυπηγούς, χωρίς εμπειρία διαδικασίας Πλοίου και Ναυτικών Εργασιών, να μυηθούν και να κατακτήσουν τη Ναυτιλία πρώτης γραμμής με αντικείμενο τις θαλάσσιες μεταφορές και την αποτελεσματική διαχείρισή τους.

  *υπό έγκριση
 • Τίτλος προγράμματος

  *MSc Shipping
  *MSc στη Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων

  Γλώσσα διδασκαλίας

  Ελληνικά /Αγγλικά

  Όροι εγγραφής στο πρόγραμμα

  Πτυχίο Πανεπιστημίου οποιουδήποτε τομέα Επαρκής γνώση Αγγλικής γλώσσας (IELTS 6.5) μόνο για αγγλόφωνα προγράμματα

  Συνέχεια σπουδών

  Σε Διδακτορικό Επίπεδο σε πανεπιστημιακά προγράμματα διεθνώς

 • Δεκτοί στο πρόγραμμα γίνονται κατόπιν συνέντευξης και υποψήφιοι σπουδαστές χωρίς ακαδημαϊκό τίτλο, οι οποίοι διαθέτουν κατάλληλη εργασιακή εμπειρία σε τομέα σχετικό με τη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων.
   
  Το Aegean College προσφέρει σε όλους τους σπουδαστές δωρεάν μαθήματα εκμάθησης αγγλικής γλώσσας και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών.
 • Kύρια Μαθήματα - Και για τις 2 κατευθύνσεις
  Human Resource Management in Shipping - Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού στη Ναυτιλία (Διαχείριση Ναυτιλιακών Πόρων)
  Leadership in Shipping - Ηγεσία και Λήψη Αποφάσεων στη Ναυτιλία
  Business Communication in Shipping - Επιχειρηματική Επικοινωνία στη Ναυτιλία
  Managing Financial Resources and Decisions - Διαχείριση και Λήψη Οικονομικών Αποφάσεων

  Μαθήματα Eπιλογής - Κατεύθυνση MSc Shipping Management
  Shipping Finance - Ναυτιλιακά Οικονομικά
  International Shipping Law - Διεθνές Ναυτιλιακό Δίκαιο
  Shipping Business & Shipbroking - Ναυλώσεις Πλοίων
  Marine Insurance - Ναυτασφαλίσεις
  Shipping Operations - Επιχειρησιακή Ναυτιλία
  Research Methods & Dissertation - Διπλωματική Εργασία

  Μαθήματα Επιλογής - Κατεύθυνση MSc Shipping (Maritime Operations & Management)
  General Ship Knowledge - Γενικές Γνώσεις Πλοίου
  Fundamentals of Marine Regulations - Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία
  Maritime Economics & Finance - Οικονομικά της Ναυτιλίας και της Ναυτιλιακής Αγοράς
  Transportation Management and Logistics - Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας στη Ναυτιλία (Logistics & Θαλάσσιες Μεταφορές)
  Maritime and Port Operations - Οργάνωση και Διοίκηση Λιμένων
  Research Methods & Dissertation - Διπλωματική Εργασία

 • Το Aegean College διαθέτει κτιριακές εγκαταστάσεις που διασφαλίζουν την άρτια εκτέλεση του εκπαιδευτικού έργου.
  Τα εργαστήρια, η βιβλιοθήκη, το αναγνωστήριο και οι αίθουσες διδασκαλίας καλύπτουν τις ανάγκες των σπουδαστών και του ακαδημαϊκού προσωπικού και παρέχουν ιδανικές συνθήκες ακαδημαϊκής και επαγγελματικής κατάρτισης.
  Στα Εργαστήρια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών παρέχεται δωρεάν απεριόριστη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ενώ προβλέπεται και ασύρματο δίκτυο (Wi-Fi) εντός των εγκαταστάσεων του Κολεγίου.
  Στο Κολέγιο λειτουργεί Εκπαιδευτικό Portal, στο οποίο οι σπουδαστές αποκτούν πρόσβαση με χρήση προσωπικού κωδικού. Με το Portal οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την ύλη των μαθημάτων, να διαβάζουν και να ενημερώνονται για όλες τις παραδόσεις των καθηγητών τους (υπό τη μορφή σημειώσεων), να επικοινωνούν μαζί τους, να συμμετέχουν στο forum του Κολεγίου και να ενημερώνονται για τις ανακοινώσεις της Γραμματείας, καθώς και για διάφορα θέματα που αφορούν τις σπουδές τους.
  • Το Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων είναι ένα δυναμικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το μοναδικό στην Ελληνική Ναυτιλιακή και Ναυτική Εκπαίδευση που είναι προσαρμοσμένο στην καθημερινότητα της Παγκόσμιας Ναυτιλιακής Αγοράς και στις πραγματικές απαιτήσεις των ναυτιλιακών Εταιρειών και Διεθνών Οργανισμών. Οι απόφοιτοι του MSc Shipping που προσφέρει το Aegean College διαθέτουν όλα τα εφόδια και τις απαραίτητες γνώσεις για να αναλάβουν θέσεις ευθύνης.

   To Aegean College συνεργάζεται με την εταιρεία Spinnaker Global /Specialist Recruitment για την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση των πτυχιούχων του ΜSc Shipping στις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες παγκοσμίως.

Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

210.3211228 & 210.3800811
 
 • "Παρόλο που η επιχείρησή μου είναι μικρή μπόρεσα να κατανοήσω βασικές έννοιες που αφορουν τη λειτουργία της και να εφαρμόσω στην πράξη αυτά που διδάχθηκα." 

   

   Νικόλαος Σαμαρίδης, MBA Leadership & Management Development 

   
 • " The schedule was flexible; lectures were conducted in a professional approach, with adequate resources and support. The experience has been delightful with such a rich culture, warm reception and receiving all the support l needed." 

   

  Nomonde Ncube, MBA Leadership & Management Development with Accounting and Finance

   

   
 • "Παρά την 10ετή προϋπηρεσία μου, βρήκα ιδιαίτερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα τα μαθήματα όπου είχα την ευκαιρία να μοιραστώ προσωπικές εμπειρίες με τους συμφοιτητές και τους καθηγητές μου."

   

  Άννα Ακριβίδη, MBA Leadership & Management Development with Human Resources Management

   
 • "Τα τελευταία 18 χρόνια, εργάζομαι σε ένα διεθνή τηλεπικοινωνιακό οργανισμό και ένιωσα πως είναι απαραίτητο για την επαγγελματική μου εξέλιξη να αποκτήσω μία πιστοποίηση των γνώσεων που είχα αποκομίσει, αλλά και να τις εμπλουτίσω με νέες. " 

   

   Πέτρος Γιαννακόπουλος, MBA Leadership & Management Development with Marketing 

   
 • " Εκτός από τις ακαδημαϊκές γνώσεις είχα την ευκαιρία να γνωρίσω έγκριτους επαγγελματίες από το χώρο της Ψυχολογίας και άλλων Ανθρωπιστικών επιστημών. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου θεωρώ πως κατέχω πολλά εφόδια για τα πρώτα μου βήματα στο χώρο της Ψυχολογίας." 

   

  Μαρία Πινγκούλη, BSc (Hons) in Psychology