slider-shadow
    • Tο Aegean College προσφέρει στην Ελλάδα, σε συνεργασία με κρατικό βρετανικό πανεπιστήμιο, ένα υψηλών προδιαγραφών μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc Speech and Language Therapy.

     Το πρόγραμμα καλύπτει ένα εύρος επιστημονικών τομέων, που συνεισφέρουν στην κατανόηση της φύσης της ανθρώπινης επικοινωνίας και των επικοινωνιακών δυσκολιών. Ο φοιτητής προετοιμάζεται ως μελλοντικός επαγγελματίας στο χώρο της Λογοθεραπείας έχοντας την ευκαιρία εφαρμογής διαφορετικών τρόπων παρέμβασης, ανάπτυξης ερευνητικών δεξιοτήτων και πρακτικής άσκησης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Κλινική Πρακτική συνολικής διάρκειας 750 ωρών με την υποστήριξη ειδικά εκπαιδευμένων μεντόρων και λαμβάνει χώρα σε διαφορετικά κλινικά πλαίσια.

     Σκοπός του μεταπτυχιακού προγράμματος MSc Speech and Language Therapy είναι να προσφέρει σε πτυχιούχους του τομέα υγείας, κοινωνικών και βιολογικών επιστημών την ευκαιρία να εξειδικευθούν στη Λογοθεραπεία.


    • Τίτλος προγράμματος

     MSc Clinical Speech and Language Therapy
     Μεταπτυχιακό στην Λογοθεραπεία

     Διάρκεια προγράμματος

     2 έτη (full-time)

     Γλώσσα διδασκαλίας

     Ελληνικά /Αγγλικά

     Όροι εγγραφής στο πρόγραμμα

     Πτυχίο Λογοθεραπείας, Παιδαγωγικών, βρεφονηπιακών σπουδών, σπουδών Προσχολικής Αγωγής, ψυχολογίας 
     Αγγλικά: IELTS Level 6.5. or TOEFL score of 575 or 230 computer based (μόνο για αγγλόφωνα προγράμματα)
     Δυνατότητα Αναγνώρισης Μαθημάτων από συναφή προγράμματα υπό προϋποθέσεις

     Συνέχεια σπουδών

     Διδακτορικό

    • Το Aegean College προσφέρει σε όλους τους σπουδαστές δωρεάν μαθήματα εκμάθησης αγγλικής γλώσσας και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών.
      
    • Μαθήματα
     • Εισαγωγή στις Επαγγελματικές, Ακαδημαϊκές και Ερευνητικές Δεξιότητες (Introduction to Professional, Academic & Research skills)
     • Ψυχογλωσσολογία, Επικοινωνία και Ανάπτυξη (PsychoLinguistics, Communication and Development)
     • Νευροβιολογικές Βάσεις για τις Διαταραχές Επικοινωνίας (Neurobiological Bases For Communication Disorders)
     • Κλινική Θεωρία και Πρακτική Ι (Clinical Theory & Placement I)
     • Κλινική Σκέψη στη Λογοθεραπεία σε Παιδιά (Clinical Reasoning in Paediatric SLT)
     • Ερευνητική Μεθοδολογία, Σχεδιασμός και Στατιστική για Λογοθεραπευτές (Research Methods, Design & Statistics for SLTs)
     • Κλινική Σκέψη και Παρέμβαση σε Διαταραχές Επικοινωνίας και Κατάποσης Ενηλίκων (Clinical Intervention Reasoning in Communication and swallowing Disorders in Adults)
     • Κλινική Πρακτική II (Clinical Placement II)
     • Πτυχιακή Εργασία (Dissertation)
    • Το Aegean College διαθέτει κτιριακές εγκαταστάσεις που διασφαλίζουν την άρτια εκτέλεση του εκπαιδευτικού έργου. Τα εργαστήρια, η βιβλιοθήκη, το αναγνωστήριο και οι αίθουσες διδασκαλίας καλύπτουν τις ανάγκες των σπουδαστών και του ακαδημαϊκού προσωπικού και παρέχουν ιδανικές συνθήκες ακαδημαϊκής και επαγγελματικής κατάρτισης. Στα εργαστήρια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών παρέχεται δωρεάν απεριόριστη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ενώ προβλέπεται και ασύρματο δίκτυο (Wi-Fi) εντός των εγκαταστάσεων του Κολεγίου.

     Στο Κολέγιο λειτουργεί Εκπαιδευτικό Portal, στο οποίο οι σπουδαστές αποκτούν πρόσβαση με χρήση προσωπικού κωδικού. Με το Portal οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την ύλη των μαθημάτων, να διαβάζουν και να ενημερώνονται για όλες τις παραδόσεις των καθηγητών τους (υπό τη μορφή σημειώσεων), να επικοινωνούν μαζί τους, να συμμετέχουν στο forum του Κολεγίου και να ενημερώνονται για τις ανακοινώσεις της Γραμματείας, καθώς και για διάφορα θέματα που αφορούν τις σπουδές τους.

  • Οι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου του Aegean College έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν ως άρτιοι Λογοθεραπευτές, με άτομα όλων των ηλικιών - με προβλήματα επικοινωνίας- σε ποικίλους εργασιακούς χώρους στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα καθώς και ως Ελεύθεροι Επαγγελματίες. Εργάζονται σε κέντρα αποκατάστασης, ειδικά σχολεία και νοσοκομεία προσφέροντας υπηρεσίες σε παιδιά με οργανικά προβλήματα όπως η κώφωση, αναπτυξιακά και επικοινωνιακά προβλήματα όπως ο αυτισμός και η νοητική στέρηση, με διαταραχές του λόγου, καθώς και με μαθησιακές διαταραχές ή σε ενήλικες με παθήσεις νευρολογικής φύσεως όπως η νόσος Alzheimer, ατυχήματα κ.α.

   Επίσης μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε Διδακτορικό Επίπεδο.

Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

210.3211228 & 210.3800811
 
 • "Παρόλο που η επιχείρησή μου είναι μικρή μπόρεσα να κατανοήσω βασικές έννοιες που αφορουν τη λειτουργία της και να εφαρμόσω στην πράξη αυτά που διδάχθηκα." 

   

   Νικόλαος Σαμαρίδης, MBA Leadership & Management Development 

   
 • " The schedule was flexible; lectures were conducted in a professional approach, with adequate resources and support. The experience has been delightful with such a rich culture, warm reception and receiving all the support l needed." 

   

  Nomonde Ncube, MBA Leadership & Management Development with Accounting and Finance

   

   
 • "Παρά την 10ετή προϋπηρεσία μου, βρήκα ιδιαίτερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα τα μαθήματα όπου είχα την ευκαιρία να μοιραστώ προσωπικές εμπειρίες με τους συμφοιτητές και τους καθηγητές μου."

   

  Άννα Ακριβίδη, MBA Leadership & Management Development with Human Resources Management

   
 • "Τα τελευταία 18 χρόνια, εργάζομαι σε ένα διεθνή τηλεπικοινωνιακό οργανισμό και ένιωσα πως είναι απαραίτητο για την επαγγελματική μου εξέλιξη να αποκτήσω μία πιστοποίηση των γνώσεων που είχα αποκομίσει, αλλά και να τις εμπλουτίσω με νέες. " 

   

   Πέτρος Γιαννακόπουλος, MBA Leadership & Management Development with Marketing 

   
 • " Εκτός από τις ακαδημαϊκές γνώσεις είχα την ευκαιρία να γνωρίσω έγκριτους επαγγελματίες από το χώρο της Ψυχολογίας και άλλων Ανθρωπιστικών επιστημών. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου θεωρώ πως κατέχω πολλά εφόδια για τα πρώτα μου βήματα στο χώρο της Ψυχολογίας." 

   

  Μαρία Πινγκούλη, BSc (Hons) in Psychology