slider-shadow

Το Ερευνητικό Κέντρο ARC έχει ως κύριο στόχο την δυναμική παραγωγή και διάδοση ουσιαστικής και πρωτότυπης επιστημονικής γνώσης και τεχνολογίας αιχμής. Ωστόσο, μόνιμο ενδιαφέρον του Κέντρου παραμένει η πρακτική μετάβαση από τα ερευνητικά ευρήματα στη ζώσα καθημερινότητα των ανθρώπων.

Με γνώμονα τις αξίες του ανθρωπισμού και το όραμα μιας καλύτερης κοινωνίας κύριοι στόχοι του Ερευνητικού Κέντρου ARC είναι:

 • Η δημιουργία καταρτισμένων επαγγελματιών εφοδιασμένων με σύγχρονα εργαλεία, πρακτικές δεξιότητες και προσόντα που θα τους επιτρέψουν να ολοκληρωθούν ως επιστήμονες, να προσαρμοστούν και να απορροφηθούν σε μια ανταγωνιστική Αγορά Εργασίας.
 • Η διεξαγωγή καινοτόμων μελετών και ερευνών, δημοσιεύσιμων σε διεθνή συνέδρια και έγκριτα επιστημονικά περιοδικά.
 • Η ανάπτυξη και η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, τεχνικών και μεθόδων.
 • Η καλλιέργεια, η μεταφορά και η εφαρμογή γνώσης αιχμής στις κοινωνικές και θετικές επιστήμες.
 • Η ανάπτυξη στους νέους επιστήμονες κριτικής ερευνητικής στάσης.
 • Ο σχεδιασμός, η υλοποίηση και η αξιολόγηση εθνικών και διεθνών προγραμμάτων.

Στο πλαίσιο του ARC, τόσο το ακαδημαϊκό μας προσωπικό όσο και οι φοιτητές μας διεξάγουν έρευνα υψηλού επιπέδου σε πληθώρα σύγχρονων θεμάτων.

Σύμφωνα με την πολιτική έρευνας του Κολεγίου, όλοι οι φοιτητές του Aegean College, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί, συμμετέχουν σε ποιοτικές ερευνητικές δραστηριότητες και στις διαδικασίες του ARC έτσι ώστε να αποκτήσουν πολύτιμη ερευνητική και επαγγελματική εμπειρία κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Στο πλαίσιο του ARC, επίσης, πραγματοποιούνται σε τακτική βάση σειρές ερευνητικών και εκπαιδευτικών σεμιναρίων (research and training seminars), τα οποία απευθύνονται τόσο στους φοιτητές του Κολεγίου όσο και στο ευρύ κοινό.

Το Ερευνητικό Κέντρο ARC έχει να επιδείξει σημαντικές ερευνητικές συνεργασίες και ποιοτική επιστημονική παραγωγή:

 • διεξαγωγή εμπειρικών ερευνών υψηλού επιπέδου,
 • συμμετοχές σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια (ανακοινώσεις, εισηγήσεις, διοργάνωση θεματικών ενοτήτων),
 • δημοσιεύσεις σε πρακτικά συνεδρίων (με κρίση), συλλογικούς τόμους, έγκριτα διεθνή περιοδικά και Working Paper Series.

Το Ερευνητικό Κέντρο ARC εκδίδει το European Journal of Social Behaviour  – Διεπιστημονικό, διεθνές ακαδημαϊκό περιοδικό, με αυστηρές διαδικασίες κρίσης (peer review) και συντακτική επιτροπή υψηλού κύρους, προερχόμενη από την παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα. Τα άρθρα του περιοδικού δημοσιεύονται στα αγγλικά, σε ηλεκτρονική μορφή.

Το European Journal of Social Behaviour παρέχει ένα διεπιστημονικό βήμα για ανταλλαγή πρωτότυπων απόψεων και ιδεών σε παγκόσμιο επίπεδο, διατηρώντας αδιάπτωτο το επίπεδο της ποιοτικής στάθμης της επιστημονικής παραγωγής.

Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

210.3211228 & 210.3800811
 
 • "Παρόλο που η επιχείρησή μου είναι μικρή μπόρεσα να κατανοήσω βασικές έννοιες που αφορουν τη λειτουργία της και να εφαρμόσω στην πράξη αυτά που διδάχθηκα." 

   

   Νικόλαος Σαμαρίδης, MBA Leadership & Management Development 

   
 • " The schedule was flexible; lectures were conducted in a professional approach, with adequate resources and support. The experience has been delightful with such a rich culture, warm reception and receiving all the support l needed." 

   

  Nomonde Ncube, MBA Leadership & Management Development with Accounting and Finance

   

   
 • "Παρά την 10ετή προϋπηρεσία μου, βρήκα ιδιαίτερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα τα μαθήματα όπου είχα την ευκαιρία να μοιραστώ προσωπικές εμπειρίες με τους συμφοιτητές και τους καθηγητές μου."

   

  Άννα Ακριβίδη, MBA Leadership & Management Development with Human Resources Management

   
 • "Τα τελευταία 18 χρόνια, εργάζομαι σε ένα διεθνή τηλεπικοινωνιακό οργανισμό και ένιωσα πως είναι απαραίτητο για την επαγγελματική μου εξέλιξη να αποκτήσω μία πιστοποίηση των γνώσεων που είχα αποκομίσει, αλλά και να τις εμπλουτίσω με νέες. " 

   

   Πέτρος Γιαννακόπουλος, MBA Leadership & Management Development with Marketing 

   
 • " Εκτός από τις ακαδημαϊκές γνώσεις είχα την ευκαιρία να γνωρίσω έγκριτους επαγγελματίες από το χώρο της Ψυχολογίας και άλλων Ανθρωπιστικών επιστημών. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου θεωρώ πως κατέχω πολλά εφόδια για τα πρώτα μου βήματα στο χώρο της Ψυχολογίας." 

   

  Μαρία Πινγκούλη, BSc (Hons) in Psychology