Ελευθέριος Παρασκευόπουλος

Φυσικοθεραπευτής, MSc, PhDc

Ο Ελευθέριος Παρασκευόπουλος είναι πτυχιούχος φυσικοθεραπευτής πανεπιστημίου του Εδιμβούργου του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (Master of Science) από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με εξειδίκευση στην κλινική εμβιομηχανική. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Manual Therapy (δια των χειρών θεραπεία), όπου έχει λάβει τον τίτλο του Orthopaedic Manual Therapist (OMT) με αναγνώριση από τον σύλλογο Μυοσκελετικών Φυσικοθεραπευτών του Ηνωμένου Βασιλείου (Musculoskeletal Association of Chartered Physiotherapists – MACP).

Είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην αποκατάσταση δυσλειτουργιών του ώμου σε επαγγελματίες αθλητές πετοσφαίρισης. Ταυτόχρονα, συμμετέχει στην οργάνωση σεμιναρίων επιμόρφωσης σχετικών με την Μυοπεριτονιακή Απελευθέρωση σε συνεργασία με διακεκριμένους ακαδημαϊκούς υπό την αιγίδα  του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στην Βρετανία και στην Ελλάδα ως Φυσικοθεραπευτής στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Είναι Φυσικοθεραπευτής της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας (Ανδρών-Γυναικών). Ταυτόχρονα, είναι επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, όπου εργάζεται ως διδάσκων και επίσης είναι επισκέπτης καθηγητής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Νέες Μέθοδοι στη Φυσικοθεραπεία» στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.