slider-shadow

 

      • Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Aegean Omiros College προσφέρει το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ πιστοποιημένο πρόγραμμα Μεταπτυχιακού Επιπέδου 7 στις Αναπτυξιακές Διαταραχές και τις Ειδικές Ανάγκες σε αποκλειστική συνεργασία με την Κρατική Αρχή Προσόντων της Σκωτίας (SQA-Scottish Qualification Authority).
      • Το πρόγραμμα παρέχεται στην ελληνική γλώσσα.
      • Με την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης απονέμονται οι τίτλοι σπουδών Advanced Professional Diploma in Developmental Disorders and Special Needs και Advanced Professional Certificate in Developmental Disorders and Special Needs.
        
       Πρόκειται για ευέλικτα πιστοποιημένα προγράμματα μεταπτυχιακού επιπέδου διάρκειας από ένα έως πέντε έτη, σχεδιασμένα να καλύψουν τις απαιτήσεις της μεταπτυχιακής κατάρτισης στην ειδική αγωγή και τις αυξανόμενες ανάγκες στην αγορά εργασίας.
        
       Μετά την απόκτηση των συγκεκριμένων τίτλων σπουδών που απονέμει το Aegean College σε συνεργασία με το SQA, οι κάτοχοί τους λαμβάνουν Πιστωτικές Μονάδες βάσει του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Πιστοποίησης Προσόντων και Πιστωτικών Μονάδων (EQF) και αποκτούν τη δυνατότητα παρακολούθησης προγράμματος Master σε συναφές αντικείμενο σε αναγνωρισμένα πανεπιστήμια στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
        
        
      •  
      • Τίτλος προγράμματος

       Advanced Professional Diploma /Certificate in Developmental
       Disorders and Special Needs

        

       Διάρκεια προγράμματος

       1-5 έτη

       Γλώσσα διδασκαλίας

       Ελληνικά

       Τίτλος σπουδών απονέμεται από

       Scottish Qualification Authority (SQA)

       Όροι εγγραφής στο πρόγραμμα

       Πτυχίο Ψυχολογίας, Λογοθεραπείας,
       Παιδαγωγικών ή συναφών κλάδων

       SCOTTISH QUALIFICATIONS AUTHORITY-SQA

       Με έδρα τη Γλασκόβη, η Αρχή Προσόντων της Σκωτίας (SQA-Scottish Qualifications Authority) είναι Μη Κερδοσκοπικός Κυβερνητικός Οργανισμός, που τελεί υπό την αιγίδα και εποπτεία της Κυβέρνησης της Σκωτίας και αποτελεί τον Εθνικό Φορέα Πιστοποίησης.

       Το Aegean College είναι το Πρώτο Κολλέγιο που συνεργάστηκε με το SQA και το ΜΟΝΑΔΙΚΟ που προσφέρει προγράμματα μεταπτυχιακής εκπαίδευσης Επιπέδου 7.

       Το SQA είναι Αναγνωρισμένος Φορέας Πιστοποίησης από το ελληνικό κράτος (ΦΕΚ 1785/β/24.07.2013).

       Σκοπός του SQA είναι να θέτει και να διατηρεί κορυφαία πρότυπα στον τομέα της Εκπαίδευσης και της Επαγγελματικής Κατάρτισης μέσω πιστοποιήσεων και αξιολογήσεων που προσφέρονται σε σχολεία, Κολέγια, Πανεπιστήμια καθώς και στο χώρο εργασίας.

       Το SQA ηγείται παγκοσμίως στον τομέα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης διαθέτοντας πάνω από 100 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη προγραμμάτων και συστημάτων πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων.

       Επιπλέον, είναι εταίρος του Πλαισίου Πιστοποίησης και Πιστωτικών Μονάδων της Σκωτίας (Scottish Credit and Qualifications Framework-SCQF), το οποίο συνδέεται με το αντίστοιχο πλαίσιο του Ηνωμένου Βασιλείου και το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Πιστοποίησης Προσόντων και Πιστωτικών Μονάδων (European Qualifications Framework-EQF).

       Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Aegean College (Aegean Omiros Studies) προσφέρει σε συνεργασία με τον Κρατικό Οργανισμό Πιστοποίησης της Σκωτίας πιστοποιημένα προγράμματα μετεκπαίδευσης και εξειδίκευσης Μεταπτυχιακού Επιπέδου: Level 11 SCQF (αντίστοιχο με Level 7 του EQF).

      • Μαθήματα

       - Ειδικά Θέματα Ανθρώπινης Ανάπτυξης (Special Topics of Human Development).
       - Έγκαιρος εντοπισμός και εκπαίδευση παιδιών με Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες (Specializing in Early Identification and Education of Children with Specific Learning Difficulties).
       - Παρέμβαση και διαχείριση των Αναπτυξιακών Διαταραχών (Specializing in Intervention and Management οf Developmental Disorders).
       - Αξιολόγηση, διαφορική διάγνωση και παρέμβαση Αυτιστικού Φάσματος (Assessment, Differential Diagnosis and Intervention for Autistic Spectrum).
       - Παρέμβαση και διαχείριση των Γλωσσικών Διαταραχών (Specializing in Intervention and Management of Language Disorders).
       - Κατασκευή και χρήση υλικού θεραπείας για Αναπτυξιακές Διαταραχές και Ειδικές Ανάγκες (Construction and Use of Therapeutic Materials for Developmental Disorders and Special Needs for Health Specialists).
      • Το Aegean Omiros Studies έχει στη διάθεσή του ένα σύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο Εργαστήριο Ψυχομετρικής-Νευροψυχολογικής Αξιολόγησης και Λογοθεραπευτικής Παρέμβασης.

       Το Εργαστήριο σχεδιάστηκε με γνώμονα τα πλέον σύγχρονα διεθνή εκπαιδευτικά και επαγγελματικά πρότυπα στους τομείς της Ψυχολογίας και της Λογοθεραπείας. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα χώρο προσομοίωσης πραγματικών ερευνητικών και επαγγελματικών συνθηκών. Περιλαμβάνει παράθυρο μονής κατεύθυνσης (Μονόδρομο Καθρέπτη), καθώς και οπτικοακουστική επικοινωνία μέσω κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης σε ειδικές αίθουσες μαθημάτων εξοπλισμένες με διαδραστικούς πίνακες.
        
       Με αυτόν τον τρόπο οι καταρτιζόμενοι στα πιστοποιημένα σεμινάρια Ψυχολογίας και Λογοθεραπείας του Aegean Omiros Studies έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν συνεδρίες που διεξάγονται από έμπειρους ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του χώρου, ενώ παράλληλα την τάξη επιβλέπει και καθοδηγεί το έμπειρο διδακτικό προσωπικό του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης και του Aegean College.

       Το Εργαστήριο Ψυχομετρικής-Νευροψυχολογικής Αξιολόγησης και Λογοθεραπευτικής Παρέμβασης διαθέτει ακόμη ένα ευρύ φάσμα ψυχομετρικών και άλλων εργαλείων αξιολόγησης, καθώς και πλούσιο υλικό παρέμβασης. Πέραν της παρακολούθησης, οι φοιτητές προχωρημένου επιπέδου αναλαμβάνουν έργο υπό την αυστηρή επιτήρηση των εκπαιδευτών τους προκειμένου να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία. Οι καταρτιζόμενοι σε πιστοποιημένα προγράμματα Ψυχολογίας και Λογοθεραπείας έχουν την εξαιρετικά σημαντική ευκαιρία να συνδέσουν τη θεωρητική γνώση που αποκτούν στις παραδόσεις με την εφαρμογή της στο εμπειρικό πεδίο.
        
       Παράλληλα, οι καταρτιζόμενοι και των δύο κλάδων καλούνται να συνεργαστούν μεταξύ τους προκειμένου να κατανοήσουν τον τρόπο λειτουργίας μιας «διεπιστημονικής ομάδας παρέμβασης», σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα μοντέλα παρέμβασης στους Τομείς Υγείας.

       Το Aegean Omiros Studies ανταποκρίνεται με συνέπεια στις ουσιαστικές ακαδημαϊκές και επαγγελματικές ανάγκες των φοιτητών του, παρέχοντάς τους με υπευθυνότητα τα κατάλληλα εφόδια για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

      • Κατερίνα Αφαντενού, Λογοθεραπεύτρια

       'Η Κατερίνα Αφαντενού είναι Λογοθεραπεύτρια MSc, απόφοιτος του Τμήματος Λογοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιωαννίνων. Με Υποτροφία του ΙΚΥ - Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (2009), κατόπιν γραπτών εξετάσεων, εκπόνησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ειδική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και απόκτησε το τίτλο MSc, in Inclusive and Special Education, Moray House School of Education, University of Edinburg, 2010. Είναι διδακτορική φοιτήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι εγγεγραμμένο μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοθεραπευτών – Λογοπαθολόγων Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ). Είναι Υπεύθυνη Σπουδών στην Λογοθεραπεία σε συνεργασία με το Canterbury Christ Church University και την Ειδική Αγωγή που προσφέρεται σε συνεργασία με το Scottish Qualification Authority, στο Aegean Omiros College και Κλινική Υπεύθυνη στο In-House Clinic που εδρεύει στις εγκαταστάσεις του Αegean Omiros College. Ασχολείται με την αξιολόγηση και την παρέμβαση σε παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές, διαταραχές επικοινωνίας μαθησιακές δυσκολίες και αυτισμό. Στα πλαίσια δια βίου εκπαίδευσης έχει λάβει επιπρόσθετες πιστοποιήσεις και μετεκπαιδεύσεις σε μεθόδους αποκατάστασης στις διαταραχές ομιλίας, λόγου και επικοινωνίας'
        

       Ευγενία Παναγιωτοπούλου, Λογοθεραπεύτρια

       'Η Ευγενία Παναγιωτοπούλου, Λογοθεραπεύτρια MSc, είναι Αριστούχος του Τμήματος Λογοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πάτρας (2003), με μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στο University of Newcastle upon Tyne της Μεγάλης Βρετανίας (MSc in Human Communication Sciences, Department of Speech, School of Education, Communication and Language Sciences, 2005). Υπότροφος του ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, 1999), με ερευνητική δραστηριότητα και παρουσιάσεις σε συνέδρια, διετέλεσε Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοθεραπευτών – Λογοπαθολόγων Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) (2011), στον οποίο είναι μέλος από το 2004. Στα πλαίσια συνεχούς κατάρτισης έχει λάβει πιστοποιήσεις και μετεκπαιδεύσεις σε μεθόδους αποκατάστασης στις διαταραχές ομιλίας, λόγου και επικοινωνίας. Έχοντας ειδίκευση στις αναπτυξιακές γλωσσικές διαταραχές, καθώς επίσης στην αποκατάσταση των μαθησιακών δυσκολιών, έχει εργαστεί τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο δημόσιο τομέα (ΣΜΕΑ, ΟΠΚΑΠ Αγ. Δημητρίου). Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται ως εισηγήτρια σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και ως καθηγήτρια στο Aegean Omiros College. Από το 2006, διατηρεί τα Κέντρα Λογοθεραπείας και Ειδικών Θεραπειών "Διάλογος" στον Άλιμο και τον Ταύρο, όπου ασχολείται κυρίως με παιδιά που παρουσιάζουν προβλήματα στην ομιλία, επικοινωνία και το λόγο, τόσο τον προφορικό, όσο και τον γραπτό.'
        


       Εριφύλλη Τσιρέμπολου, PhD, Lecturer

       'Η Εριφύλλη Τσιρέμπολου είναι Ψυχολόγος. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές είναι στην Γνωστική Νευροψυχολογία με εξειδίκευση στις Νευρο-αναπτυξιακές Διαταραχές. Έχει λάβει το διδακτορικό της δίπλωμα στον τομέα της θεραπευτικής αντιμετώπισης των κοινωνικών και συναισθηματικών ελλειμμάτων των παιδιών με αυτισμό από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι επόπτρια και θεραπεύτρια παιδιών με αυτισμό στον μη κερδοσκοπικό φορέα Ινστιτούτο Συστημικής Ανάλυσης της Συμπεριφοράς, διδάσκει σε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και στο Κολέγιο Aegean Omiros College. Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και ξένα συνέδρια και το συγγραφικό της έργο εστιάζεται σε θεραπευτικές παρεμβάσεις που αφορούν παιδιά με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου. '
        

      • Στον πιστοποιημένο κύκλο Μετεκπαίδευσης-Εξειδίκευσης δυνατότητα συμμετοχής έχουν ειδικοί που εργάζονται ή επιθυμούν να εργαστούν σε εκπαιδευτικά ή κλινικά πλαίσια, υποστηρίζοντας άτομα με Αναπτυξιακές Διαταραχές και Ειδικές Ανάγκες.
        
       Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα απευθύνεται σε:
        
       • Τελειόφοιτους φοιτητές Ανώτατων και Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
       Πτυχιούχους ανθρωπιστικών επιστημών, κοινωνικών επιστημών και επιστημών της Υγείας.
       Επαγγελματίες παιδαγωγούς και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ψυχολόγους, παιδοψυχίατρους, λογοπεδικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, εργοθεραπευτές, νοσηλευτές κ.λπ., οι οποίοι επιθυμούν μεταπτυχιακή κατάρτιση στην Ειδική Αγωγή, προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους για ευέλικτο ωράριο.
        
       Σε όλα τα μαθήματα οι υποψήφιοι θα αποκτήσουν εξειδικευμένη γνώση στις Αναπτυξιακές Διαταραχές και στην Ειδική Αγωγή, με σκοπό την ανάπτυξη πολλαπλών επαγγελματικών δεξιοτήτων.
        
       Οι καταρτιζόμενοι, εξοικειώνονται με τις θεωρητικές εξελίξεις στον τομέα της Ειδικής Αγωγής, εκπαιδεύονται μέσω μαθημάτων προσομοίωσης και πρακτικής άσκησης και αναπτύσσουν κριτικό πνεύμα, καθώς και ευρείες επαγγελματικές και κλινικές δεξιότητες.
        
       Οι κάτοχοι του συγκεκριμένου τίτλου σπουδών μπορούν να εργαστούν σε Κέντρα Αποκατάστασης, Νοσοκομεία, Κέντρα Ημέρας, Ειδικά Σχολεία, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και Κέντρα Λογοθεραπείας.
        
       Οι κάτοχοι του τίτλου θεωρείται ότι είναι άρτια καταρτισμένοι για την παροχή υπηρεσιών σε παιδιά με οργανικά προβλήματα (πχ κώφωση), με αναπτυξιακές και επικοινωνιακές διαταραχές (πχ Αυτισμός και νοητική υστέρηση), με διαταραχές του λόγου, καθώς και με μαθησιακές διαταραχές.

       Μπορούν, επίσης, να βοηθήσουν ενήλικες με παθήσεις νευρολογικής φύσεως, όπως η νόσος Alzheimer, προβλήματα λόγου μετά από ατύχημα κ.ά.
        
       Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει εργαστηριακή εκπαίδευση και εξατομικευμένη-εποπτευόμενη και αξιολογούμενη κλινική πρακτική σε πλαίσια, φορείς και ιδρύματα με τα οποία συνεργάζεται το Aegean Omiros College.
        
       *Δυνατότητα πλήρους επιδότησης από τον πόρο ΛΑΕΚ 0,45%.
       ** Δυνατότητα συμμετοχής σε μεμονωμένα πιστοποιημένα μαθήματα των προγραμμάτων.
       ***Δυνατότητα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης.

Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

210.3211228 & 210.3800811
 
 • "Παρόλο που η επιχείρησή μου είναι μικρή μπόρεσα να κατανοήσω βασικές έννοιες που αφορουν τη λειτουργία της και να εφαρμόσω στην πράξη αυτά που διδάχθηκα." 

   

   Νικόλαος Σαμαρίδης, MBA Leadership & Management Development 

   
 • " The schedule was flexible; lectures were conducted in a professional approach, with adequate resources and support. The experience has been delightful with such a rich culture, warm reception and receiving all the support l needed." 

   

  Nomonde Ncube, MBA Leadership & Management Development with Accounting and Finance

   

   
 • "Παρά την 10ετή προϋπηρεσία μου, βρήκα ιδιαίτερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα τα μαθήματα όπου είχα την ευκαιρία να μοιραστώ προσωπικές εμπειρίες με τους συμφοιτητές και τους καθηγητές μου."

   

  Άννα Ακριβίδη, MBA Leadership & Management Development with Human Resources Management

   
 • "Τα τελευταία 18 χρόνια, εργάζομαι σε ένα διεθνή τηλεπικοινωνιακό οργανισμό και ένιωσα πως είναι απαραίτητο για την επαγγελματική μου εξέλιξη να αποκτήσω μία πιστοποίηση των γνώσεων που είχα αποκομίσει, αλλά και να τις εμπλουτίσω με νέες. " 

   

   Πέτρος Γιαννακόπουλος, MBA Leadership & Management Development with Marketing 

   
 • " Εκτός από τις ακαδημαϊκές γνώσεις είχα την ευκαιρία να γνωρίσω έγκριτους επαγγελματίες από το χώρο της Ψυχολογίας και άλλων Ανθρωπιστικών επιστημών. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου θεωρώ πως κατέχω πολλά εφόδια για τα πρώτα μου βήματα στο χώρο της Ψυχολογίας." 

   

  Μαρία Πινγκούλη, BSc (Hons) in Psychology