slider-shadow

 

  • Το HND in Speech and Language Therapy* είναι ένα τριετές πρόγραμμα σπουδών που με την ολοκλήρωσή του ο σπουδαστής λαμβάνει το διεθνώς αναγνωρισμένο επαγγελματικό δίπλωμα Higher National Diploma.

   Το πρόγραμμα έχει ως βασικό στόχο να παράσχει στους σπουδαστές όλη την απαραίτητη γνώση σε θέματα που αφορούν στη Λογοθεραπεία όσο και σε συναφείς κλάδους της Υγείας, όπως είναι η Ψυχολογία, η Ιατρική και η Ειδική Αγωγή.

   Παράλληλα, δίνει έμφαση στον τομέα της αποκατάστασης, με ομάδες εργασίας στις οποίες παρουσιάζονται τρόποι θεραπευτικής παρέμβασης σε κλινικές περιπτώσεις. Από το 2ο έτος σπουδών οι φοιτητές ξεκινούν πρακτική άσκηση που έχει ως στόχο την κλινική παρατήρηση, την ανάπτυξη δεξιοτήτων συνεργασίας και επικοινωνίας με τους ενδιαφερόμενους και τις οικογένειές τους, αλλά και με όλη την επιστημονική ομάδα παρέμβασης.
   Η διδασκαλία περιλαμβάνει διαλέξεις, σεμινάρια, ομάδες εργασίας, βίντεο, δραστηριότητες προσομοίωσης και ειδικό σεμινάριο για την προετοιμασία της πρακτικής. Το πρόγραμμα στελεχώνεται από το άρτια καταρτισμένο προσωπικό των ακαδημαϊκών συμβούλων με στόχο την ακαδημαϊκή υποστήριξη, καθώς και την υποστήριξη στην κλινική πρακτική άσκηση των φοιτητών, βήμα-βήμα.


   * Πρόγραμμα Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου 2

   EDEXCEL
    
   Ο βρετανικός οργανισμός EDEXCEL είναι ο μεγαλύτερος φορέας χορήγησης τίτλων σπουδών της Μ. Βρετανίας, πιστοποιημένος από το Υπουργείο Παιδείας της χώρας και ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός όμιλος παγκοσμίως.
   Δραστηριοποιείται σε πάνω από 90 χώρες με περισσότερα από 5.400 κέντρα σε όλο τον κόσμο.
   Συνεργάζεται με υπουργεία και κυβερνητικές υπηρεσίες για την ανάπτυξη και αναμόρφωση εκπαιδευτικών προτύπων και πρακτικών, καθώς και με τον επιχειρηματικό κόσμο για την παροχή εξειδικευμένων ατόμων σε θέματα πρόσληψης, ανάλυσης δεξιοτήτων, εκπαίδευσης προσωπικού και αξιολόγησης της εργασιακής απόδοσης.
   Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Aegean College-ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει τα BTEC HND (Επίπεδο 5 στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Πιστοποίησης Προσόντων και Πιστωτικών Μονάδων [EQF]) σε μία σειρά ειδικοτήτων υψηλής ζήτησης. Το BTEC HND αναγνωρίζεται ευρέως ως ισοδύναμο των δύο πρώτων ετών και οδηγεί στην ένταξη σε πανεπιστημιακά προγράμματα.
  • Τίτλος προγράμματος

   HND in Speech & Language Therapy
   HND στη Λογοθεραπεία

   Διάρκεια προγράμματος

   2 - 3 έτη

   Γλώσσα διδασκαλίας

   Αγγλικά/Ελληνικά

   Τίτλος σπουδών απονέμεται από

   EDEXCEL/BTEC, UK

   Όροι εγγραφής στο πρόγραμμα

   Απολυτήριο Λυκείου

   Προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ υποστήριξη στην αγγλική γλώσσα και στη χρήση Η/Υ σε όλους τους εγγεγραμμένους φοιτητές.
  • Μαθήματα 1ου Έτους

   Εισαγωγή στη Λογοθεραπεία (Introduction to Speech & Language Therapy)
   Γλωσσολογία (Linguistics)
   Αρθρωτική Φωνητική (Articulatory Phonetics)
   Ακουστική & Αντιληπτική Φωνητική (Acoustic and Auditory Phonetics)
   Φωνολογία (Phonology)
   Γλωσσική & Γνωστική Ανάπτυξη των Παιδιών (Child Language and Cognitive Development)
   Ανατομία και Φυσιολογία της Ομιλίας και Ακοής (Anatomy and Physiology of Speech & Hearing)
   Νευρολογία για Λογοθεραπευτές (Neurology for Speech & Language Therapists)
   Μάθηση Ανάγνωσης & Γραφής σε Παιδιά Σχολικής Ηλικίας (Literacy Acquisition in School-aged Children)
   Ψυχογλωσσολογία και Κοινωνιογλωσσολογία (Psycholinguistics & Sociolinguistics)


   Μαθήματα 2ου Έτους

   Κλινική Φωνητική και Φωνολογία (Clinical Phonetics & Phonology)
   Κλινική Γλωσσολογία (Clinical Linguistics)
   Πρόγνωση, Διάγνωση και Αξιολόγηση στη Λογοθεραπεία (Prognosis, Diagnosis & Αssessment in Speech &  Language Therapy)
   Παρέμβαση και Θεραπεία στην Παθολογία της Λογοθεραπείας (Intervention & Therapy in Speech & Language  Pathology)
   Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (Autistic Spectrum Disorders)
   Αποκατάσταση Παιδιών με Αναπτυξιακές Γλωσσικές Διαταραχές (Management of Children with Developmental  Language Disorders)
   Ψυχολογία Ατομικών Διαφορών (Psychology of Individual Differences)
   Σεμινάριο Κλινικών Περιστατικών (Clinical Case Seminar)


   Μαθήματα 3ου Έτους

   Αποκατάσταση Επίκτητων Γλωσσικών Διαταραχών: Αφασία (Management of Acquired Language Disorders - Aphasia)
   Νευροκινητικές και Κρανιοεγκεφαλικές Διαταραχές Ομιλίας (Νeuromotor & Craniofacial Disorders)
   Αντιμετώπιση Διαταραχών Ακοής (Management of Hearing Impairments)
   Αντιμετώπιση Τραυλισμού σε Παιδιά & Ενήλικες (Management of Stuttering in Children & Adults)
   Δυσλεξία (Specific Learning Difficulties: Dyslexia)
   Νευροψυχολογία (Neuro-Psychology)

    

  • Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΟΜΗΡΟΣ έχει δημιουργήσει ένα σύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο Εργαστήριο Ψυχομετρικής-Νευροψυχολογικής Αξιολόγησης και Λογοθεραπευτικής Παρέμβασης. 

   Το Εργαστήριο σχεδιάστηκε με γνώμονα τα πιο πρόσφατα διεθνή εκπαιδευτικά και επαγγελματικά πρότυπα στους τομείς της Ψυχολογίας και της Λογοθεραπείας. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα χώρο προσομοίωσης πραγματικών ερευνητικών και επαγγελματικών συνθηκών. Περιλαμβάνει παράθυρο μονής κατεύθυνσης, καθώς και οπτικοακουστική επικοινωνία μέσω κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης σε ειδικές αίθουσες μαθημάτων εξοπλισμένες με διαδραστικούς πίνακες. Με αυτόν τον τρόπο οι σπουδαστές Ψυχολογίας και Λογοθεραπείας έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν συνεδρίες που διεξάγονται από έμπειρους ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του χώρου, ενώ παράλληλα την τάξη επιβλέπει και καθοδηγεί το έμπειρο διδακτικό προσωπικό. 

   Το Εργαστήριο Ψυχομετρικής-Νευροψυχολογικής Αξιολόγησης και Λογοθεραπευτικής Παρέμβασης διαθέτει ακόμη ευρύ φάσμα ψυχομετρικών και άλλων εργαλείων αξιολόγησης, καθώς και πλούσιο υλικό παρέμβασης. Πέραν της παρακολούθησης, οι φοιτητές προχωρημένου επιπέδου αναλαμβάνουν έργο υπό την αυστηρή επιτήρηση των εκπαιδευτών τους προκειμένου να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία. Τόσο οι σπουδαστές του κλάδου Ψυχολογίας όσο και εκείνοι του κλάδου Λογοθεραπείας έχουν την εξαιρετικά σημαντική ευκαιρία να συνδέσουν τη θεωρητική γνώση που αποκτούν στις παραδόσεις με την εφαρμογή της στο εμπειρικό πεδίο. Παράλληλα, οι φοιτητές και των δύο κλάδων καλούνται να συνεργαστούν μεταξύ τους προκειμένου να κατανοήσουν τον τρόπο λειτουργίας μιας «διεπιστημονικής ομάδας παρέμβασης», σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα μοντέλα παρέμβασης στους Τομείς Υγείας. 

   Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΟΜΗΡΟΣ ανταποκρίνεται με συνέπεια στις ουσιαστικές ακαδημαϊκές και επαγγελματικές ανάγκες των φοιτητών του, παρέχοντάς τους με υπευθυνότητα τα κατάλληλα εφόδια για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.  

Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

210.3211228 & 210.3800811
 
 • "Παρόλο που η επιχείρησή μου είναι μικρή μπόρεσα να κατανοήσω βασικές έννοιες που αφορουν τη λειτουργία της και να εφαρμόσω στην πράξη αυτά που διδάχθηκα." 

   

   Νικόλαος Σαμαρίδης, MBA Leadership & Management Development 

   
 • " The schedule was flexible; lectures were conducted in a professional approach, with adequate resources and support. The experience has been delightful with such a rich culture, warm reception and receiving all the support l needed." 

   

  Nomonde Ncube, MBA Leadership & Management Development with Accounting and Finance

   

   
 • "Παρά την 10ετή προϋπηρεσία μου, βρήκα ιδιαίτερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα τα μαθήματα όπου είχα την ευκαιρία να μοιραστώ προσωπικές εμπειρίες με τους συμφοιτητές και τους καθηγητές μου."

   

  Άννα Ακριβίδη, MBA Leadership & Management Development with Human Resources Management

   
 • "Τα τελευταία 18 χρόνια, εργάζομαι σε ένα διεθνή τηλεπικοινωνιακό οργανισμό και ένιωσα πως είναι απαραίτητο για την επαγγελματική μου εξέλιξη να αποκτήσω μία πιστοποίηση των γνώσεων που είχα αποκομίσει, αλλά και να τις εμπλουτίσω με νέες. " 

   

   Πέτρος Γιαννακόπουλος, MBA Leadership & Management Development with Marketing 

   
 • " Εκτός από τις ακαδημαϊκές γνώσεις είχα την ευκαιρία να γνωρίσω έγκριτους επαγγελματίες από το χώρο της Ψυχολογίας και άλλων Ανθρωπιστικών επιστημών. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου θεωρώ πως κατέχω πολλά εφόδια για τα πρώτα μου βήματα στο χώρο της Ψυχολογίας." 

   

  Μαρία Πινγκούλη, BSc (Hons) in Psychology