slider-shadow

 

  • Το HND in Hospitality Management (Culinary Arts)* είναι ένα διετές πρόγραμμα σπουδών με την ολοκλήρωση του οποίου ο σπουδαστής λαμβάνει το διεθνώς αναγνωρισμένο επαγγελματικό δίπλωμα Higher National Diploma. Το δίπλωμα αυτό αποτελεί πιστοποίηση γνώσεων Haute Cuisine και προσφέρει δυναμικές προοπτικές εργασίας στον τομέα της γαστρονομίας, της εστίασης και του τουρισμού. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα ένταξης στο 3o έτος προγραμμάτων Bachelor in Hospitality Management (Culinary Arts). 

   Οι σπουδαστές αποκτούν εξειδικευμένες γνώσεις στη μαγειρική και εστιατορική τέχνη, ενώ παράλληλα εκπαιδεύονται στη διεύθυνση εστιατορίων και τουριστικών-επισιτιστικών μονάδων.

   Σκοπός του προγράμματος είναι να αναπτύξει στους σπουδαστές τις ικανότητες που απαιτούνται για τη σταδιοδρομία τους στο χώρο της υψηλής γαστρονομίας και της διοίκησης σχετικών τμημάτων εστιατορίων και ξενοδοχείων.

   Με μια ομάδα έμπειρων καθηγητών, επαγγελματιών του τουρισμού, το πρόγραμμα αυτό φιλοδοξεί να προετοιμάσει ικανά και εξειδικευμένα στελέχη για τον πλέον ελπιδοφόρο κλάδο της ελληνικής οικονομίας, τον τουρισμό.
    
    
    
   * Πρόγραμμα Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου 2
    
   Πρόγραμμα διαθέσιμο και με εξ αποστάσεως εκπαίδευση
    
   Για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΟΜΗΡΟΣ χρησιμοποιεί:

   Χρήση σύγχρονου e-learning συστήματος με δυνατότητα ανάρτησης εγγράφων, υποβολή assignments, forum για συνομιλία με τους καθηγητές και άλλους σπουδαστές, επικοινωνία μέσω e-mail, κ.λπ.
   Άριστη δόμηση των μαθημάτων από τους καθηγητές, με χρήση σημειώσεων, παρουσιάσεων, βίντεο και άλλων πρόσφορων τρόπων επικοινωνίας.
   Συγκεκριμένο σχέδιο μελέτης (Μονοπάτι Μάθησης) ανά διάλεξη.

   Ειδικοί σύμβουλοι σπουδών για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση καταρτίζουν εξατομικευμένο πρόγραμμα σπουδών για κάθε σπουδαστή.
   EDEXCEL
    
   Ο βρετανικός οργανισμός EDEXCEL είναι ο μεγαλύτερος φορέας χορήγησης τίτλων σπουδών της Μ. Βρετανίας, πιστοποιημένος από το Υπουργείο Παιδείας της χώρας και ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός όμιλος παγκοσμίως.
   Δραστηριοποιείται σε πάνω από 90 χώρες με περισσότερα από 5.400 κέντρα σε όλο τον κόσμο.
   Συνεργάζεται με υπουργεία και κυβερνητικές υπηρεσίες για την ανάπτυξη και αναμόρφωση εκπαιδευτικών προτύπων και πρακτικών, καθώς και με τον επιχειρηματικό κόσμο για την παροχή εξειδικευμένων ατόμων σε θέματα πρόσληψης, ανάλυση δεξιοτήτων, εκπαίδευσης προσωπικού και αξιολόγησης της εργασιακής απόδοσης.
   Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Aegean College-ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει τα BTEC HND (Επίπεδο 5 στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Πιστοποίησης Προσόντων και Πιστωτικών Μονάδων [EQF]) σε μία σειρά ειδικοτήτων υψηλής ζήτησης. Το BTEC HND αναγνωρίζεται ευρέως ως ισοδύναμο των δύο πρώτων ετών και οδηγεί στην ένταξη σε πανεπιστημιακά προγράμματα.
  • Τίτλος προγράμματος

   HND in Hospitality Management (Culinary Arts)*
   HND στη Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων (Εστιατορική, Μαγειρική-Ζαχαροπλαστική Τέχνη)

   Διάρκεια προγράμματος

   2 χρόνια

   Γλώσσα διδασκαλίας

   Αγγλικά/Ελληνικά

   Τίτλος σπουδών απονέμεται από

   EDEXCEL/BTEC, UK

   Όροι εγγραφής στο πρόγραμμα

   Απολυτήριο Λυκείου

   Συνέχεια σπουδών

   3ο έτος προγραμμάτων BSc (Hons) in Hotel & Hospitality Management (Culinary Arts)

   Προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ υποστήριξη στην αγγλική γλώσσα και στη χρήση Η/Υ σε όλους τους εγγεγραμμένους φοιτητές.
  • Μαθήματα 1ου Έτους

   Χρηματοοικονομική Διοίκηση στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία (Finance in the Hospitality Industry)
   Εξυπηρέτηση πελατών (Customer Service)
   Διοίκηση τμημάτων Τροφίμων και Ποτών (Food and Beverage Operations Management)
   Διοίκηση τμημάτων εξυπηρέτησης δωματίων (Rooms Division Operations Management)
   Διοίκηση και Προγραμματισμός Παραγωγής Εδεσμάτων και Ποτών (Planning & Managing Food Production & Beverage Service)
   Διεθνής Κουζίνα (World Food)
   Σύγχρονη Βιομηχανία Τουρισμού- Ξενοδοχείων (The Contemporary Hospitality Industry)
   Σύγχρονος Μanager (The Developing Manager)

   Μαθήματα 2ου Έτους

   Σχεδιασμός Μενού & Δημιουργία Πιάτων (Menu Planning & Product Development)
   Σύγχρονη γαστρονομία (Contemporary Gastronomy)
   Δημιουργική Ζαχαροπλαστική (Creative Patisserie)
   Ασφάλεια και Υγιεινή των Τροφίμων (Food Safety Management)
   Διατροφή & Διαιτητική (Nutrition & Diet)
   Πτυχιακή Εργασία (Research Project)
    
    
   * Πρόγραμμα Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου 2
  • Η εργαστηριακή υποδομή του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΟΜΗΡΟΣ καθώς και οι επαγγελματίες καθηγητές εξασφαλίζουν υψηλού επιπέδου σπουδές σε όλες ειδικότητες της Σχολής των Τουριστικών Σπουδών.

   Τα εργαστήρια, η βιβλιοθήκη, το αναγνωστήριο και οι αίθουσες διδασκαλίας με ηλεκτρονικό οπτικοακουστικό εξοπλισμό (projectors) και διαδραστικούς πίνακες καλύπτουν τις ανάγκες των σπουδαστών και του ακαδημαϊκού προσωπικού και παρέχουν ιδανικές συνθήκες ακαδημαϊκής και επαγγελματικής κατάρτισης. 
   Στα εργαστήρια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών εκτός των εξειδικευμένων προγραμμάτων Τουριστικού- Ξενοδοχειακού λογισμικού, παρέχεται δωρεάν απεριόριστη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ενώ προβλέπεται και ασύρματο δίκτυο (Wi-Fi).
   Λειτουργεί επίσης το Εκπαιδευτικό Portal στο οποίο οι σπουδαστές αποκτούν πρόσβαση με χρήση προσωπικού κωδικού. Με το Portal οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την ύλη των μαθημάτων, να διαβάζουν και να ενημερώνονται για όλες τις παραδόσεις των καθηγητών τους (υπό τη μορφή σημειώσεων), να επικοινωνούν μαζί τους, να συμμετέχουν στο forum και να ενημερώνονται για τις ανακοινώσεις της Γραμματείας καθώς και για διάφορα θέματα που αφορούν τις σπουδές τους.

   Επιπλέον:
   Οι σπουδαστές αναπτύσσουν επαγγελματικές δεξιότητες σε όλους τους τομείς της Τουριστικής Βιομηχανίας κάνοντας την πρακτική τους άσκηση στις εγκαταστάσεις όπου λειτουργούν άρτια εξοπλισμένα και υπερσύγχρονα εργαστήρια Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής και Εστιατορικής Τέχνης, Bar και Οινολογίας, αλλά και σε συνεργαζόμενα Ξενοδοχειακά Συγκροτήματα, μεγάλες Τουριστικές Μονάδες και χώρους Μαζικής Εστίασης αποκτώντας έτσι σημαντική εμπειρία.
    

Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

210.3211228 & 210.3800811
 
 • "Παρόλο που η επιχείρησή μου είναι μικρή μπόρεσα να κατανοήσω βασικές έννοιες που αφορουν τη λειτουργία της και να εφαρμόσω στην πράξη αυτά που διδάχθηκα." 

   

   Νικόλαος Σαμαρίδης, MBA Leadership & Management Development 

   
 • " The schedule was flexible; lectures were conducted in a professional approach, with adequate resources and support. The experience has been delightful with such a rich culture, warm reception and receiving all the support l needed." 

   

  Nomonde Ncube, MBA Leadership & Management Development with Accounting and Finance

   

   
 • "Παρά την 10ετή προϋπηρεσία μου, βρήκα ιδιαίτερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα τα μαθήματα όπου είχα την ευκαιρία να μοιραστώ προσωπικές εμπειρίες με τους συμφοιτητές και τους καθηγητές μου."

   

  Άννα Ακριβίδη, MBA Leadership & Management Development with Human Resources Management

   
 • "Τα τελευταία 18 χρόνια, εργάζομαι σε ένα διεθνή τηλεπικοινωνιακό οργανισμό και ένιωσα πως είναι απαραίτητο για την επαγγελματική μου εξέλιξη να αποκτήσω μία πιστοποίηση των γνώσεων που είχα αποκομίσει, αλλά και να τις εμπλουτίσω με νέες. " 

   

   Πέτρος Γιαννακόπουλος, MBA Leadership & Management Development with Marketing 

   
 • " Εκτός από τις ακαδημαϊκές γνώσεις είχα την ευκαιρία να γνωρίσω έγκριτους επαγγελματίες από το χώρο της Ψυχολογίας και άλλων Ανθρωπιστικών επιστημών. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου θεωρώ πως κατέχω πολλά εφόδια για τα πρώτα μου βήματα στο χώρο της Ψυχολογίας." 

   

  Μαρία Πινγκούλη, BSc (Hons) in Psychology