slider-shadow
Βασικές αρχές εκτιμητικής ακινήτων και η σύγχρονη αγορά οικιστικών στην Ελλάδα

Εισηγητές

Δρ. Φώτης Μουζάκης: Αρχές οικονομικής των ακινήτων και η σύγχρονη αγορά οικιστικών.

Κώστας Γατής: Η εκτιμητική μέθοδος των συγκριτικών στοιχείων.

 

Πού απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την αγορά ακινήτων ή σε ενδιαφερομένους να δραστηριοποιηθούν σε αυτή.

 

Γνωστικά αντικείμενα

*Πλήρης εισαγωγή στην εκτιμητική ακινήτων και παρουσίαση των άρχων οικονομικών της αγοράς ακινήτων και της εκτιμητικής μεθόδου των «συγκριτικών στοιχείων», τη βασική εκτιμητική μέθοδο και βασικό τμήμα όλων των υπολοίπων μεθόδων.

 

*Πρακτικές εφαρμογές στην ελληνική αγορά οικιστικών ακινήτων, την πολυπληθέστερη εγχώρια αγορά. Η αγορά οικιστικών ακινήτων έχει θεμελιώδη σημασία για την εγχώρια οικονομία τόσο ως βασικό περιουσιακό στοιχείο των νοικοκυριών, όσο και για την εμπράγματη εξασφάλιση του τραπεζικού συστήματος.

 

Ημερομηνία: Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Ώρες παρακολούθησης: 18:00-21:00

Κόστος: Δωρεάν

Προϋποθέσεις: Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για την παρακολούθηση του.

 

Βιογραφικά εισηγητών:

 

Φώτιος Μουζάκης-Νεολής (PhD, MSc, PGDip, BSc, IMC), Σύμβουλος Οικονομικών Ακίνητης Περιουσίας, Διευθυντής Frynon Research, Ιδρυτής/διευθυντής προγραμμάτων e-learning στο Real Estate ΕΚΠΑ.

Ο Φώτης Μουζάκης-Νεολής διατηρεί γραφείο έρευνας στα οικονομικά των ακινήτων, ενώ επίσης ίδρυσε και διευθύνει το πρόγραμμα σπουδών e-learning στα οικονομικά των ακινήτων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε από το Οικονομικό τμήμα της ΑΣΟΕΕ και απέκτησε δύο μεταπτυχιακά πτυχία και διδακτορικό τίτλο στο Πανεπιστημίου του Surrey στη Μεγάλη Βρετανία, όπου εργάστηκε και ως καθηγητής. Διατέλεσε μόνιμος καθηγητής οικονομικών της ακίνητης περιουσίας επί 11 χρόνια στο Cass Business School-City University, καθηγητής οικονομικών στο University of Surrey και υπήρξε ιδρυτικός διδάσκων σε μεταπτυχιακό της ΑΣΟΕΕ στο ίδιο αντικείμενο. Εργάστηκε ή παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες σε μεγάλους θεσμικούς φορείς της Ευρώπης, έχει εκτενές ερευνητικό έργο με πολλές δημοσιεύσεις σε κορυφαία επιστημονικά δημοσιεύματα (Regional Studies, Urban Studies, Journal of Property Research) και σε βιβλία διεθνών εκδοτικών οίκων. Έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις.

                                                                                                                                                                                          

Κωνσταντίνος Γατής MRICS, Αν. Διευθύνων Σύμβουλος Solum Property Solutions, Επ. Συνεργάτης ΕΚΠΑ 

Ο Κωνσταντίνος Γατής είναι Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων (MSc Δομοστατικός Σχεδιασμός και Ανάλυση των Κατασκευών - ΕΜΠ και MSc Real Estate Investment & Finance - Heriot-Watt University). Επιπρόσθετα έχει ολοκληρώσει αριθμό εκπαιδεύσεων σε σχέση με την κτηματαγορά και ειδικότερα με την εκτίμηση ακινήτων  (ενδεικτικά Professional Certificate in Hotel Real Estate Investments and Asset Management - Cornell University, Valuation of Commercial Property - RICS, Property research in the real world - University of Cambridge). Είναι ενεργό μέλος του RICS, του ΣΕΚΕ και του Society of Property Researchers (UK). Έχει πραγματοποιήσει πληθώρα εκτιμήσεων ακινήτων για τιτλοποιήσεις, IFRS, δικαστικούς και επενδυτικούς σκοπούς. Είναι Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Solum Property Solutions και Επιστημονικός Συνεργάτης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

210.3211228 & 210.3800811
 
 • "Παρόλο που η επιχείρησή μου είναι μικρή μπόρεσα να κατανοήσω βασικές έννοιες που αφορουν τη λειτουργία της και να εφαρμόσω στην πράξη αυτά που διδάχθηκα." 

   

   Νικόλαος Σαμαρίδης, MBA Leadership & Management Development 

   
 • " The schedule was flexible; lectures were conducted in a professional approach, with adequate resources and support. The experience has been delightful with such a rich culture, warm reception and receiving all the support l needed." 

   

  Nomonde Ncube, MBA Leadership & Management Development with Accounting and Finance

   

   
 • "Παρά την 10ετή προϋπηρεσία μου, βρήκα ιδιαίτερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα τα μαθήματα όπου είχα την ευκαιρία να μοιραστώ προσωπικές εμπειρίες με τους συμφοιτητές και τους καθηγητές μου."

   

  Άννα Ακριβίδη, MBA Leadership & Management Development with Human Resources Management

   
 • "Τα τελευταία 18 χρόνια, εργάζομαι σε ένα διεθνή τηλεπικοινωνιακό οργανισμό και ένιωσα πως είναι απαραίτητο για την επαγγελματική μου εξέλιξη να αποκτήσω μία πιστοποίηση των γνώσεων που είχα αποκομίσει, αλλά και να τις εμπλουτίσω με νέες. " 

   

   Πέτρος Γιαννακόπουλος, MBA Leadership & Management Development with Marketing 

   
 • " Εκτός από τις ακαδημαϊκές γνώσεις είχα την ευκαιρία να γνωρίσω έγκριτους επαγγελματίες από το χώρο της Ψυχολογίας και άλλων Ανθρωπιστικών επιστημών. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου θεωρώ πως κατέχω πολλά εφόδια για τα πρώτα μου βήματα στο χώρο της Ψυχολογίας." 

   

  Μαρία Πινγκούλη, BSc (Hons) in Psychology