slider-shadow
Διεπιστημονικό Συνέδριο Ειδικής Αγωγής και Ειδικών Θεραπειών: Η συμβολή των σύγχρονων προσεγγίσεων από το Παιδί ως τον Ενήλικα

Τo Διεπιστημονικό Συνέδριο Ειδικής Αγωγής και Ειδικών Θεραπειών: Η συμβολή των σύγχρονων προσεγγίσεων από το Παιδί ως τον Ενήλικα θα πραγματοποιήσει την άνοιξη στην Αθήνα το Aegean College.

Το πρωτοποριακό συνέδριο που συνδιοργανώνουν οι Σχολές Ανθρωπιστικών Επιστημών και Υγείας θα έχει τίτλο «Η συμβολή των σύγχρονων προσεγγίσεων από το Παιδί ως τον Ενήλικα» και θα λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Μαΐου 2018 στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου στο Κέντρο της Αθήνας (Πανεπιστημίου 17).

Το Aegean College πρωτοπορεί στους τομείς της Ειδικής Αγωγής και των Ειδικών Θεραπειών μέσα από επιστημονικά συνέδρια υψηλού κύρους, αλλά και συνεργασίες με κορυφαία βρετανικά Πανεπιστήμια όπως το Canterbury Christ Church University και το Coventry University (Top 4% παγκοσμίως).

Πού απευθύνεται

Το συνέδριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής αγωγής και σε επαγγελματίες λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές, ψυχολόγους, βρεφονηπιοκόμους, καθηγητές ειδικής φυσικής αγωγής, σε κοινωνικούς λειτουργούς και σε φοιτητές ή αποφοίτους προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων των εν λόγω επιστημονικών πεδίων.

Η παρακολούθηση του συνεδρίου είναι δωρεάν.

Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη και οι συμμετέχοντες θα λάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Aegean College.

Θεματικοί άξονες του συνεδρίου

 • Σύγχρονες Τάσεις και Προσεγγίσεις στην Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση.
 • Σύγχρονες Θεραπευτικές προσεγγίσεις Φυσικοθεραπείας.
 • Σύγχρονες Θεραπευτικές προσεγγίσεις Εργοθεραπείας.
 • Σύγχρονες Θεραπευτικές προσεγγίσεις Ψυχολογίας.
 • Σύγχρονες Θεραπευτικές προσεγγίσεις Λογοθεραπείας.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων θα ακολουθήσει στρογγυλή τράπεζα με συζήτηση για θέματα που άπτονται της διεπιστημονικής συνεργασίας.

Επιστημονική Επιτροπή Συνεδρίου

Συτζιούκη Μαρία - Ακαδημαϊκή Διευθύντρια του Aegean College

Παπαναστασίου Φώτης, MScΕπιστημονικός Υπεύθυνος Ανθρωπιστικών Επιστημών & Υγείας του Aegean College, διαχειριστής της ιστοσελίδας eidikospaidagogos.gr.

Αφαντενού Κατερίνα MSc PhdcΑκαδημαϊκή Υπεύθυνη τμήματος Λογοθεραπείας.

Πολυμέρη Κυριακή - Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη τμήματος Ψυχολογίας.

Δρ Σπέη Φοίβη – Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη τμήματος Εργοθεραπείας.

Σωτηρόπουλος Σπύρος MSc- Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος τμήματος Φυσικοθεραπείας.

 

---Συμμετοχή ως ακροατής-Πληροφορίες: Συμπληρώστε τη Φόρμα Επικοινωνίας.

Τηλεφωνικό Κέντρο: 210-3211228.

 

---Συμμετοχή ως Εισηγητής

Ως εισηγητές μπορούν να συμμετέχουν ειδήμονες/επαγγελματίες στους χώρους της ειδικής αγωγής, της λογοθεραπείας, της εργοθεραπείας, της ψυχολογίας και της φυσικοθεραπείας.

Ακόμη, ως εισηγητές μπορούν να συμμετέχουν σπουδαστές και απόφοιτοι προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών προγραμμάτων των αντίστοιχων επιστημονικών πεδίων.

Η συμμετοχή στο συνέδριο μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω αναρτημένης ανακοίνωσης (Poster presentation).

 

Διαδικασία Υποβολής Περίληψης

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στο συνέδριο ως ομιλητές οφείλουν να υποβάλλουν γραπτώς μια περίληψη συνολικής έκτασης 200 λέξεων με προθεσμία την 16η Μαρτίου 2018.

Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι τα ελληνικά.

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν.

Για την Υποβολή Περίληψης έως 16/3/2018 επικοινωνείτε με:  

Email: sinedrio2018@aegeancollege.gr ή

Τηλεφωνικώς: 210-3211228

Οι εισηγητές θα λάβουν Πιστοποιητικό Εισήγησης από το Aegean College.

Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

210.3211228 & 210.3800811
 
 • "Παρόλο που η επιχείρησή μου είναι μικρή μπόρεσα να κατανοήσω βασικές έννοιες που αφορουν τη λειτουργία της και να εφαρμόσω στην πράξη αυτά που διδάχθηκα." 

   

   Νικόλαος Σαμαρίδης, MBA Leadership & Management Development 

   
 • " The schedule was flexible; lectures were conducted in a professional approach, with adequate resources and support. The experience has been delightful with such a rich culture, warm reception and receiving all the support l needed." 

   

  Nomonde Ncube, MBA Leadership & Management Development with Accounting and Finance

   

   
 • "Παρά την 10ετή προϋπηρεσία μου, βρήκα ιδιαίτερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα τα μαθήματα όπου είχα την ευκαιρία να μοιραστώ προσωπικές εμπειρίες με τους συμφοιτητές και τους καθηγητές μου."

   

  Άννα Ακριβίδη, MBA Leadership & Management Development with Human Resources Management

   
 • "Τα τελευταία 18 χρόνια, εργάζομαι σε ένα διεθνή τηλεπικοινωνιακό οργανισμό και ένιωσα πως είναι απαραίτητο για την επαγγελματική μου εξέλιξη να αποκτήσω μία πιστοποίηση των γνώσεων που είχα αποκομίσει, αλλά και να τις εμπλουτίσω με νέες. " 

   

   Πέτρος Γιαννακόπουλος, MBA Leadership & Management Development with Marketing 

   
 • " Εκτός από τις ακαδημαϊκές γνώσεις είχα την ευκαιρία να γνωρίσω έγκριτους επαγγελματίες από το χώρο της Ψυχολογίας και άλλων Ανθρωπιστικών επιστημών. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου θεωρώ πως κατέχω πολλά εφόδια για τα πρώτα μου βήματα στο χώρο της Ψυχολογίας." 

   

  Μαρία Πινγκούλη, BSc (Hons) in Psychology