slider-shadow
     • Tο Aegean College προσφέρει στην Ελλάδα σε συνεργασία με Κρατικό Βρετανικό Πανεπιστήμιο ένα 3ετές ακαδημαϊκό πρόγραμμα υψηλού επιπέδου, το οποίο οδηγεί στην απόκτηση του τίτλου BSc (Hons) Pre Primary Education.

      Το πρόγραμμα καλύπτει πλήρως το επιστημονικό και εφαρμοσμένο κομμάτι της Παιδαγωγικής και προσφέρει εξειδίκευση, για όποιον σπουδαστή το επιθυμεί, σε παιδιά με ειδικές ανάγκες. Μία σειρά μαθησιακών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν την ακαδημαϊκή εκπαίδευση με παράλληλη πρακτική καθιστούν το πρόγραμμα BSc (Hons) Pre Primary Education ιδιαίτερα ανταγωνιστικό.

      Οι σπουδαστές αναπτύσσουν επαγγελματικές δεξιότητες σε όλους τους τομείς της φροντίδας, της  εκπαίδευσης και της αγωγής των παιδιών της προσχολικής ηλικίας. Το πρόγραμμα BSc (Hons) Pre Primary Education πραγματοποιείται στο υπερσύγχρονο παιδαγωγικό εργαστήριο του Aegean College, καθώς και σε συνεργαζόμενους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

     • Τίτλος προγράμματος

      BSc (Hons) Pre Primary Education
      BSc (Hons) στην Προσχολική Εκπαίδευση

      Διάρκεια προγράμματος

      3 έτη 

      Γλώσσα διδασκαλίας

      Ελληνικά /Αγγλικά

      Όροι εγγραφής στο πρόγραμμα

      Απολυτήριο Λυκείου ή αντίστοιχος τίτλος
      6.0 IELTS score, 570 TOEFL score (μόνο για αγγλόφωνα προγράμματα)

      Συνέχεια σπουδών

      Σε προγράμματα μεταπτυχιακού επιπέδου (Master) στην Ελλάδα ή διεθνώς

     • Το Aegean College προσφέρει σε όλους τους σπουδαστές δωρεάν μαθήματα εκμάθησης αγγλικής γλώσσας και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών.
     • Μαθήματα 1ου Έτους

      Ανάπτυξη και Μάθηση στα παιδιά (Children’s Development and Learning)
      Εισαγωγή στην Προσχολική & Πρώιμη Σχολική Ηλικία (Introduction to Early Childhood)
      Ανακάλυψη, Αναζήτηση και Διερεύνηση (Discover, Inquire and Explore)
      Εισαγωγή στις Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες και Πρακτικές Ένταξης (An Introduction in to SEN and Inclusive Practices)
      Παιδιά, Υγεία και Ευημερία (Children, Health and Well-being)
      Τα Παιδιά ως Κοινωνικά Όντα (Children as Social Beings)
     • Μαθήματα 2ου Έτους

      Ανάπτυξη και Εξέλιξη των Παιδιών (Young Children’s Growth and Development)
      Διαφορετικότητα και Πρακτικές της Ένταξης (Celebrating Diversity & Inclusive Practices)
      Θέμα έρευνας σε παιδιά (Exploring research with children)
      Ενισχύοντας την Ανάπτυξη του Λόγου και της Γλώσσας (Supporting Speech and Language Development)
      Πρακτική Άσκηση στην Προσχολική & Πρώιμη Σχολική Ηλικία (Early Years Placement)
      Παιδιά και Μέσα Ενημέρωσης (Children and The Media)
     • Μαθήματα 3ου Έτους

      Ανεξάρτητη Μελέτη στην Πρώιμη Σχολική Ηλικία (Διπλωματική Εργασία)(Διπλό Μάθημα) (Early Childhood Independent Study (Double Module))
      Ηγεσία και Διοίκηση κατά την Προσχολική & Πρώιμη Σχολική Ηλικία (Early Years Leadership and Management)
      Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης (Social Pedagogy)
      Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Σπουδών, Πολιτική και Πρακτική (Curriculum, policy and practice)
      Επαγγελματική Πρακτική Άσκηση (Professional Placement)
     • Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΟΜΗΡΟΣ έχει δημιουργήσει και λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του ένα υπερσύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο Εργαστήριο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδαγωγικών Τμημάτων.
      Το Εργαστήριο σχεδιάστηκε με γνώμονα τα πιο πρόσφατα διεθνή εκπαιδευτικά και επαγγελματικά πρότυπα στον τομέα της Παιδαγωγικής. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα χώρο προσομοίωσης επαγγελματικών συνθηκών.

      Η περιμετρική διάταξη των πάγκων ευνοεί την πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία μεταξύ καθηγητών και σπουδαστών, ενώ οι ειδικά διαμορφωμένες παιδαγωγικές «γωνιές» θυμίζουν αρκετά μία τυπική αίθουσα νηπιαγωγείου. 

      Το Εργαστήριο διαθέτει κρουστά και άλλα μουσικά όργανα, σύγχρονο ηχοσύστημα για το μάθημα της μουσικοκινητικής αγωγής, κατασκευαστικό και υλικό χειροτεχνίας για το μάθημα των εικαστικών τεχνών, καθώς και κουκλοθέατρο με το αντίστοιχο υλικό για το εργαστήριο κουκλοθεάτρου.

      Η έκταση της αίθουσας επιτρέπει τη διεξαγωγή βιωματικών μαθημάτων, όπως η ψυχοκινητική αγωγή, το θεατρικό παιχνίδι και την παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων και σεμιναρίων.

      Οι σπουδαστές αναπτύσσουν επαγγελματικές δεξιότητες σε όλους τους τομείς της φροντίδας, της εκπαίδευσης και της αγωγής των παιδιών της προσχολικής ηλικίας κάνοντας, παράλληλα, την πρακτική τους άσκηση σε συνεργαζόμενους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.
     • Οι κάτοχοι πτυχίου BSc (Hons) Pre Primary Education εργάζονται ως παιδαγωγοί σε σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς, καθώς και σε σχολεία ειδικής αγωγής για παιδιά με ειδικές ανάγκες στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα.


    • Φώτης Παπαναστασίου, Επιστ. Υπεύθ. Σχολής Υγείας & Ανθρωπιστικών Επιστημών

     'Ο Φώτης Παπαναστασίου είναι Ειδικός Παιδαγωγός, αριστούχος απόφοιτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με μεταπτυχιακό στη Σχολική Ψυχολογία. Από το 2006 εργάζεται ως ειδικός παιδαγωγός σε τμήματα ένταξης και ειδικά δημοτικά σχολεία. Έχει δουλέψει με τα παιδιά σε διαγνωστικό και θεραπευτικό πλαίσιο σε ευρύ φάσμα δυσκολιών, όπως μαθησιακές δυσκολίες, ΔΕΠΥ, αυτισμός, κ.λπ. Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Μαθησιακές Ευκολίες - Πρόγραμμα Υποστήριξης και Παρέμβασης στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες» των εκδόσεων ΠΕΔΙΟ. Αποτελεί Επιστημονικό Υπεύθυνο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και της Σχολής Υγείας του Aegean College, Επιστημονικό Διευθυντή του Πρότυπου Κέντρου Ειδικών Θεραπειών «Παιδίων Πλεύση» και διαχειριστή της ιστοσελίδας www.eidikospaidagogos.gr. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε συνέδρια και ημερίδες με θέματα σχετικά με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, καθώς και τη Σχολική Ψυχολογία. Άρθρα και συνεντεύξεις του έχουν δημοσιευθεί σε πλήθος εφημερίδων, περιοδικών, ιστοσελίδων και τηλεοπτικών εκπομπών. Στο πλαίσιο της συνεχούς κατάρτισης και της παρακολούθησης των εξελίξεων στον επιστημονικό της χώρο έχει παρακολουθήσει επίσης εξειδικευμένα workshops, συνέδρια και ημερίδες.'
      


     Καρυάκατζη Χρυσαυγή

     'Η κ. Καρυάκατζη Χρυσαυγή είναι Λέκτορας στο τμήμα των Παιδαγωγικών στο πρόγραμμα BSc. (Hons) Early Childhood Education/ Special Needs και Συντονίστρια Φορέων Πρακτικής Άσκησης. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η) του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και του Institute of Education-University of London με μεταπτυχιακές σπουδές στην εκμάθηση του γραμματισμού και στις δυσκολίες του (MA in Literacy Learning and Literacy Difficulties). Έχει εργασιακή εμπειρία στην προσχολική εκπαίδευση στο χώρο των ιδιωτικών νηπιαγωγείων, καθώς και στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον παιδαγωγικό τομέα. Συμμετέχει σε παιδαγωγικά συνέδρια με διαλέξεις και εργασίες, αλλά και ως κριτής εργασιών των συνεδρίων που διοργανώνει ο ΝΕΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ.'
      

Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

210.3211228 & 210.3800811
 
 • "Παρόλο που η επιχείρησή μου είναι μικρή μπόρεσα να κατανοήσω βασικές έννοιες που αφορουν τη λειτουργία της και να εφαρμόσω στην πράξη αυτά που διδάχθηκα." 

   

   Νικόλαος Σαμαρίδης, MBA Leadership & Management Development 

   
 • " The schedule was flexible; lectures were conducted in a professional approach, with adequate resources and support. The experience has been delightful with such a rich culture, warm reception and receiving all the support l needed." 

   

  Nomonde Ncube, MBA Leadership & Management Development with Accounting and Finance

   

   
 • "Παρά την 10ετή προϋπηρεσία μου, βρήκα ιδιαίτερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα τα μαθήματα όπου είχα την ευκαιρία να μοιραστώ προσωπικές εμπειρίες με τους συμφοιτητές και τους καθηγητές μου."

   

  Άννα Ακριβίδη, MBA Leadership & Management Development with Human Resources Management

   
 • "Τα τελευταία 18 χρόνια, εργάζομαι σε ένα διεθνή τηλεπικοινωνιακό οργανισμό και ένιωσα πως είναι απαραίτητο για την επαγγελματική μου εξέλιξη να αποκτήσω μία πιστοποίηση των γνώσεων που είχα αποκομίσει, αλλά και να τις εμπλουτίσω με νέες. " 

   

   Πέτρος Γιαννακόπουλος, MBA Leadership & Management Development with Marketing 

   
 • " Εκτός από τις ακαδημαϊκές γνώσεις είχα την ευκαιρία να γνωρίσω έγκριτους επαγγελματίες από το χώρο της Ψυχολογίας και άλλων Ανθρωπιστικών επιστημών. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου θεωρώ πως κατέχω πολλά εφόδια για τα πρώτα μου βήματα στο χώρο της Ψυχολογίας." 

   

  Μαρία Πινγκούλη, BSc (Hons) in Psychology