slider-shadow
    • Το Aegean College προσφέρει στην Ελλάδα το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Διαιτολογίας BSc (Hons) Dietetics.

     Αυτό το υψηλού επιπέδου εξειδικευμένο πανεπιστημιακό πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων συμβουλευτικής σε ζητήματα διατροφής και επιλογών διαιτολογίου, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της υγείας ατόμων ή ομάδων και τον περιορισμό της εμφάνισης νόσων.

     Οι σπουδαστές του προγράμματος BSc (Hons) Dietetics, μέσα από μια σειρά ακαδημαϊκών και εποπτευόμενων πρακτικών δραστηριοτήτων, αναπτύσσουν επαγγελματικές δεξιότητες στην αντιμετώπιση περιστατικών παχυσαρκίας, διαβήτη, καρκίνου, καρδιαγγειακών, γαστρεντερικών και νεφρικών νόσων.

     Μαθαίνουν, επίσης, να εφαρμόζουν διαδικασίες διατροφικής φροντίδας σε διάφορες πληθυσμιακές και ηλικιακές ομάδες (παιδιά, εφήβους, ενήλικες, εγκύους και μητέρες κατά την περίοδο της γαλουχίας και υπερήλικες).

     Για το λόγο αυτό το πρόγραμμα BSc (Hons) Dietetics περιλαμβάνει Κλινική Πρακτική Άσκηση συνολικής διάρκειας 32 εβδομάδων σε ποικίλα πλαίσια υπό την καθοδήγηση επαγγελματιών Διαιτολόγων - Διατροφολόγων, με πολυετή κλινική εμπειρία ειδικά εκπαιδευμένους για το πρόγραμμα της Πρακτικής Άσκησης. Μεταξύ άλλων πρακτική άσκηση πραγματοποιείται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ''Αττικόν'', στο Νοσοκομείο Metropolitan, στο Ασκληπιείο Βούλας, στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Κοργιαλένειο - Μπενάκειο Ε.Ε.Σ., στo Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά ''Μεταξά" και σε συνεργαζόμενα ιδιωτικά διαιτολογικά γραφεία και κέντρα αδυνατίσματος.


     Έχοντας μεγάλο ενδιαφέρον για τη διατροφή ήθελα να γνωρίσω αυτή τη σχετικά νέα αλλά πολύ σημαντική επιστήμη. Το πρόγραμμα που παρακολούθησα στο Aegean Omiros College, ήταν εξαιρετικά καλά δομημένο με αξιόλογους καθηγητές. Οι εποπτευόμενές δραστηριότητες πρακτικής άσκησης που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα πλαίσια, Δημόσια και Ιδιωτικά, με βοήθησαν να αναπτύξω τις απαραίτητες και αναγκαίες επαγγελματικές δεξιότητες που θα χρειαστώ στην αντιμετώπιση διαφόρων περιστατικών όπως παχυσαρκία, διαβήτη, καρδιαγγειακών, γαστρεντερικών νόσων, κ.α. Παρόλο που το πρόγραμμα ήταν αρκετά απαιτητικό, κατάφερα να ανταπεξέλθω και να το ολοκληρώσω επιτυχώς. Έτσι, κατάφερα να γνωρίσω καλά την αξία και τον ρόλο της διατροφής σε υγιείς και ασθενείς, σε ατομικό αλλά και συλλογικό επίπεδο και να αποκτήσω ακόμα καλύτερη εικόνα αλλά και ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για αυτή την επιστήμη.'  Ματσούκας Αστέριος , Απόφοιτος BSc (Hons) Dietetics
      

      

    • Τίτλος προγράμματος

     BSc (Hons) Dietetics
     BSc (Hons) στη Διαιτολογία

     Διάρκεια προγράμματος

     4 Έτη

     Γλώσσα διδασκαλίας

     Ελληνικά /Αγγλικά

     Όροι εγγραφής στο πρόγραμμα

     Απολυτήριο Λυκείου ή αντίστοιχο 
     6.0 IELTS score 550/213. TOEFL scοre (μόνο για αγγλόφωνα προγράμματα)

     Συνέχεια σπουδών

      Σε προγράμματα μεταπτυχιακού επιπέδου (Master)  στην Ελλάδα ή διεθνώς

    • Το Aegean College προσφέρει σε όλους τους σπουδαστές δωρεάν μαθήματα εκμάθησης αγγλικής γλώσσας και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών.
      
    • Μαθήματα 1ου Έτους

     Βιοχημεία (Biochemistry)
     Εισαγωγή στη Διατροφή (Introduction to Nutrition) 
     Γενετική (Genetics)
     Κυτταρική και Μοριακή Βιολογία (Cellular and Molecular Biology)
     Επαγγελματική Ανάπτυξη και Πρακτική (Professional Development and Practice) 
     Ανατομία και Φυσιολογία του Ανθρώπου 1 (Human Physiology and Anatomy 1) 
     Ανατομία και Φυσιολογία του Ανθρώπου 2 (Human Physiology and Anatomy 2) 
     Διατροφική Αξιολόγηση 1 (Nutritional Assessment 1) 
     Διατροφική Αξιολόγηση 2 (Nutritional Assessment 2) 
     Γενική και Οργανική Χημεία (General and Organic Chemistry)
     Εισαγωγή στην Eπιστήμη της Τροφής (Introduction to Food Science) 


     Μαθήματα 2ου Έτους

     Μεταβολισμός Μακροσυστατικών (Metabolism of Macronutrients)     
     Μεταβολισμός Μικροσυστατικών (Metabolism of Micronutrients)
     Παθοφυσιολογία 1 (Pathophysiology 1)          
     Παθοφυσιολογία 2 (Pathophysiology 2) 
     Διατροφή κατά τη Διάρκεια της Ζωής (Nutrition through the Life Cycle)
     Οικονομικά της Υγείας (Health Economics) 
     Ανθρωπολογία της Τροφής και της Διατροφής (The Anthropology of Food & Nutrition)  
     Διατροφική Αγωγή (Nutrition Education)  
     Βιοστατιστική 1 (Biostatistics 1)               
     Βιοστατιστική 2 (Biostatistics 2) 
     Μικροβιολογία Τροφίμων (Food Microbiology)
     Υγιεινή των Τροφών και Ασφάλεια στις Υπηρεσίες Διατροφής (Food Hygiene and Safety in Food Service) 
     Πρακτική Άσκηση 1 (Placement Practice Α)


     Μαθήματα 3ου Έτους

     Αθλητική Διατροφή (Physical Activity & Sports Nutrition)  
     Δημόσια Υγεία και Διατροφή (Public Health Nutrition) 
     Επιδημιολογία Διατροφής (Nutrition Εpidemiology)
     Μεθοδολογία Έρευνας (Research Methodology) 
     Κλινική Διατροφή I (Clinical Nutrition I) 
     Κλινική Διατροφή IΙ (Clinical Nutrition II) 
     Συμβουλευτική Διατροφής και Ψυχολογία της Υγείας (Nutritional Counselling & Health Phychology)
     Φαρμακολογία και Τοξικολογία (Pharmacology &Toxicology)
     Πρακτική Άσκηση 2 (Placement Practice B)


     Μαθήματα 4ου Έτους

     Προχωρημένη Κλινική Δατροφή Ι (Advanced Clinical Nutrition 1) 
     Προχωρημένη Κλινική Διατροφή ΙΙ (Advanced Clinical Nutrition 2) 
     Πολιτική και Management στη Διαιτητική Πρακτική (Policy  & Management in Dietetic Practice)
     Πτυχιακή Εργασία (Dissertation)
     Πρακτική Άσκηση 3 (Placement Practice C)

      

    •  
    • Το Aegean College έχει δημιουργήσει ένα σύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο Εργαστήριο Διατροφικής Φροντίδας.

     Το Εργαστήριο σχεδιάστηκε με γνώμονα τα πιο πρόσφατα διεθνή εκπαιδευτικά και επαγγελματικά πρότυπα στους τομείς της επιστήμης της διατροφής.
      
     Στους χώρους του εργαστηρίου, σε ένα σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον, λειτουργεί το Συμβουλευτικό Κέντρο Διατροφής (Nutrition Lab) του Aegean College .

     Ουσιαστικά πρόκειται για ένα χώρο προσομοίωσης πραγματικών ερευνητικών και επαγγελματικών συνθηκών που αφορούν τους αυριανούς διαιτολόγους, εξοπλισμένο με ψηφιακούς ζυγούς, λιπομετρητές, αναστημόμετρα, τυχόμετρα, πυραμίδα διατροφής κ.ά. 
      
     Η βασική διαδικασία σύνταξης διαιτολογίων πραγματοποιείται με τις κλασικές αλλά και με τις πιο σύγχρονες μεθόδους, σύμφωνα με τις ανάγκες της εποχής. Έτσι, πέραν της παρακολούθησης οι φοιτητές προχωρημένου επιπέδου αναλαμβάνουν τη δημιουργία διατροφικών προγραμμάτων στο Παρασκευαστήριο Διαιτητικών Συνταγών υπό την αυστηρή επιτήρηση των εκπαιδευτών τους προκειμένου να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία.
    • Οι απόφοιτοι του Aegean College κάτοχοι πτυχίου BSc (Hons) Dietetics εργάζονται ως Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι, έχοντας αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα, με άτομα όλων των ηλικιών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση νοσημάτων σχετικών με τη διατροφή.

     Μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες ως Ελεύθεροι Επαγγελματίες και να εργαστούν σε ποικίλους εργασιακούς χώρους στον Ιδιωτικό και το Δημόσιο Τομέα, όπως κέντρα  διατροφής/ελέγχου βάρους και μεταβολισμού, spa, κέντρα αποκατάστασης, νοσοκομεία, μαιευτήρια, σχολεία, ειδικά σχολεία, κέντρα άθλησης και εκγύμνασης και κέντρα ημέρας ασθενών με ψυχονευρολογικές νόσους.  

     Δείτε το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για τον καθορισμό των προϋποθέσεων άσκησης επαγγέλματος Διαιτολόγου - Διατροφολόγου ( ΠΔ 133/ ΦΕΚ Α.213_1.10.2014).


   • Ρένα Κωστή, MSc, PGCert Clinical Nutrition, PhD, Food Scientist/Biotechnologist - Nutritionist, BSc (Hons) in Dietetics (Applied) Programme Director, Senior Lecturer

    'Η Ρένα Κωστή είναι αριστούχος απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α.) του τμήματος Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου και υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) κατά την διάρκεια των σπουδών της. Διαθέτει MSc στην Βιοτεχνολογία Τροφίμων, ως υπότροφος του ΝΑΤΟ στο Πανεπιστήμιο Reading της Αγγλίας, ενώ έλαβε το Διδακτορικό της Δίπλωμα από το Γ.Π.Α. Έχει πολυετή εμπειρία σαν Διευθυντικό στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρείες Τροφίμων και σε Φαρμακευτικές στο τομέα της Διατροφής ενώ έχει διατελέσει Ειδικός Επιστήμονας Βιολογικής Γεωργίας & Διατροφής στο Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος & Αειφόρου Ανάπτυξης. Η ερευνητική της δραστηριότητα περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, κεφάλαια σε βιβλία, και συμμετοχή σε συνέδρια ενώ είναι κριτής σε 7 διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Υπήρξε Επιστημονικός Συνεργάτης του ΤΕΙ Θεσσαλίας του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας την πενταετία 2010-2015, απετέλεσε μέλος της συγγραφικής ομάδας των Εθνικών Διατροφικών Οδηγών «Ευ Δια...Τροφήν» στο Ινστιτούτο «Prolepsis” ενώ σήμερα είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας, Άμισθος Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Υγιεινής και Κοινωνικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και επικεφαλής του τμήματος Διαιτολογίας του Αegean College.'
     


    Ευαγγελία Φάππα, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, PhD

    'Είναι απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών από το ίδιο τμήμα, με υποτροφία από το ΙΚΥ. Έχει εργαστεί 3 χρόνια στην πρακτική άσκηση των τελειόφοιτων φοιτητών του τμήματος Επιστήμης Διαιολογίας-Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. Διδάσκει σε τμήματα Διαιτολογίας Κολλεγίων από το 2012 και έχει εργαστεί σε 9 ερευνητικά προγράμματα. Έχει συμμετάσχει σε εθνικά και διεθνή συνέδρια με αναρτημένες ή προφορικές ανακοινώσεις και ως προσκεκλημένη ομιλήτρια. Είναι συν-συγγραφέας δύο ακαδημαϊκών βιβλίων, ενός κεφαλαίου επιστημονικού συγγράμματος και 7 άρθρων δημοσιευμένων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι βοηθός σύνταξης στο επιστημονικό περιοδικό «Ελληνική Επιθεώρηση Διαιτολογίας – Διατροφής», του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων και κριτής σε 3 διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι: τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς, παράγοντες που επηρεάζουν την προσκόλληση στις διατροφικές συστάσεις, θεωρητικά υποδείγματα, μέθοδοι και τεχνικές διατροφικής συμβουλευτικής, διατροφικές εφαρμογές ηλεκτρονικής υγείας.'
     


    Ευστάθιος Σκουφάς, MSc Lecturer

    'Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, απόφοιτος του τμήματος Διαιτολογίας – Διατροφολογίας του ΤΕΙ Κρήτης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του τμήματος της Διαιτολογίας – Διατροφολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με εξειδίκευση στη «Διατροφή και Άθληση». Επιπλέον, είναι απόφοιτος του τμήματος Νοσηλευτικής Β’ του Τ.Ε.Ι. Αθηνών.
    Από το 2012 εργάζεται ως υπεύθυνος τμήματος Διαιτολογίας σε κέντρο ευεξίας και ομορφιάς, ενώ παράλληλα το τελευταίο έτος διατηρεί διαιτολογικό γραφείο. Τα τελευταία 3 έτη είναι συνεργάτης του Aegean Omiros College.
    Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε συνέδρια και ημερίδες της ΕΔΔΕ και του ΠΣΔΔ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στη «Σύσταση του Ανθρωπίνου Σώματος» και τη «Διατροφική Αξιολόγηση» με ενεργή συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα του Χαροκοπείου Πανεπιστήμιου και δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
    Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος και της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος. '
     


    Παρασκευή Θεοφίλου

    'Η Παρασκευή Θεοφίλου είναι Προϊσταμένη Διοικητικής Υποδιεύθυνσης στο Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ».
    Το 1998 αποφοίτησε από το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, από το οποίο αποφοίτησε το 2001. Το 2004 έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα Ειδίκευσης από το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Κοινωνικός Αποκλεισμός και Μειονότητες» του Παντείου Πανεπιστημίου και το 2010 αναγορεύθηκε Διδάκτωρ Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Επίσης, είναι Απόφοιτη της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.) - Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης (Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας) (2007).
    Σήμερα, είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Τμήμα Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με αντικείμενο μελέτης την αξιολόγηση της ποιότητας της νοσηλευτικής φροντίδας και την επίδραση της ενσυναίσθησης, των πνευματικών εμπειριών και της παροχής κινήτρων στο νοσηλευτικό προσωπικό.
    Από το 2002 έως και το 2005 εργάστηκε ως κοινωνική λειτουργός στο Γ.Ν.Μ. «Α. ΦΛΕΜΙΓΚ». Έχει διδάξει στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, σε Κολέγια καθώς και σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα Ελληνικών Πανεπιστημίων. Έχει εξειδικευθεί στη γνωσιακή – συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία.
    Πλήθος εργασιών της έχει παρουσιαστεί σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια ενώ διαθέτει πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο. Έχει επιμεληθεί την έκδοση του βιβλίου στην αγγλική γλώσσα με τίτλο «Outcomes Assessment in End-Stage Kidney Disease - Measurements and Applications in Clinical Practice», το οποίο έχει εκδοθεί από τον οίκο Bentham Science Publishers. Είναι επίσης συγγραφέας του εγχειριδίου με τίτλο «Χρήση του Δείκτη Ποιότητας Ζωής Missoula VITAS (MVQOLI) - Εργαλείο σχεδιασμού φροντίδας του ασθενούς» που έχει εκδοθεί από τις ιατρικές εκδόσεις ΒΗΤΑ.'
     


    Μαρία (Μελίνα) Δημητρίου, MMedSci, PhD, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

    'Σπούδασε στο τμήμα «Επιστήμη της Διαιτολογίας- Διατροφής» στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, από το οποίο αποφοίτησε με άριστα. Υπήρξε υπότροφος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου για μεταπτυχιακές σπουδές, τις οποίες ολοκλήρωσε στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, με εξειδίκευση στην κλινική διατροφή. Οι διδακτορικές της σπουδές αφορούν στη διατροφή και γενετική προδιάθεση στη στεφανιαία νόσο. Έχει δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, καθώς και προφορικές ή αναρτημένες ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια. Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης (διδακτικό προσωπικό) του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου ως εκπαιδεύτρια τελειόφοιτων φοιτητών κατά την εκπόνηση της πρακτική τους άσκησης. Επιπλέον εργάστηκε σε φαρμακευτική εταιρεία ως εκπαιδεύτρια στη θεραπεία με αντλία ινσουλίνης στο σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1. Διατηρεί δικό της διαιτολογικό γραφείο.'
     


    Πιταράκη Ευαγγελία, MSc, Lecturer

    'Απόφοιτος του τμήματος Διαιτολογίας - Διατροφής του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Έλαβε με άριστα Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Επιστημών, MSc Κλινική Διατροφή, από το τμήμα Επιστήμης Διαιτολόγιας – Διατροφής, του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Από τον Οκτώβρη του 2016 φοιτά στο πρόγραμμα μεταπτυχιακό σπουδών της ιατρικής σχολής με θέμα «Μεταβολικά νοσήματα οστών».
    Μετά τη εκπόνηση της πρακτικής της άσκησης στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς», η επαγγελματική της εμπειρία περιλαμβάνει επιστημονικές συνεργασίες με φορείς σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, από το 2008 έως σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη, συνεργάστηκε με αλυσίδα γυμναστηρίων, Ινστιτούτο αισθητικής και Ιατρείο υπέρτασης – Παχυσαρκίας και Σακχαρώδους διαβήτη. Εν συνεχεία, στην Αθήνα, υπήρξε υπεύθυνη διαιτολόγος σε κέντρο Ιατρικής Αισθητικής και συνεργάστηκε με πρότυπο κέντρο διατροφής και μεταβολικού ελέγχου, στο οποίο διατηρούσε διαδικτυακή στήλη ενημέρωσης με επίκαιρα θέματα σχετικά με τη διατροφή. Από το Σεπτέμβρη του 2014 έως σήμερα συνεργάζεται με μεγάλη αλυσίδα γυμναστηρίων στην Αθήνα και αποτελεί επιστημονικό συνεργάτη του Aegean Omiros College.
    Αποτελεί μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης. Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης σε ερευνητικά προγράμματα, όπως η επιδημιολογική μελέτη ΑΤΤΙΚΗ, της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, καθώς και σε ερευνητική μελέτη, με θέμα τη Συσχέτιση κοινωνικοοικονομικών παραγόντων με σωματομετρικούς δείκτες και τη διατροφή σε νέους, ηλικίας 18 – 25 ετών, του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης.
    Έχει συμμετάσχει σε πλειάδα προφορικών και αναρτημένων ανακοινώσεων σε συνέδρια, καθώς επίσης και σε δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Η συνεχής κατάρτιση και επιμόρφωση της περιλαμβάνει παρακολούθηση διαιτολογικών, ιατρικών συνεδρίων, διαλέξεων και σεμιναρίων.
    Ερευνητικά της ενδιαφέροντα αποτελούν οι παράγοντες που επιδρούν επιβαρυντικά ή προστατευτικά στην εκδήλωση σακχαρώδους Διαβήτη, ο ρόλος του Μεσογειακού Διατροφικού Προτύπου στην υγεία και στην πρόληψη έναντι του σακχαρώδους διαβήτη.'
     


    Νάνα Καλαφάτη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc, PhDc

    'Πτυχιούχος και Υποψήφια Διδάκτωρ του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας & Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκπόνησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο University College of London (UCL) στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον είναι η γενετική προδιάθεση των μεταβολικών νοσημάτων καθώς και οι αλληλεπιδράσεις των γονιδίων με περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως είναι η διατροφή και η άσκηση. Έχει εκπαιδευτεί στη στατιστική ανάλυση γενετικών δεδομένων στο Wellcome Trust Sanger Institute στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα και έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Από τον Οκτώβρη του 2015 είναι Υπεύθυνη Πρακτικής Άσκησης καθώς και καθηγήτρια στο τμήμα της Διαιτολογίας του Aegean Omiros College.'
     


    Γεώργιος Κρομμύδας, MD, PhD, Lecturer

    'Ο κ. Κρομμύδας σπούδασε Ιατρική στα Παν/μια Κρήτης και Θεσσαλίας και είναι διδάκτορας της Ιατρικής σχολής του Παν/μίου Θεσσαλίας. Έχει υπηρετήσει ως ειδικευόμενος της Παθολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και έχει διατελέσει συνεργάτης των ΤΕΙ Θεσσαλίας και Ηπείρου. Έχει διδάξει επί σειρά ετών σε ΚΕΚ, ΙΕΚ και σε μεταπτυχιακά προγράμματα. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν σε τομείς της Κοινωνικής Ιατρικής και της Ψυχοφυσιολογίας. Εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα ελληνικά και διεθνή περιοδικά. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού. '
     


    Αναστάσιος Μαρκασιώτης, MSc Lecturer

    'Ο κ. Μαρκασιώτης είναι απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας και Ανθρωπιστικών Επιστημών του University of Bolton στη Μεγάλη Βρετανία και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με θέμα <<Βιοτεχνολογία Βιομεταποίηση και Δοιήκηση Επιχειρήσεων>> από το University of Warwick επίσης στη Μεγάλη Βρετανία.
    Έχει εργαστεί στο βιοχημικό και ορολογικό εργαστήριο του δημοσίου νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και εργάζεται επίσης ως συνεργάτης του κολλεγίου από τον Οκτώβριο του 2014. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα πρακτικών εργαστηριακών σεμιναρίων πάνω σε μοριακές, κυτταρικές και βιοχημικές τεχνικές και είναι υποψήφιο μέλος του οργανισμού Royal Society of Biology στο Ηνωμένο Βασίλειο.
    Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν το κομμάτι της νανοϊατρικής και πιο συγκεκριμένα στη δημιουργία συστημάτων για τη μεταφορά/διανομή φαρμάκων στο σώμα με τη βοήθεια της νανοτεχνολογίας. Επίσης ασχολείται με τη βιοτεχνολογία φυτών με απώτερο σκοπό τη βελτίωση και αποκατάσταση του περιβάλλοντος.'
     


    Χατζηγεωργίου Μιχαήλ, DVM, MSc

    'Είναι Στρατιωτικός Κτηνίατρος, απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων και του Κτηνιατρικού τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επιπλέον είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του τμήματος Διαιτολογίας – Διατροφολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών με εξειδίκευση στην «Κλινική Διατροφή». Έχει λάβει Κρατική Πιστοποίηση ως Τεχνικός Σύμβουλος Διατροφής.
    Από το 2007 υπηρετεί στην Πολεμική Αεροπορία με καθήκοντα Υγειονομικού Κτηνιάτρου, ενώ από το 2014 εργάζεται στο Διαιτολογικό Τμήμα του 251 ΓΝΑ. Τα τελευταία δύο έτη συνεργάζεται παράλληλα με το Aegean Omiros College.
    Έχει συμμετάσχει με προφορικές ανακοινώσεις σε συνέδρια και ημερίδες με κύριο ερευνητικό αντικείμενο και ενδιαφέρον την «επιδημιολογική μελέτη στην πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακού επεισοδίου»'
     


    Μαργαρίτης Αυγέρης, MSc, PhD

    'Σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Κλινική Βιοχημεία – Μοριακή Διαγνωστική» του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκπόνησε Διδακτορική Διατριβή (PhD) στον Τομέα Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών πάνω στην μοριακή βιολογία και την μοριακή διάγνωση ουρολογικών καρκίνων, και συγκεκριμένα στην κλινική αξιολόγηση μορίων miRNA (microRNA) στον καρκίνο του προστάτη και της ουροδόχου κύστεως. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων και στο πλαίσιο αυτό έχει συνεργαστεί με άλλα ελληνικά και διεθνή Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα. Έχει συγγράψει μεγάλο αριθμό επιστημονικών άρθρων σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά με κριτές, περιλήψεις συνεδρίων και κεφάλαια συλλογικών τόμων, ενώ είναι ο ίδιο κριτής (reviewer) σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά. Διδάσκει σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.'
     

     

Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

210.3211228 & 210.3800811
 
 • "Παρόλο που η επιχείρησή μου είναι μικρή μπόρεσα να κατανοήσω βασικές έννοιες που αφορουν τη λειτουργία της και να εφαρμόσω στην πράξη αυτά που διδάχθηκα." 

   

   Νικόλαος Σαμαρίδης, MBA Leadership & Management Development 

   
 • " The schedule was flexible; lectures were conducted in a professional approach, with adequate resources and support. The experience has been delightful with such a rich culture, warm reception and receiving all the support l needed." 

   

  Nomonde Ncube, MBA Leadership & Management Development with Accounting and Finance

   

   
 • "Παρά την 10ετή προϋπηρεσία μου, βρήκα ιδιαίτερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα τα μαθήματα όπου είχα την ευκαιρία να μοιραστώ προσωπικές εμπειρίες με τους συμφοιτητές και τους καθηγητές μου."

   

  Άννα Ακριβίδη, MBA Leadership & Management Development with Human Resources Management

   
 • "Τα τελευταία 18 χρόνια, εργάζομαι σε ένα διεθνή τηλεπικοινωνιακό οργανισμό και ένιωσα πως είναι απαραίτητο για την επαγγελματική μου εξέλιξη να αποκτήσω μία πιστοποίηση των γνώσεων που είχα αποκομίσει, αλλά και να τις εμπλουτίσω με νέες. " 

   

   Πέτρος Γιαννακόπουλος, MBA Leadership & Management Development with Marketing 

   
 • " Εκτός από τις ακαδημαϊκές γνώσεις είχα την ευκαιρία να γνωρίσω έγκριτους επαγγελματίες από το χώρο της Ψυχολογίας και άλλων Ανθρωπιστικών επιστημών. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου θεωρώ πως κατέχω πολλά εφόδια για τα πρώτα μου βήματα στο χώρο της Ψυχολογίας." 

   

  Μαρία Πινγκούλη, BSc (Hons) in Psychology