slider-shadow
 • Το Aegean College προσφέρει στην Ελλάδα ένα προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών υψηλού επιπέδου στα Ναυτιλιακά, το οποίο οδηγεί στην απόκτηση του τίτλου BSc (Hons) in Shipping Management.

  Το BSc (Hons) in Shipping Management είναι ένα προπτυχιακό πρόγραμμα βρετανικών προδιαγραφών που εξειδικεύει τους σπουδαστές σε όλο το φάσμα των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων μίας ναυτιλιακής εταιρείας και τις ικανότητες που απαιτούνται από τα στελέχη γραφείου ή τους πλοιάρχους στη θάλασσα για να προάγουν το όραμά τους και τους στόχους της εταιρείας. Επίσης αποτελεί ένα δυναμικό εργαλείο στα χέρια του αποφοίτου το οποίο τον καθιστά έτοιμο να αναλάβει οποιαδήποτε θέση ευθύνης σε μία εταιρεία στον χώρο της ναυτιλίας ή των μεταφορών.

  Οι σπουδές στα Ναυτιλιακά οδηγούν σε γρήγορη απορρόφηση από την αγορά εργασίας δεδομένου ότι ο ελληνόκτητος στόλος υπό ελληνική σημαία φιγουράρει στην πρώτη θέση παγκοσμίως στην κατάταξη της μεταφορικής ικανότητας (DWT), σύμφωνα με στοιχεία της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD) και της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου. Εξαιρετικά σημαντική θεωρείται και η προσφορά της ελληνικής Ναυτιλίας στην εγχώρια οικονομία με 7% επί του ΑΕΠ.


       Συνέχισε τις σπουδές σου και απόκτησε MSc in Shipping Management.

 • Τίτλος προγράμματος

  BSc (Hons) in Shipping Management
  BSc (Hons) στη Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων

  Διάρκεια προγράμματος

  3 χρόνια

  Γλώσσα διδασκαλίας

  Ελληνικά /Αγγλικά

  Όροι εγγραφής στο πρόγραμμα

  Απολυτήριο Λυκείου ή αντίστοιχο
  6.0 IELTS score 550/213. TOEFL scοre (μόνο για αγγλόφωνα προγράμματα)

  Συνέχεια σπουδών

  Σε προγράμματα μεταπτυχιακού επιπέδου (Master) στην Ελλάδα ή το εξωτερικό

 • Το Aegean College προσφέρει σε όλους τους σπουδαστές δωρεάν μαθήματα εκμάθησης αγγλικής γλώσσας και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών.
 • Μαθήματα

  1ο Έτος

  Εισαγωγή στη Ναυτιλία (Introduction to Shipping)
  Διεθνές Εμπόριο και Μεταφορές (International Trade & Transport)
  Ναυτιλιακά Οικονομικά (Maritime Economics)
  Διαχείριση Θαλάσσιας Ρύπανσης (Marine Pollution Management)
  Αρχές Διοίκησης Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων (Principles of Shipping Business)
  Λειτουργική Διαχείριση Πλοίων (ShipOperations)

  2ο Έτος

  Ναυτασφαλίσεις (Marine Insurance)
  Ναυτικό Δίκαιο (Shipping Law)
  Logistics και Διοίκηση Τροφοδοτικής Αλυσίδας (Logistics & Supply Chain Management)
  Θαλάσσια Μεταφορά Εμπορευμάτων (Carriage of Goods by Sea)
  Ναυτιλιακή Λογιστική (Accounting)
  Ναυλώσεις (Chartering Practice)

  3ο Έτος

  Ναυτιλιακή Χρηματοδότηση (Shipping Finance)
  Διοίκηση Λιμένων (Port Management)
  Στρατηγικό Μάνατζμεντ και Ηγεσία (Strategic Management and Leadership)
  Αγοραπωλησίες Πλοίων (Ship Sale and Purchase)
  Πτυχιακή Εργασία (Final Year Project)

 • Το Aegean College διαθέτει κτιριακές εγκαταστάσεις που διασφαλίζουν την άρτια εκτέλεση του εκπαιδευτικού έργου.
  Τα εργαστήρια, η βιβλιοθήκη, το αναγνωστήριο και οι αίθουσες διδασκαλίας καλύπτουν τις ανάγκες των σπουδαστών και του ακαδημαϊκού προσωπικού και παρέχουν ιδανικές συνθήκες ακαδημαϊκής και επαγγελματικής κατάρτισης.
  Στα Εργαστήρια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών παρέχεται δωρεάν απεριόριστη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ενώ προβλέπεται και ασύρματο δίκτυο (Wi-Fi) εντός των εγκαταστάσεων του Κολεγίου.
  Στο Κολέγιο λειτουργεί Εκπαιδευτικό Portal, στο οποίο οι σπουδαστές αποκτούν πρόσβαση με χρήση προσωπικού κωδικού. Με το Portal οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την ύλη των μαθημάτων, να διαβάζουν και να ενημερώνονται για όλες τις παραδόσεις των καθηγητών τους (υπό τη μορφή σημειώσεων), να επικοινωνούν μαζί τους, να συμμετέχουν στο forum του Κολεγίου και να ενημερώνονται για τις ανακοινώσεις της Γραμματείας, καθώς και για διάφορα θέματα που αφορούν τις σπουδές τους.

Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

210.3211228 & 210.3800811
 
 • "Παρόλο που η επιχείρησή μου είναι μικρή μπόρεσα να κατανοήσω βασικές έννοιες που αφορουν τη λειτουργία της και να εφαρμόσω στην πράξη αυτά που διδάχθηκα." 

   

   Νικόλαος Σαμαρίδης, MBA Leadership & Management Development 

   
 • " The schedule was flexible; lectures were conducted in a professional approach, with adequate resources and support. The experience has been delightful with such a rich culture, warm reception and receiving all the support l needed." 

   

  Nomonde Ncube, MBA Leadership & Management Development with Accounting and Finance

   

   
 • "Παρά την 10ετή προϋπηρεσία μου, βρήκα ιδιαίτερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα τα μαθήματα όπου είχα την ευκαιρία να μοιραστώ προσωπικές εμπειρίες με τους συμφοιτητές και τους καθηγητές μου."

   

  Άννα Ακριβίδη, MBA Leadership & Management Development with Human Resources Management

   
 • "Τα τελευταία 18 χρόνια, εργάζομαι σε ένα διεθνή τηλεπικοινωνιακό οργανισμό και ένιωσα πως είναι απαραίτητο για την επαγγελματική μου εξέλιξη να αποκτήσω μία πιστοποίηση των γνώσεων που είχα αποκομίσει, αλλά και να τις εμπλουτίσω με νέες. " 

   

   Πέτρος Γιαννακόπουλος, MBA Leadership & Management Development with Marketing 

   
 • " Εκτός από τις ακαδημαϊκές γνώσεις είχα την ευκαιρία να γνωρίσω έγκριτους επαγγελματίες από το χώρο της Ψυχολογίας και άλλων Ανθρωπιστικών επιστημών. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου θεωρώ πως κατέχω πολλά εφόδια για τα πρώτα μου βήματα στο χώρο της Ψυχολογίας." 

   

  Μαρία Πινγκούλη, BSc (Hons) in Psychology