slider-shadow
Πώς θα μιλήσετε στα παιδιά για το πένθος και την απώλεια

Το πένθος είναι μια σημαντική διαδικασία που δεν πρέπει ούτε να διακόπτεται αλλά ούτε και να κρύβεται. Αυτή η διαδικασία είναι σημαντική για τη ψυχική υγεία όλων των ανθρώπων (ανεξαρτήτως ηλικίας) και όταν την αρνούμαστε ή την καλύπτουμε μπαίνουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Η Σχολή Γονέων του Infokids.gr διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «Πώς θα μιλήσετε στα παιδιά για το πένθος και την απώλεια» και εισηγήτρια τη Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας κα. Νάνσυ Ψημενάτου. Γονείς, εκπαιδευτικοί και σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια εμπεριστατωμένη συζητήση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαρτίου στις 12:00 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Aegean College (Πανεπιστημίου 17, Σύνταγμα).

Το να μάθουμε πώς να διαχειριστούμε όλα μας τα συναισθήματα (φόβο, θυμό, ντροπή, ενοχή, θλίψη) κατά τη διάρκεια μια απώλειας είναι ζωτικής σημασίας. Να αποστιγματίσουμε το πένθος και την απώλεια. Να θυμίσουμε ότι όταν δεν πενθούμε (είτε από φόβο είτε από άγνοια) καταδικάζουμε τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας σε μια ζωή που χάνει το νόημα αλλά και την αυθεντικότητα της. Είναι αδύνατο να προστατεύσουμε τα παιδιά από τις απώλειες. Παρέχοντας τους ένα σταθερό περιβάλλον με την καλύτερη δυνατή φροντίδα, οι ενήλικες μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να αντιμετωπίσουν τη θλίψη τους. Το να μιλάμε στα παιδιά και τους έφηβους, είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να τα βοηθήσουμε να αντιμετωπίσουν τη θλίψη τους.

Τα εργαλεία μας προκειμένου να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα

- Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας για τις ανάγκες των παιδιών, των εφήβων αλλά και των ενηλίκων που πενθούν την οποιαδήποτε απώλεια.
- Επιμόρφωση των ατόμων που βρίσκονται κοντά σε παιδιά, έφηβους και ενήλικες που πενθούν σε οποιαδήποτε πλαίσιο και αν ανήκουν.
- Εξειδικευμένη κατάρτιση για επαγγελματίες της υγείας και παιδείας προκειμένου να στηρίξουν τα παιδιά, τους εφήβους αλλά και τους ενήλικες που πενθούν.

Όπως όλα τα θέματα που προβληματίζουν τους γονείς, έτσι και το πένθος και ο θάνατος, χρειάζεται πρώτιστα να «δουλευτούν» από την πλευρά του ενήλικα που αναλαμβάνει να επικοινωνήσει το θέμα στο παιδί. Είναι αδύνατο να προστατεύσουμε τα παιδιά από τις απώλειες. Παρέχοντας τους ένα σταθερό περιβάλλον με την καλύτερη δυνατή φροντίδα, οι ενήλικες μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να αντιμετωπίσουν τη θλίψη τους.

Πώς θα λάβετε μέρος στο σεμινάριο

Κλείστε θέση για το σεμινάριο "Πώς θα μιλήσετε στα παιδιά για το πένθος και την απώλεια" στέλνοντας e-mail με τα στοιχεία σας (όνομα, τηλέφωνο) στο info@infokids.gr.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Πληροφορίες:

Πότε: Σάββατο 11 Μαρτίου, ώρα 12:00

Πού: Aegean College (Πανεπιστημίου 17, Σύνταγμα)

Διάρκεια: 90 λεπτά

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ (περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ)

Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

210.3211228 & 210.3800811
 
 • "Παρόλο που η επιχείρησή μου είναι μικρή μπόρεσα να κατανοήσω βασικές έννοιες που αφορουν τη λειτουργία της και να εφαρμόσω στην πράξη αυτά που διδάχθηκα." 

   

   Νικόλαος Σαμαρίδης, MBA Leadership & Management Development 

   
 • " The schedule was flexible; lectures were conducted in a professional approach, with adequate resources and support. The experience has been delightful with such a rich culture, warm reception and receiving all the support l needed." 

   

  Nomonde Ncube, MBA Leadership & Management Development with Accounting and Finance

   

   
 • "Παρά την 10ετή προϋπηρεσία μου, βρήκα ιδιαίτερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα τα μαθήματα όπου είχα την ευκαιρία να μοιραστώ προσωπικές εμπειρίες με τους συμφοιτητές και τους καθηγητές μου."

   

  Άννα Ακριβίδη, MBA Leadership & Management Development with Human Resources Management

   
 • "Τα τελευταία 18 χρόνια, εργάζομαι σε ένα διεθνή τηλεπικοινωνιακό οργανισμό και ένιωσα πως είναι απαραίτητο για την επαγγελματική μου εξέλιξη να αποκτήσω μία πιστοποίηση των γνώσεων που είχα αποκομίσει, αλλά και να τις εμπλουτίσω με νέες. " 

   

   Πέτρος Γιαννακόπουλος, MBA Leadership & Management Development with Marketing 

   
 • " Εκτός από τις ακαδημαϊκές γνώσεις είχα την ευκαιρία να γνωρίσω έγκριτους επαγγελματίες από το χώρο της Ψυχολογίας και άλλων Ανθρωπιστικών επιστημών. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου θεωρώ πως κατέχω πολλά εφόδια για τα πρώτα μου βήματα στο χώρο της Ψυχολογίας." 

   

  Μαρία Πινγκούλη, BSc (Hons) in Psychology