Αδαμαντία Φλώκου

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, MSc

Η Αδαμαντία Φλώκου είναι απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειο Πανεπιστημίου Θράκης και κάτοχος πτυχίου με ειδικότητα Αποκατάστασης Μυοσκελετικών Κακώσεων και Παθήσεων.

Επίσης είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών: ο πρώτος στην «Άσκηση και Ποιότητα ζωής» των ΣΕΦΑΑ Π.Θ. και Δ.Π.Θ. με κατεύθυνση στην «Οργάνωση  Φυσικής  Δραστηριότητας και Αναψυχής» (MSc in Exercise & Quality of Life” – Sports and Recreation Management) και ο δεύτερος στη «Λειτουργική Διαχείριση Τραυματισμών σε Αθλητές και Ασκούμενους» του ΣΕΦΑΑ Δ.Π.Θ. (MSc in Functional Rehabilitation of Injured Athletes and Trainees). Eπίσης έχει παρακολουθήσει μετεκπαιδευτικά προγράμματα : «Βασικές Αρχές Αθλητικής Διατροφής» του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και «Ειδικός στην Ισοκινητική Δυναμομετρία και Άσκηση» του Α.Π.Θ Σερρών.

Εργάζεται επί σειρά ετών στον τομέα του Αθλητισμού και της Υγείας, και συγκεκριμένα στην εκγύμναση αθλητών και ασκουμένων και ιδίως στην αποκατάσταση τους έπειτα από χειρουργικές επεμβάσεις ή τραυματισμούς, σε συνεργασία με φυσικοθεραπευτές και ιατρούς. Επίσης έχει υπάρξει υπεύθυνη στη διοργάνωση και διαχείριση αθλητικών χώρων – επιχειρήσεων και αθλητικών διοργανώσεων. Τα τελευταία έτη εργάζεται και στον τομέα της εκπαίδευσης.