Ανδρονίκη Λάππα

Εγκληματολόγος, Κοινωνιολόγος

Η Ανδρονίκη Λάππα είναι Εγκληματολόγος, Κοινωνιολόγος και Υποψήφια Διδάκτωρ Εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Ολοκλήρωσε με άριστα τις προπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με κατεύθυνση στην Εγκληματολογία και αμέσως μετά εισήχθη, ύστερα από εξετάσεις, στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εγκληματολογία» του Παντείου Πανεπιστημίου από το οποίο αποφοίτησε επίσης ως αριστούχος το 2019.

Από τον Ιανουάριο του 2020 είναι Υποψήφια Διδάκτωρ Εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Μεταξύ άλλων, έχει εργαστεί ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο ΝΠΙΔ «ΕΠΑΝΟΔΟΣ» για την Κοινωνική Επανένταξη των Αποφυλακιζομένων, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καθώς και στο Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας. Εκεί παρείχε συμβουλευτικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης του ηλεκτρονικού εγκλήματος. Επιπροσθέτως, έχει συμμετάσχει ως ερευνήτρια σε έρευνες ποιοτικού και ποσοτικού χαρακτήρα σχετικά με το εγκληματικό φαινόμενο, τις αναπαραστάσεις του κοινού για αυτό κ.ο.κ.

Στα επιστημονικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, η Εγκληματικότητα των Ανηλίκων και η Πρόληψη της Θυματοποίησής τους, η Ποινολογία – Σωφρονιστική, το Ηλεκτρονικό Έγκλημα, οι Ασυνόδευτοι Ανήλικοι.

Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια στους τομείς της Εγκληματολογίας, της Κοινωνιολογίας και της Ψυχολογίας με έμφαση στους ανηλίκους ενώ έχει υπάρξει μέλος της Ομάδας Δράσης Νέων Εγκληματολόγων της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας.