Δρ. Χριστίνα Κατσαγώνη

Η Δρ. Χριστίνα Ν. Κατσαγώνη είναι κλινική διαιτολόγος στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία» με κλινική εμπειρία άνω των δέκα ετών στο χώρο της δημόσιας υγείας, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη παιδική κλινική γαστρεντερολογία.

Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Χαροκόπειο πανεπιστήμιο στον τομέα της κλινικής διατροφής, το οποίο εκπόνησε λαμβάνοντας υποτροφία αριστείας από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.  Είναι επίσης αριστούχος απόφοιτος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο πανεπιστήμιο.

Έχει λάβει μετεκπαίδευση από το πανεπιστήμιο Rutgers των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και το Birmingham’s Children Hospital της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει συμμετάσχει στη διεξαγωγή πολλών ερευνητικών πρωτοκόλλων, με σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων σε έγκριτα διεθνή περιοδικά, ενώ παράλληλα έχει πληθώρα συμμετοχών σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Έχει διατελέσει επιστημονική συνεργάτιδα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων.

Αυτή τη στιγμή είναι επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Δικτύου Διαιτολόγων που ειδικεύονται στην Γαστρεντερολογία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων Διαιτολόγων (EFAD), καθώς και επιστημονική συνεργάτιδα του Τμήματος Επιστημών Ζωής του Πανεπιστημίου Rutgers των Ηνωμένων Πολιτειών.

Διδάσκει στο προπτυχιακό πρόγραμμα Διαιτολογίας του Aegean College.