Δρ Χριστίνα Σιμιτσή

BSc, PgDip, MSc, MSc, PhD, CPsychol

Η Dr. Χριστίνα Σιμιτσή είναι Ψυχολόγος με ειδίκευση στην Δικαστική Ψυχολογία. Το 2013 ολοκλήρωσε το προπτυχιακό της BSc (Hons) in Psychology στο Aegean College σε συνεργασία με το University of Wales. Ένα χρόνο αργότερα της απονεμήθηκε το πτυχίο Advanced Professional Diploma in Experiential Counselling Techniques and Techniques of Personal Development από το Aegean College σε συνεργασία με το Scottish Qualification Authority. Τον ίδιο χρόνο ολοκλήρωσε την εκπαίδευση  της στο AC Accredited Diploma in Personal and Executive Coaching από το Athens Coaching Institute. Το 2015 αποφοίτησε με άριστα στο μεταπτυχιακό MSc Foundations in Clinical Psychology στο Aegean College σε συνεργασία με το University of Wales και ένα χρόνο αργότερα ολοκλήρωσε με άριστα και το δεύτερο μεταπτυχιακό της στη Δικαστική Ψυχολογία MSc Investigative Psychology από το University of Huddersfield.

Από το ίδιο πανεπιστήμιο πήρε πλήρη υποτροφία για την εκπόνηση του διδακτορικού της. Είναι διδάκτορας και διδακτορική ερευνητής στο τμήμα Δικαστικής Ψυχολογίας του University of Huddersfield στο οποίο παράλληλα είναι βοηθός καθηγητή (Graduate  Teaching Assistant). Στη διατριβή της μελετά την «Εγκληματική Αφηγηματική Εμπειρία και την Συναισθηματική Κατάσταση των Σχιζοφρενών Εγκληματιών».

Από το 2013 εργάζεται με κλινικούς πληθυσμούς και έχει κάνει έξι πρακτικές ασκήσεις σε διάφορα ψυχιατρικά πλαίσια. Από το 2016 εργάζεται στο τμήμα Ψυχολογίας του Aegean College έχοντας περάσει και από τη γραμματεία του τμήματος πλέον όμως εργάζεται πλήρως ως καθηγήτρια και υπεύθυνη του τμήματος Ψυχολογίας. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Aegean College Research Center και ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στους τομείς της κλινικής και δικαστικής ψυχολογίας στους οποίους έχει ειδικευτεί.