Χριστίνα Σιμούδη

Η Χριστίνα Σιμούδη είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών με μεταπτυχιακό δίπλωμα στην «Κλινική Νευροψυχολογία – Νοητικές Νευροεπιστήμες» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Montreal Neurological Institute (MNI), McGill University.

Είναι υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Έχει εκπαιδευτεί στις Ψυχοεκπαιδευτικές Παρεμβάσεις – Συμπεριφορική Θεραπεία Οικογένειας στην Ψύχωση (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.) και ολοκληρώνει την εκπαίδευσή της στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ. – Ελληνική Εταιρεία Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών).

Εργάζεται ως ψυχολόγος και είναι μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας του μετεκπαιδευτικού σεμιναρίου στην Κλινική Ψυχοπαθολογία «Παναγιώτης Ουλής» (Α΄ Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.) και του μετεκπαιδευτικού σεμιναρίου Κλινικών Δεξιοτήτων στην Ψυχοπαθολογία «Παναγιώτης Ουλής» (Α΄ Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Ε.Ψ.Ε.).

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στις νοητικές λειτουργίες ασθενών με νευρολογικά νοσήματα και ψυχιατρικές διαταραχές. Συμμετέχει σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια (με προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις) και στη συγγραφή επιστημονικών άρθρων, αλλά και κεφαλαίων βιβλίου στον τομέα της ψυχολογίας.