Δρ. Δημήτριος Κόγιας

Φυσικός, MSc, PhD

Ο Δημήτριος Κόγιας γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Το 1996 εισήχθη μετά από Πανελλήνιες εξετάσεις στο τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ από το οποίο απεφοίτησε το 2001 ενώ το Δεκέμβριο του 2004 έλαβε από το ΕΚΠΑ (Τμήματα Πληροφορικής και Φυσικού) μεταπτυχιακό τίτλο στην Ηλεκτρονική και τη Ραδιοηλεκτρολογία.

Τον Μάιο του 2010 έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορα Θετικών Επιστημών από το ΕΚΠΑ (Τμήμα Πληροφορικής). Η διατριβή του ήταν πάνω σε αλγορίθμους μετάδοσης Πληροφορίας σε διάφορες τοπολογίες Μη Δομημένων Δικτύων Υπολογιστών.

Από το 2012 εργάζεται ως Καθηγητής του προπτυχιακού προγράμματος Πληροφορικής στο Aegean College, ενώ από το 2002 εργάζεται σαν Εργαστηριακός Συνεργάτης στο Τμήμα Ηλεκτρονικής του AEI Πειραιά T.T.

Έχει συμμετάσχει ως ερευνητής σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα, ενώ έχει λάβει μέρος σε συνέδρια και οι εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε κεφάλαια βιβλίων.

Είναι κάτοχος της πιστοποίησης CCNA και τα ερευνητικά του διαφέροντα περιλαμβάνουν το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things, IoT), ασφάλεια στο IoT, αλγόριθμους διάδοσης πληροφορίας σε δυναμικά Δικτυακά Περιβάλλοντα και σε δίκτυα Αισθητήρων (Sensor Networks).