Κίμων Φιορέτος

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ / Τεχνική Meisner

Γεννήθηκε στο Λούντ Σουηδίας το 1978. Σπούδασε ως ηθοποιός στο ιστορικό Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν. Αμέσως μετά την αποφοίτησή του εμπλούτισε τις σπουδές του στο εργαστήριο «Σκηνοθετών και Ηθοποιών» της πειραματικής σκηνής του εθνικού θεάτρου. Στα 20 χρόνια του ως επαγγελματίας έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματά του ελληνικού θεάτρου, κινηματογράφου και τηλεόρασης. Από το 2008 ως και σήμερα συνεχίζει την εκπαίδευσή του ως ηθοποιός και δάσκαλος. Σπούδασε δίπλα από μεγάλα ονόματά της υποκριτικής διδασκαλίας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ενώ την τελευταία δεκαετία επικεντρώθηκε πάνω στην τεχνική Meisner. Πιστοποιήθηκε ως καθηγητής της τεχνικής από τον Master Τeacher Larry Silverberg.

Ως Δάσκαλος Υποκριτικής:

  • Δίδαξε από το 2010 έως και το 2022 το μάθημα της υποκριτικής στην Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.
  • Αναγνωρισμένος δάσκαλος της τεχνικής του Μίλτον Κατσέλα BHP (Beverly hills playhouse), έχει υπάρξει συνεργάτης του iWa (international workshop for actors) που διατηρεί τα δικαιώματα του BHP στην Ελλάδα.
  • Πιστοποιημένος δάσκαλος της τεχνικής Meisner όπου διδάχτηκε την τεχνική και την διδασκαλία της, από μια από τις παγκοσμίως αναγνωρισμένες αυθεντίες της τεχνικής τον Λάρρυ Σίλβερμπεργκ.
  • Συνέβαλε το 2019 ως συγγραφέας με τα δοκίμιά του στο βιβλίο “Michael Chekhov and Sanford Meisner: Collisions and Convergence in Actor Training” εκδοτικός οίκος Routledge.
  • Διδάσκει την τεχνική Meisner σε Ελλάδα και Κύπρο.