Κωνσταντίνα Γιαννακοπούλου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc

Η Κωνσταντίνα Γιαννακοπούλου είναι απόφοιτη του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Επιστήμη τροφίμων του University of Reading, UK.  Συμμετείχε στην βρετανική έρευνα για το Beneforté®, μια ποικιλία μπρόκολου  το οποίο περιέχει ιδιαιτέρα αυξημένες ποσότητες  της αντιοξειδωτικής γλυκοραφανίνης μελετώντας  την επίδραση της στα λιπίδια του αίματος.

 Το 2017 απέκτησε το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε στην Αθήνα ενώ είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού.
Κατέχει πολυετή εμπειρία σαν Διαιτολόγος-Διατροφολόγος  σε θέματα διαχείρισης βάρους και παχυσαρκίας παρέχοντας διατροφικές συμβουλές και εξατομικευμένα διαιτολόγια. Έχει εργαστεί ως υπεύθυνη διατροφολόγος σε κατάστημα βιολογικών προϊόντων και διατροφικών συμπληρωμάτων παρέχοντας συμβουλές κυρίως σε άτομα με παθολογικές καταστάσεις. Επιπλέον διατηρεί συνεργασία με διαιτολογικό γραφείο στην περιοχή του Ζωγράφου.

Επίσης  συμμετέχει σε δράσεις προγραμμάτων με σκοπό την ενημέρωση , την αξιολόγηση της σύστασης σώματος και τη καταγραφή των διατροφικών συνηθειών μαθητών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.  Από τον Οκτώβριο του 2017 διδάσκει στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ της Αθήνας, στις ειδικότητες Διατροφής και Διαιτολογίας, Τεχνολογίας Τροφίμων , Ζαχαροπλαστικής και Μαγειρικής Τέχνης όπως επίσης και στα ΔΙΕΚ Ακαδημίας Πλάτωνος και Περιστερίου.