Μιχάλης Μώρος

Δρ, MSc, PhD, Αναπληρωτής Ακαδημαϊκός Διευθυντής Σχολής Υγείας, Programme Director BSc (Hons) Midwifery (Applied)

Ο Μιχάλης Μώρος είναι απόφοιτος του τμήματος Μαιευτικής του ΤΕΙ Αθήνας, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Έρευνα στη Γυναικεία Αναπαραγωγή».

Εργάστηκε επί δέκα έτη ως Μαιευτής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Υγεία και επί τέσσερα έτη ως υπεύθυνος του Εθνικού Προγράμματος για τον προσυμπτωματικό έλεγχο των γυναικών για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στο Νομό Κορινθίας. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Ναυπλίου (ΝΠΔΔ) επί οκτώ έτη, μέλος του ΔΣ του ΣΕΜΜΑ για ένα έτος και είναι Αναπληρωτής Διευθυντής Σύνταξης του επιστημονικού μαιευτικού περιοδικού «Ελευθώ». Είναι μέλος του ΣΕΜΜΑ, της Ελληνικής Ψυχοπροφυλακτικής Εταιρείας, της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης.

Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής, πρόεδρος και μέλος της οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής σε περισσότερα από 40 συνέδρια και σεμινάρια. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά και έχει συμμετάσχει ως συγγραφέας κεφαλαίων σε επιστημονικά συγγράμματα ενώ παράλληλα έχει δημοσιεύσει τα συγγράμματα “Εμμηνόπαυση” και “Ιστορία και Φιλοσοφία της Ελληνικής Μαιευτικής/Στοιχεία Δεοντολογίας και Νομοθεσίας”.

Ερευνητικά του ενδιαφέροντα αποτελούν η ιστορία, η φιλοσοφία και η λαογραφία της Μαιευτικής και της μητρότητας, οι γνωσιακές και ψυχοσυναισθηματικές διαταραχές, καθώς και οι διαταραχές κατά την εμμηνόπαυση, με έμφαση στις διαταραχές ύπνου, τα αγγειοκινητικά φαινόμενα και την επίδραση των χαρακτηριστικών της προσωπικότητας στη συμπτωματολογία. Επιπλέον, η επίδραση του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος στα φαινόμενα της μητρότητας.

Στο τμήμα Μαιευτικής διδάσκει τα μαθήματα “Φυσιολογία”, “Γυναικολογική Φροντίδα”, “Περιγεννητική Ψυχική Υγεία”, “Μαιευτική Φροντίδα IV/Κοινοτική Μαιευτική” και “Μαιευτική Φροντίδα V (πρακτική άσκηση) ενώ είναι υπεύθυνος των πτυχιακών εργασιών των τελειοφοίτων και των μαθημάτων συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.

Από το Σεπτέμβριο του 2015 είναι Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του τμήματος Μαιευτικής του Aegean College και από το 2018 είναι Αναπληρωτής Ακαδημαϊκός Διευθυντής της Σχολής Υγείας.”