Μίνα Καλμαντή

Εργοθεραπεύτρια MSc, PhDc

Η Μίνα Καλμαντή είναι ψυχιατρική εργοθεραπεύτρια με Μεταπτυχιακό στην Προαγωγή Υγείας από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Είναι Υποψήφια Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ στην Εικαστική Συμβουλευτική. Εργάζεται ως εργοθεραπεύτρια στη Β΄ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ», ενώ είναι Ακαδημαϊκή Υπότροφος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Εκπαιδεύτηκε θεωρητικά και κλινικά στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στη Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (2005-2010).

Εκπαιδεύτηκε θεωρητικά στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία του ΕΠΙΨΥ σε συνεργασία με την Α΄ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική (Αιγινήτειο).

Εκπαιδεύτηκε στη Γνωστική Αποκατάσταση στην Ψύχωση στο Ιατρείο Μελέτης Γνωστικής Λειτουργίας στην Ψύχωση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής.

Εξειδικεύτηκε στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής & Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ).

Έχει συνεργαστεί ερευνητικά με το Ιατρείο Πόνου της Β΄ Πανεπιστημιακής Κλινικής Αναισθησιολογίας του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» και έχει συμμετάσχει εθελοντικά ως συντονίστρια στη διεξαγωγή βιωματικών σεμιναρίων (Σύλλογος Υποστήριξης Ρευματοπαθών Δυτικής Αττικής «ΙΗΣΩ»).

Είναι μέλος της EFTA (European Family Therapy Association), της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π.), της EFAT (European Federation of Art Therapy), της WAPR (Παγκόσμιας Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης) και της Ελληνικής Εταιρείας Προαγωγής & Αγωγής της Υγείας.

Είναι συνεργάτης του Aegean OMIROS College από το 2021 έως σήμερα.