Νεφέλη Σταµατογιαννοπούλου

Συνθέτης & Performer

Η Νεφέλη Σταµατογιαννοπούλου είναι συνθέτης, performer και έχει ως βάση την Αθήνα. Έχει συνθέσει προσωπικά της έργα και μουσική για πολλές παραστάσεις ανά τον κόσμο αλλά και για τον κινηματογράφο. Παίζει, έχοντας συµµάχους κοντραµπάσο, ηλεκτρικό µπάσο, ηλεκτρονικά στοιχεία, πιάνο αλλά και φωνή. Ξεκίνησε τα μαθήματα μουσικής σε μικρή ηλικία.

Ξεκίνησε τις σπουδές της στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, έχοντας ήδη λάβει το –Grade 7 Certificate– από το Royal School of Music με άριστα. Ακολούθησε τη κατεύθυνση της Σύνθεσης και πιο συγκεκριμένα ασχολήθηκε με τη Σύνθεση και τις Παραστατικές Τέχνες του τμήματος του Πανεπιστημίου. Ασχολήθηκε έντονα με τον αυτοσχεδιασμό και έδωσε έμφαση στη σύνθεση σε σχέση με την κίνηση.

Επίσης, φοίτησε στο μεταπτυχιακό τμήμα ‘Σύνθεση για τον Κινηματογράφο, το Θέατρο και τις Τέχνες της Παράστασης’, του Ιονίου Πανεπιστημίου. Συμμετείχε για πολλά χρόνια σε masterclasses/σεμινάρια με άξονα το σωματικό θέατρο, τη φωνή και τη σύνθεση υπό την αιγίδα του Grotowski Institute(PLN), Song of the Goat Theater(PLN) ,L.I.S.P.A.(DE),Kristin Linklater Voice Centre(UK).

Είναι συνθέτης και ιδρύτρια, μεταξύ άλλων, του µουσικού σχήµατος Spooky RedRum και της ερευνητικής καλλιτεχνικής ομάδας Ον Off (ενδεικτικά έργα: Quintet ’84, The Glass Between, αϊζο-the bird-) καθώς και του Ον Off Στούντιο.

Είναι υποψήφια Διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Διδάσκει σεμιναριακούς κύκλους σε Ελλάδα και εξωτερικό αλλά και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ως καλεσμένη ενισχυτικής διδασκαλίας.