Νομική Καρπαθίου

Λογοθεραπεύτρια, BSc

Η Νομική Καρπαθίου είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Λογοθεραπεία από το πανεπιστήμιο City University του Λονδίνου.

Εργάζεται ως λογοθεραπεύτρια από το 2001 με παιδιά και ενήλικες και από το 2004 αποκλειστικά με ενήλικες με νευρολογικές διαταραχές.

Έχει συνεργαστεί με κέντρα αποκατάστασης. Υπήρξε επί δεκαετία εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης της Νευρολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ‘Γεώργιος Γεννηματάς’. Εργάστηκε ως βοηθός ερευνητή στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Bergen της Νορβηγίας. Από το 2007 εργάζεται στο Κέντρο Ημέρας για Ανοϊκούς Ασθενείς της Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών.

Διετέλεσε επιστημονική υπεύθυνη στην εταιρεία CubySoft για την παραγωγή των λογισμικών αποκατάστασης προβλημάτων λόγου, ομιλίας, γραφής και ανάγνωσης, “Λεξιπαίγνιο” και “Διαδράσεις”.

Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή εγχειριδίων για επαγγελματίες υγείας και φροντιστές. Έχει παρουσιάσει ανακοινώσεις σε ελληνικά και ξένα συνέδρια. Τέλος, συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα για την Άνοια.