Σπύρος Σωτηρόπουλος

Φυσικοθεραπευτής MSc

Ο Σπύρος Σωτηρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 1983. Ολοκλήρωσε της λυκειακές του σπουδές στο 1ο Λύκειο Παπάγου και μέσω Πανελληνίων εξετάσεων εισήχθη 6ος στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας. Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση των προπτυχιακών του σπουδών, παρακολούθησε και ολοκλήρωσε επιτυχώς μεταπτυχιακές σπουδές στη Βρετανία, στο University of Brighton.

Εξειδικεύεται στη μυοσκελετική φυσικοθεραπεία και έχει συμμετάσχει ως επισκέπτης και ως ομιλητής σε πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Από το 2010 εργάζεται στο Aegean College ως υπεύθυνος του τμήματος Φυσικοθεραπείας. Από τη θέση αυτή έχει συμμετάσχει ενεργά στη δημιουργία και εξέλιξη προγραμμάτων φυσικοθεραπείας, ενώ διδάσκει μυοσκελετική φυσικοθεραπεία και μεθοδολογία έρευνας.

Παράλληλα εργάζεται ως κλινικός φυσικοθεραπευτής. Στην καθημερινή κλινική πράξη έρχεται σε επαφή με πληθώρα περιστατικών που χρήζουν φυσικοθεραπευτικής αντιμετώπισης με κύριο ενδιαφέρον μυοκελετικά, αθλητικά και ορθοπεδικά περιστατικά.

Το ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στη διερεύνηση της κατάλληλης δοσολογίας τεχνικών κινητοποίησης, στον χρόνιο πόνο, την επίδραση του φαινομένου placebo στην φυσικοθεραπεία και στην προγνωστική κατηγοριοποίηση ασθενών με μυοσκελετικά προβλήματα μεταξύ άλλων.