Θεοδοσία Θωμά

PhD, MSc, Med, rogramme Director, Lecturer MSc Early Childhood Education with Special Needs

H Δρ Θεοδοσία Θωμά είναι διδάκτωρ της σχολής Graduate School of Education του Πανεπιστημίου του Exeter (UK) με εξειδίκευση στη δυσλεξία, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MEd in Special Educational Needs και μεταπτυχιακού τίτλου MSc in Educational Research της σχολής School of Education and Lifelong Learning του Πανεπιστημίου του Exeter (UK) και απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας (κατεύθυνση Ψυχολογίας) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επιπλέον, της έχει απονεμηθεί υποτροφία τριετούς διάρκειας από το Κοινωφελές Ίδρυμα Αδελφών Π. Μπάκαλα για την υλοποίηση της ερευνητικής της πρότασης σε επίπεδο διδακτορικών σπουδών.

Εργάζεται ως Programme Academic Director του Μεταπτυχιακού προγράμματος ΜSc in Early Childhood Education with Special Needs που προσφέρει το Aegean College και ως εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής σε δημόσια σχολεία ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί ως ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Exeter.

Έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιεύσεις στον τομέα της ειδικής αγωγής. Επιπλέον, η Δρ. Θωμά έχει κατάρτιση στην αξιολόγηση ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών και το σχεδιασμό και την εφαρμογή προγραμμάτων διαφοροποιημένης διδακαλίας και ενταξιακής εκπαίδευσης.

Τέλος, τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται τις ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, την ένταξη και ζητήματα ηθικής στην έρευνα ατόμων με ειδικές ανάγκες.