Τρύφωνας Κοροντζής

BScs, MScs, PhD, PhD, Postdoc

Ο Τρύφωνας Κοροντζής είναι Αρχιπλοίαρχος ΛΣ (εα). Είναι διδάκτωρ Δημόσιας Διοίκησης αλλά και Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών του Παντείου Πανεπιστημίου στο οποίο έχει εκπονήσει και μεταδιδακτορική έρευνα στο Δημόσιο δίκαιο. Οι προπτυχιακές και μεταπτυχιακές του σπουδές επικεντρώνονται σε θέματα οικονομικών επιστημών,δημόσιας διοίκησης, δημοσίων πολιτικών, διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών. Είναι απόφοιτος της Σχολής Εθνικής Άμυνας καθώς και της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας.
Έχει υπηρετήσει σε Επιτελικές και Περιφερειακές Υπηρεσίες του Αρχηγείου ΛΣ μεταξύ των οποίων Κεντρικός Λιμενάρχης Πάτρας και Ελευσίνας, Πρόεδρος των αντίστοιχων Αρχών Ασφάλειας Λιμένα,Πρόεδρος του ΚΑΦ Λιμένα Πάτρας, Εθνικός Εκπρόσωπος στο ΝΑΤΟ και επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Europol.
Είναι συγγραφέας 13 βιβλίων, έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους και έχει συμμετάσχει σε εθνικά και διεθνή συνέδρια με εισηγήσεις.Έχει διατελέσει διδάσκων στην ΕΣΔΔΑ, στην Πυροσβεστική Ακαδημία, σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα στο ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κλπ.