Βίκυ Γεωργιάδου

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ / Τεχνική Demidov

Η Βίκυ Γεωργιάδου είναι σκηνοθέτης, δασκάλα υποκριτικής και διευθύντρια του Demidov Studio Athens. Σπούδασε στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και του Πανεπιστημίου του Κεντ, Αγγλία.

Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη (1993-1999) στην Πειραματική Σκηνή της “Τέχνης” Θεσσαλονίκης, στην Actors Touring Company του Λονδίνου, στο Trinity College του Δουβλίνου, στη νέα “Σκηνή” του Λευτέρη Βογιατζή, στο Εθνικό Θέατρο και στο Θέατρο του Νότου. Έχει σκηνοθετήσει έργα του σύγχρονου και κλασικού ρεπερτορίου στο Θέατρο του Νότου, στον Θεατρικό Οργανισμό “Φάσμα”, στον Θεατρικό Οργανισμό “Πράξη”, στο Φεστιβάλ Αθηνών, στο Εθνικό Θέατρο, στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας και στην Ομάδα Πάλσαρ. Μεταξύ αυτών : Χειμώνας του Γιον Φόσσε, Έρωτες του Άρτουρ Σνίτσλερ, Πολύ Μακριά της Κάριλ Τσέρτσιλ, Πουπουλένιος του Μάρτιν ΜακΝτόνα, Μαυροπούλι του Ντέιβιντ Χάροουερ, Φύλλα από Γυαλί του Φίλιπ Ρίντλεϋ, Απαλλαγή της Λίντα ΜακΛιν, Μικροπράγματα του Έντα Γουόλς, Βόυτσεκ του Γκέοργκ Μπύχνερ, Μια Άγνωστη από τον Σηκουάνα και Νέοι χωρίς Θεό του Έντεν φον Χόρβατ, το Κτίσμα του Φραντς Κάφκα, την Ντύρντρα του Ουίλλιαμ Μπάτλερ Γέητς.

Από το 1999, ανήκει στη διδακτική ομάδα της Δραματικής Σχολής “Αρχή”. Έχει διδάξει επίσης το μάθημα της Υποκριτικής στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ., στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και στη Δραματική Σχολή του Κ.Θ.Β.Ε.
Από το 2019, μελετά συστηματικά τις τεχνικές του Νικολάι Ντεμίντοφ. To 2020, έγινε μέλος του πρώτου Teacher Certification Program του International Demidov Association και το 2021, ίδρυσε το Demidov Studio Athens, το επίσημο παράρτημα του International Demidov Association για την διδασκαλία και τη διάδοση της “Σχολής Δημιουργικής Ελευθερίας” του Ντεμίντοφ στην Ελλάδα.