slider-shadow

Στο πλαίσιο του ARC, τόσο το ακαδημαϊκό μας προσωπικό όσο και οι φοιτητές μας διεξάγουν έρευνα υψηλού επιπέδου σε πληθώρα σύγχρονων θεμάτων, καθώς πραγματοποιούνται σε τακτική βάση, σειρές ερευνητικών και εκπαιδευτικών σεμιναρίων (Research & Training Seminars), τα οποία απευθύνονται τόσο σε αυτούς που φοιτούν στο Κολλέγιο όσο και στο ευρύ κοινό.

Σύμφωνα με την πολιτική έρευνας του Aegean College, όλοι οι φοιτητές, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί, έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ποσοτικές και ποιοτικές ερευνητικές δραστηριότητες και στις διαδικασίες του ARC ώστε να αποκτήσουν πολύτιμη ερευνητική και επαγγελματική εμπειρία κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Ως εκ τούτου έχει να επιδείξει σημαντικές ερευνητικές συνεργασίες και ποιοτική επιστημονική παραγωγή:

1) διεξαγωγή εμπειρικών ερευνών υψηλού επιπέδου,
2) συμμετοχές σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια (ανακοινώσεις, εισηγήσεις, διοργάνωση θεματικών ενοτήτων),
3) δημοσιεύσεις σε πρακτικά συνεδρίων (με κρίση), συλλογικούς τόμους, έγκριτα διεθνή περιοδικά και Working Paper Series.

Στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής του δραστηριότητας, το ARC εκδίδει το επιστημονικό περιοδικό European Journal of Social Behaviour, το οποίο αποτελεί ένα διεπιστημονικό, διεθνές ακαδημαϊκό περιοδικό, με αυστηρές διαδικασίες κρίσης (peer review) και Συντακτική Επιτροπή υψηλού κύρους, προερχόμενη από την παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα. Τα άρθρα του περιοδικού δημοσιεύονται στα Αγγλικά, σε ηλεκτρονική μορφή.

  • Στο πλαίσιο της επιστημονικής δραστηριότητας του ARC, οι σπουδαστές του εκάστοτε Τμήματος εμπλέκονται σε επιστημονικές δράσεις, προάγοντας τόσο την επιστημονική τους κατάρτιση όσο και την αυτοπεποίθησή τους.

   Ψinema Club
   Στην Κινηματογραφική Λέσχη του Aegean College, οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ταινίες, να παρουσιάσουν τις ιδέες τους από την οπτική της Ψυχολογίας κι όχι μόνο, αλλά και να αποτελέσουν μέλη της ομάδας συζήτησης μετά το τέλος της κάθε ταινίας. Το AOC Ψinema Club έχει φιλοξενήσει, εκτός από τις ιδέες των σπουδαστών μας, διατμηματικά, ανθρώπους της Έβδομης Τέχνης, θεατρολόγους, ηθοποιούς και σκηνοθέτες.

   ACEt
   Στην Ομάδα ACEt οι σπουδαστές επιλέγουν να αναπαράξουν ή να σχεδιάσουν εκ νέου πειράματα που αφορούν στην Ψυχολογία. Οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν μέσα στην ομάδα, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν οικειότητα στη διαχείριση περιπλοκών δεδομένων.

   1) Προηγούμενη Έρευνα (Πειραματισμός): Η Επίδραση του Πλαισίου στην Αναπαραγωγή του Πειράματος Κοινωνικής Συμμόρφωσης του Solomon Asch.

   2) Παρούσα Έρευνα (Πειραματισμός): Αυτόπτες Μάρτυρες, Γνωστικά Λάθη και Αποσύνδεση.

   PsyToGraphy
   Αποτελεί την Ομάδα Φωτογραφίας του Aegean College. Στο project αυτό, οι σπουδαστές καλούνται να αναδείξουν τον κόσμο μέσα από τα δικά τους μάτια (το φωτογραφικό τους φακό). Φετινό project: «Άνθρωποι και Συναισθήματα».

   Ομάδα Ανάλυσης Μύθων και Παραμυθιών
   Στην ομάδα αυτή παρουσιάζονται Μύθοι και Παραμύθια μέσα από την ελληνική λαϊκή παράδοση, αλλά και από την Παγκόσμια Λογοτεχνία. Με συγκεκριμένη διάρκεια μέσα στον χρόνο, είναι βασισμένη σε δομημένες ομαδικές συναντήσεις με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών, την ανάδυση συναισθημάτων και την επαρκή διαχείρισή τους μέσα από το μύθο ή το παραμύθι που πραγματευόμαστε κάθε φορά.

   Προσεχείς Δραστηριότητες

   Ερευνητική Ομάδα Σύμπραξη Τμημάτων Ψυχολογίας & Διαιτολογίας
   Αφορά μια ερευνητική προσπάθεια ώστε να διαπιστωθεί εάν η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών σχετίζεται θετικά με την ψυχική ευημερία και την ποιότητα ζωής των συμμετεχόντων. Το Τμήμα Διαιτολογίας αναλαμβάνει το κομμάτι που σχετίζεται με τη σύνθεση διατροφικών προγραμμάτων για τους συμμετέχοντες (κατά προσέγγιση 3 μηνών), ενώ το Τμήμα Ψυχολογίας το κομμάτι της εξέτασης της ψυχολογικής ευημερίας και της ποιότητας ζωής.

Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

210.3211228 & 210.3800811
 
 • "Παρόλο που η επιχείρησή μου είναι μικρή μπόρεσα να κατανοήσω βασικές έννοιες που αφορουν τη λειτουργία της και να εφαρμόσω στην πράξη αυτά που διδάχθηκα." 

   

   Νικόλαος Σαμαρίδης, MBA Leadership & Management Development 

   
 • " The schedule was flexible; lectures were conducted in a professional approach, with adequate resources and support. The experience has been delightful with such a rich culture, warm reception and receiving all the support l needed." 

   

  Nomonde Ncube, MBA Leadership & Management Development with Accounting and Finance

   

   
 • "Παρά την 10ετή προϋπηρεσία μου, βρήκα ιδιαίτερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα τα μαθήματα όπου είχα την ευκαιρία να μοιραστώ προσωπικές εμπειρίες με τους συμφοιτητές και τους καθηγητές μου."

   

  Άννα Ακριβίδη, MBA Leadership & Management Development with Human Resources Management

   
 • "Τα τελευταία 18 χρόνια, εργάζομαι σε ένα διεθνή τηλεπικοινωνιακό οργανισμό και ένιωσα πως είναι απαραίτητο για την επαγγελματική μου εξέλιξη να αποκτήσω μία πιστοποίηση των γνώσεων που είχα αποκομίσει, αλλά και να τις εμπλουτίσω με νέες. " 

   

   Πέτρος Γιαννακόπουλος, MBA Leadership & Management Development with Marketing 

   
 • " Εκτός από τις ακαδημαϊκές γνώσεις είχα την ευκαιρία να γνωρίσω έγκριτους επαγγελματίες από το χώρο της Ψυχολογίας και άλλων Ανθρωπιστικών επιστημών. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου θεωρώ πως κατέχω πολλά εφόδια για τα πρώτα μου βήματα στο χώρο της Ψυχολογίας." 

   

  Μαρία Πινγκούλη, BSc (Hons) in Psychology