slider-shadow

Ερευνητικές Συνεργασίες και Αποτελέσματα

1) Συνεργασία με Καθ. Ν. Καμπέρη, Ακαδημία Αθηνών, στο project: 

«Αναδυόμενες παθολογίες στην Ελλάδα της κρίσης: Η οδύνη του Εαυτού, η αποτυχία των θεσμών και τα μεσαία στρώματα»

Research output
Tsekeris, Charalambos, Nikos Kaberis and Maria Pinguli (2015) The Self in Crisis: The Experience of Personal and Social Suffering in Contemporary Greece. GreeSE: LSE Hellenic Observatory Papers on Greece and Southeast Europe, Paper No.92. London: The Hellenic Observatory, European Institute, London School of Economics and Political Science.

2) Συνεργασία με Prof. E. Mantzaris, School of Public Leadership, Stellenbosch University, South Africa, στο project:

«Psychosocial and interdisciplinary aspects of Corruption and Public Leadership: Historicity and contradictions, problems and perspectives»

Research output
Mantzaris, E., Tsekeris, C. & Tsekeris, T. (2014) “Interrogating Corruption: Lessons from South Africa”, International Journal of Social Inquiry, Volume 7 Number 1, pp. 1-17.

3) Συνεργασία με την Κοινότητα Διαλόγου ΣΥΝΘΕΣΙΣ (http://sinthesis-eu.blogspot.gr/)

Αποτελέσματα Συνεργασίας: Επιστημονική Ημερίδα
Στο πλαίσιο της συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα: «Ηθική, Αγορά και Κράτος» (Πέμπτη, 14/5/2015), κατά την οποία συζητήθηκε το ζήτημα της κοινωνικής ευθύνης τόσο στο δημόσιο τομέα όσο και στον ιδιωτικό.

4) Συνεργασία με Καθ. Σ. Νομικό & Printed Organic Electronics Association of Greece (http://www.poeag.org)

Αποτελέσματα Συνεργασίας: Εκπαιδευτικό Σεμινάριο
Στο πλαίσιο της συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση των επαγγελματιών του κλάδου για τις τεχνικές ιδιαιτερότητες της εκτύπωσης, καθώς και τους τρόπους αποφυγής και επίλυσης προβλημάτων που παρουσιάζονται στη σήμανση προϊόντων με barcodes.

5) Συνεργασία με Μαρίκα Θωμαδάκη (Πρόεδρος του Κέντρου Σημειολογίας και Καθηγήτρια Θεωρίας & Σημειολογίας του Θεάτρου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών)

Αποτελέσματα Συνεργασίας: Πειραματική Σκηνή (Άνοιξη 2015)
Στο πλαίσιο της συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε στο Aegean College δρώμενο-performance με τίτλο "Τα παγκάκια του κήπου (του ζωολογικού)", από την Ομάδα "Τελευταία έξοδος".
Το δρώμενο βασίστηκε σε κείμενα των Έντουαρντ Άλμπι, Νικόλα Άσιμου, Κατερίνας Γώγου, Μαρίας Ξενουδάκη και Δημήτρη Ποταμίτη.
Ερμήνευσαν οι ηθοποιοί: Βαλσαμίδης Στράτος, Δελαγραμμάτικα Φίλια, Παπασπύρου Αναστασία, Σπανοπούλου Ελένη.
Σκηνοθετική επιμέλεια: Μαρίκα Θωμαδάκη.

6) Συνεργασία με τον διακεκριμένο εκπαιδευτικό νευροεπιστήμονα Δρ. Ευθύμιο Παπατζίκη (UCL, Institute of Education, University of London).

Αποτελέσματα Συνεργασίας: Διοργάνωση Brain Awareness Week 2015
Το Aegean College διοργάνωσε με επιτυχία την Εβδομάδα Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο με θέμα “Νευρώνες, νευρόμυθοι και άλλα μυστήρια του εγκεφάλου”, 16-22 Μαρτίου 2015.
Η εβδομάδα ενημέρωσης διοργανώθηκε στα πλαίσια της “20ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο” (20th Brain Awareness Week) υπό την αιγίδα της DANA Alliance for Brain Initiatives και της FENS (Federation of European Neuroscience Societies) σε συνεργασία με το διακεκριμένο εκπαιδευτικό νευροεπιστήμονα Δρ. Ευθύμιο Παπατζίκη (UCL, Institute of Education, University of London).
Το πρόγραμμα της εβδομάδας ενημέρωσης περιελάμβανε ανοιχτές ομιλίες, παρουσιάσεις και συζητήσεις από διακεκριμένους επιστήμονες, εκθέσεις από έλληνες καλλιτέχνες που ειδικεύονται στο brain art, αλλά και μία σειρά εκπαιδευτικών επισκέψεων από σχολεία.

Στα πλαίσια της εβδομάδας αυτής, το Aegean College σχεδίασε ένα ειδικό διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές, με στόχο την εκπαίδευση, ενημέρωση και ανακάλυψη όλων εκείνων των άγνωστων πτυχών του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Η εβδομάδα ενημέρωσης για τον εγκέφαλο περιελάμβανε επίσης και μία σειρά απογευματινών ανοιχτών ομιλιών, παρουσιάσεων και συζητήσεων ανοιχτές για το κοινό.

7) Συνεργασία με τη Διεθνή Επιστημονική Εταιρεία Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας (http://www.deeaef.gr)

Αποτελέσματα Συνεργασίας
α) Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Φιλοσοφία-Τέχνη-Φυσική» (Aegean College, Οκτώβριος 2014). Τα πρακτικά του Συνεδρίου είναι υπό έκδοση.
β) Διάλεξη με θέμα «Ο Πλάτων και η Θεωρία του Παντός» από τον Δρ Χαράλαμπο Σπυρίδη, Καθηγητή Μουσικής Ακουστικής-Πληροφορικής, Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών (Aegean College, 15 Ιουνίου 2015).

8) Συνεργασία με Prof. T. Tsekeris/Centre for Planning and Economic Research (KEPE)

Research output
Maska, L., Tsekeris, T., and Kadas, C. (2014) Crisis management model for the Greek pharmaceutical sector. Greek Economic Outlook, No. 25, pp. 52-56 - URL= http://www.kepe.gr/images/oikonomikes_ekselikseis/oik_exel_25_eng.pdf#page=53

Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

210.3211228 & 210.3800811
 
 • "Παρόλο που η επιχείρησή μου είναι μικρή μπόρεσα να κατανοήσω βασικές έννοιες που αφορουν τη λειτουργία της και να εφαρμόσω στην πράξη αυτά που διδάχθηκα." 

   

   Νικόλαος Σαμαρίδης, MBA Leadership & Management Development 

   
 • " The schedule was flexible; lectures were conducted in a professional approach, with adequate resources and support. The experience has been delightful with such a rich culture, warm reception and receiving all the support l needed." 

   

  Nomonde Ncube, MBA Leadership & Management Development with Accounting and Finance

   

   
 • "Παρά την 10ετή προϋπηρεσία μου, βρήκα ιδιαίτερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα τα μαθήματα όπου είχα την ευκαιρία να μοιραστώ προσωπικές εμπειρίες με τους συμφοιτητές και τους καθηγητές μου."

   

  Άννα Ακριβίδη, MBA Leadership & Management Development with Human Resources Management

   
 • "Τα τελευταία 18 χρόνια, εργάζομαι σε ένα διεθνή τηλεπικοινωνιακό οργανισμό και ένιωσα πως είναι απαραίτητο για την επαγγελματική μου εξέλιξη να αποκτήσω μία πιστοποίηση των γνώσεων που είχα αποκομίσει, αλλά και να τις εμπλουτίσω με νέες. " 

   

   Πέτρος Γιαννακόπουλος, MBA Leadership & Management Development with Marketing 

   
 • " Εκτός από τις ακαδημαϊκές γνώσεις είχα την ευκαιρία να γνωρίσω έγκριτους επαγγελματίες από το χώρο της Ψυχολογίας και άλλων Ανθρωπιστικών επιστημών. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου θεωρώ πως κατέχω πολλά εφόδια για τα πρώτα μου βήματα στο χώρο της Ψυχολογίας." 

   

  Μαρία Πινγκούλη, BSc (Hons) in Psychology