slider-shadow
Ημέρες αφιερωμένες στη Λογοθεραπεία και την Εργοθεραπεία

Το Aegean College, το Κολλέγιο του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΟΜΗΡΟΣ, θέτει νέα δεδομένα στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες. Μετά την έναρξη της συνεργασίας του με τον κ. Φώτη Παπαναστασίου, Ειδικό Παιδαγωγό- Συγγραφέα, MSc Σχολική Ψυχολογία, διαχειριστή  του www.eidikospaidagogos.gr, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του Επιστημονικού Υπεύθυνου της Σχολής Υγείας και Ανθρωπιστικών Επιστημών, μπαίνει δυναμικά στο προσκήνιο διοργανώνοντας δράσεις ενημερωτικού κι εκπαιδευτικού χαρακτήρα στους Τομείς της Λογοθεραπείας και της Εργοθεραπείας.

Συγκεκριμένα, στην πολύ ενδιαφέρουσα Ημερίδα με τίτλο «Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος: Λογοθεραπευτική και Εργοθεραπευτική προσέγγιση» που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου, παρουσιάστηκαν τα νέα διαγνωστικά κριτήρια για τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος, τα ελλείμματα των παιδιών σε συμπεριφορικό, γνωστικό, γλωσσικό και επικοινωνιακό επίπεδο, οι θεωρητικά τεκμηριωμένες μέθοδοι παρέμβασης, ενώ συζητήθηκαν η καίρια συμβολή της Λογοθεραπείας στην ενίσχυση των δυνατοτήτων των παιδιών με ΔΑΦ, όπως και case study. Από την πλευρά της Εργοθεραπείας, αναλύθηκε η ολιστική προσέγγιση κατά το σχεδιασμό θεραπευτικών προγραμμάτων για παιδιά με ΔΑΦ, μαζί με άλλα σημαντικά ζητήματα, ενώ όσοι συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σύντομη ομιλία προσκεκλημένης μητέρας παιδιού με ΔΑΦ η οποία μοιράστηκε τη γονική οπτική γωνία κατά την εμπλοκή σε θεραπευτικό πρόγραμμα Εργοθεραπείας και το θετικό αντίκτυπο που είχε στην καθημερινότητα της οικογένειας.

Επίσης, στο OPEN DAY του Τομέα Λογοθεραπείας του Aegean College όπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα BSc (Hons) Speech and Language Pathology που προσφέρεται σε συνεργασία με το κορυφαίο κρατικό βρετανικό πανεπιστήμιο Canterbury Christ Church University, ενεργή ήταν η συμμετοχή των αποφοίτων της Λογοθεραπείας , όπου παρουσιάστηκαν οι πρόσφατες ερευνητικές εργασίες τους σε θέματα διαταραχών επικοινωνίας και λόγου σε παιδιά και ενήλικες.  Μετά το τέλος των ομιλιών, επιβραβεύθηκαν από το Aegean College οι φοιτητές που διέπρεψαν για την αριστεία τους στο πλαίσιο των σπουδών τους.

 

Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

210.3211228 & 210.3800811
 
 • "Παρόλο που η επιχείρησή μου είναι μικρή μπόρεσα να κατανοήσω βασικές έννοιες που αφορουν τη λειτουργία της και να εφαρμόσω στην πράξη αυτά που διδάχθηκα." 

   

   Νικόλαος Σαμαρίδης, MBA Leadership & Management Development 

   
 • " The schedule was flexible; lectures were conducted in a professional approach, with adequate resources and support. The experience has been delightful with such a rich culture, warm reception and receiving all the support l needed." 

   

  Nomonde Ncube, MBA Leadership & Management Development with Accounting and Finance

   

   
 • "Παρά την 10ετή προϋπηρεσία μου, βρήκα ιδιαίτερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα τα μαθήματα όπου είχα την ευκαιρία να μοιραστώ προσωπικές εμπειρίες με τους συμφοιτητές και τους καθηγητές μου."

   

  Άννα Ακριβίδη, MBA Leadership & Management Development with Human Resources Management

   
 • "Τα τελευταία 18 χρόνια, εργάζομαι σε ένα διεθνή τηλεπικοινωνιακό οργανισμό και ένιωσα πως είναι απαραίτητο για την επαγγελματική μου εξέλιξη να αποκτήσω μία πιστοποίηση των γνώσεων που είχα αποκομίσει, αλλά και να τις εμπλουτίσω με νέες. " 

   

   Πέτρος Γιαννακόπουλος, MBA Leadership & Management Development with Marketing 

   
 • " Εκτός από τις ακαδημαϊκές γνώσεις είχα την ευκαιρία να γνωρίσω έγκριτους επαγγελματίες από το χώρο της Ψυχολογίας και άλλων Ανθρωπιστικών επιστημών. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου θεωρώ πως κατέχω πολλά εφόδια για τα πρώτα μου βήματα στο χώρο της Ψυχολογίας." 

   

  Μαρία Πινγκούλη, BSc (Hons) in Psychology