Δρ. Αγγελική Καλογεροπούλου

Η Δρ. Αγγελική Καλογεροπούλου είναι Χημικός με εξειδίκευση στην Αναλυτική και Περιβαλλοντική Χημεία, καθώς και στη Χημεία και Τεχνολογία Τροφίμων. Είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέλος της Ερευνητικής Ομάδας του Εργαστηρίου Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων, με ερευνητική δραστηριότητα σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα (Horizon 2020, Horizon Europe, ΕΣΠΑ). Το έργο της επικεντρώνεται στη μελέτη βιοδραστικών ενώσεων και δεικτών ποιότητας σε τρόφιμα και περιβαλλοντικά προϊόντα, στην ανάπτυξη αναλυτικών μεθοδολογιών (SPE, QuEChERS, UHPLC-HRMS) για την ανίχνευση φυσικών και φαρμακευτικών ενώσεων σε πολύπλοκες μήτρες, καθώς και στη διερεύνηση της βιοδραστικότητας και της σταθερότητάς τους κατά την επεξεργασία και αποθήκευση.

Παράλληλα, έχει διδάξει στο πλαίσιο του προγράμματος «Απόκτησης Ακαδημαϊκής Εμπειρίας» στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος στα αντικείμενα της Αναλυτικής Χημείας, της Ενόργανης Ανάλυσης Τροφίμων και του Ελέγχου Αυθεντικότητας Τροφίμων. Από τον Οκτώβριο του 2025 διδάσκει στο Aegean College στο Τμήμα Χημείας, στα γνωστικά αντικείμενα Χημεία και Τεχνολογία Υλικών και Περιβαλλοντική Χημεία. Έχει συγγράψει κεφάλαια σε διεθνείς εκδόσεις της Elsevier και άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά υψηλής απήχησης (Analytical and Bioanalytical Chemistry, Food Research International, Frontiers in Nutrition, Foods, Journal of Applied Poultry Research), ενώ συμμετέχει ενεργά σε επιστημονικά δίκτυα, σεμινάρια και προγράμματα επιμόρφωσης που αφορούν την ασφάλεια, ποιότητα και βιωσιμότητα των τροφίμων.