Η Σχολή Ναυτιλιακών Σπουδών του Aegean College προσφέρει σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου στη Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων, με ένα πρόγραμμα υψηλού επιπέδου που οδηγεί στην απόκτηση του τίτλου MSc in Shipping Management (Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων) σε συνεργασία με το κρατικό βρετανικό πανεπιστήμιο Canterbury Christ Church University.

CCCU Aegean College

Το ΜSc in Shipping Management είναι το μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στα Ναυτιλιακά που σχεδιάστηκε από ανθρώπους της Ναυτιλίας και που αναπτύχθηκε με βάση τις πραγματικές ανάγκες των εταιρειών του κλάδου.

Απευθύνεται σε αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού, σε στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών, σε πτυχιούχους Οικονομικών, Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών, καθώς και σε Μηχανολόγους και Ναυπηγούς, που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν ως διοικητικά-διευθυντικά στελέχη στον σύγχρονο, απαιτητικό κόσμο της ναυτιλίας και των θαλάσσιων μεταφορών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πρόκειται για ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα βρετανικών προδιαγραφών που εμβαθύνει τις γνώσεις των φοιτητών σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μίας ναυτιλιακής επιχείρησης.

Εστιάζει στον τρόπο οργάνωσης και διοίκησης μιας ναυτιλιακής εταιρείας με σκοπό να προετοιμάσει στελέχη καριέρας που προάγουν το όραμα, τους στόχους και τη στρατηγική της ναυτιλιακής εταιρείας.

Οι σπουδές στα Ναυτιλιακά οδηγούν σε ταχύτατη απορρόφηση από την αγορά εργασίας δεδομένου ότι ο ελληνόκτητος στόλος υπό ελληνική σημαία φιγουράρει στην πρώτη θέση παγκοσμίως στην κατάταξη της μεταφορικής ικανότητας (DWT), σύμφωνα με στοιχεία της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD) και της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου.

Εξαιρετικά σημαντική θεωρείται και η προσφορά της ελληνικής Ναυτιλίας στην εγχώρια οικονομία με 7% επί του ΑΕΠ, ενώ η συνεισφορά του κλάδου στη συνολική απασχόληση εκτιμάται σε περίπου 200.000 θέσεις εργασίας.

Στον Πειραιά -μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης- λειτουργούν τέσσερις τερματικοί σταθμοί (Εμπορευματοκιβωτίων, Γενικού Φορτίου, Αυτοκινήτων και Επιβατηγού Ναυτιλίας).

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων του Aegean College υπερέχει διότι:

 • Πρόκειται για ένα ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών σχεδιασμένο για επαγγελματίες και στελέχη ναυτιλιακών επιχειρήσεων, καθώς παρέχει στους φοιτητές τη δυνατότητα part-time παρακολούθησης των διαλέξεων εκτός ωραρίων εργασίας.
 • Η Σχολή Ναυτιλιακών Σπουδών του Aegean College είναι μέλος της BIMCO και οι φοιτητές της έχουν πρόσβαση στη μεγαλύτερη ναυτιλιακή βάση δεδομένων.
 • Το Κολλέγιο έχει αποκλειστική συνεργασία με την Career Stream, την μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που εξειδικεύεται στην ανεύρεση προσωπικού και τη διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού στον κλάδο της Ναυτιλίας.
 • Τα μαθήματα διδάσκουν ακαδημαϊκοί υψηλού επιπέδου (κάτοχοι Διδακτορικών και Μεταπτυχιακών τίτλων Σπουδών στα Ναυτιλιακά), αλλά και επαγγελματίες με μακρά εμπειρία στη ναυτιλιακή αγορά εργασίας (Πλοίαρχοι και στελέχη γραφείου).
 • Η Σχολή Ναυτιλιακών Σπουδών του Aegean College εδρεύει στον Πειραιά, σε ένα υπερσύγχρονο κτήριο στο κέντρο του μεγάλου Λιμανιού.
 • Το Aegean College διοργανώνει σημαντικές εκδηλώσεις με τεράστια αποδοχή από τον επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο όπως το «1ο Ναυτιλιακό Συνέδριο» στον Πειραιά.
 • Το Aegean College διατηρεί άρρηκτους δεσμούς συνεργασίας με τον κόσμο της ναυτιλίας: επισκέψεις των φοιτητών σε μεγάλες και μικρές ναυτιλιακές επιχειρήσεις, σε πλοία ποντοπόρου ναυτιλίας και κρουαζιέρας, στο Λιμάνι του Πειραιά, εκδηλώσεις στο χώρο του Κολεγίου, παρουσιάσεις και ομιλίες στελεχών που προέρχονται από το χώρο της ναυτιλίας, και διοργάνωση πολύ επιτυχημένων Ημερών Καριέρας με τη συμμετοχή ναυτιλιακών επιχειρήσεων.
 • Το Aegean College διατηρεί μια ερευνητικά δραστήρια και καινοτόμο ακαδημαϊκή κοινότητα με αιχμή το Ερευνητικό Κέντρο Aegean Research Centre.
 • Το Κολέγιο διαθέτει υπερσύγχρονα εργαστήρια, βιβλιοθήκη και αίθουσες εξοπλισμένες με όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα διδασκαλίας.
 • Οι φοιτητές έχουν στη διάθεσή τους εκπαιδευτικό Portal (e-college), μέσω του οποίου αποκτούν πρόσβαση στην ύλη των μαθημάτων και επικοινωνούν με τους καθηγητές.
 • Οι φοιτητές έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του συνεργαζόμενου πανεπιστημίου, η οποία περιέχει χιλιάδες συγγράμματα, ψηφιοποιημένα βιβλία και επιστημονικά περιοδικά, καθώς και στη ναυτιλιακή βάση δεδομένων Clarksons.
 • Το Aegean College προσφέρει στους φοιτητές δωρεάν μαθήματα εκμάθησης αγγλικής γλώσσας και άλλων ξένων γλωσσών που χρησιμοποιούνται στον διεθνοποιημένο ναυτιλιακό κλάδο.
 • Η διδασκαλία των μαθημάτων πραγματοποιείται στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Το πρόγραμμα σπουδών εμβαθύνει σε ειδικά ναυτιλιακά θέματα και εκτείνεται σε τρεις φάσεις.

 

 • Ναυτιλιακή Οικονομία και Χρηματοδότηση (Maritime Economics and Finance) – Υποχρεωτικό.
 • Στρατηγικό Μάνατζμεντ στη Ναυτιλία (Strategic Shipping Management ) – Υποχρεωτικό.
 • Διεθνής Ναυτιλιακή Νομοθεσία (International Shipping Law) – Υποχρεωτικό.

 • Διεθνείς Ναυτιλιακοί Κανονισμοί (Maritime Regulations) – Υποχρεωτικό.
 • Ναυλώσεις (Chartering)  – Επιλογής.
 • Διαχείριση Κινδύνου στη Ναυτιλία (Risk Management in Shipping) – Επιλογής.
 • Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού στη Ναυτιλία (Human Resource Management in Shipping) – Επιλογής.
 • Logistics και Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Logistics and Supply Chain Management) – Επιλογής.
 • Λειτουργική Διαχείριση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων (Shipping Operations) – Επιλογής.
 • Διοίκηση Λιμένων (Port Management) – Επιλογής.

 • Μέθοδοι Έρευνας Αγοράς (Research Methods) – Υποχρεωτικό.
 • Διπλωματική Εργασία (Postgraduate Dissertation) – Υποχρεωτική.

Το Aegean College στεγάζεται σε δύο υπερσύγχρονα κτήρια στο Κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά.

Τα εργαστήρια, η βιβλιοθήκη, το αναγνωστήριο και οι αίθουσες διδασκαλίας καλύπτουν τις ανάγκες των φοιτητών και του ακαδημαϊκού προσωπικού και παρέχουν ιδανικές συνθήκες ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης.

Βρυσαγώτης
Βρυσαγώτης

Δρ. Βασίλειος Βρυσαγώτης

MSc, PhD
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ιωάννης Δόμβρος

BSc, MSc
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Bakouni
Bakouni

Ιωάννα – Ευγενία Μπακούνη

BSc, MSc, PhD
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
stratakis
stratakis

Αντώνιος Στρατάκης

MSc, PhDc
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το MSc in Shipping Management απευθύνεται σε επαγγελματίες και στελέχη που φιλοδοξούν να σταδιοδρομήσουν σε υψηλό επίπεδο στον κλάδο της Ναυτιλίας.

Οι κάτοχοι του Μεταπτυχιακού τίτλου διαθέτουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για να καταλάβουν διευθυντικές θέσεις σε εταιρείες του ναυτιλιακού κλάδου.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν επίσης να εργαστούν στο ναυτιλιακό κλάδο ως Καθηγητές, Εισηγητές, συντάκτες στον ναυτιλιακό Τύπο κ.ά.

Οι απόφοιτοι του Προγράμματος μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε Διδακτορικό επίπεδο.

To Aegean College συνεργάζεται με την εταιρεία Spinnaker Global /Specialist Recruitment για την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση των κατόχων του ΜSc in Shipping Management στις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες παγκοσμίως.