Η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Aegean College προσφέρει ένα Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Σχολική Ψυχολογία διάρκειας δύο ετών το οποίο στοχεύει στην προώθηση της επιστημονικής γνώσης και εστιάζει στην εφαρμογή κοινωνικοψυχολογικών διαδικασιών κατά τη μάθηση στη σχολική και εφηβική ηλικία.

Το πρόγραμμα προσφέρεται σε συνεργασία με το University of Essex.

Essex Logo

 

Η Ειδίκευση Εφαρμογές Ψυχολογίας σε Σχολικό Περιβάλλον απευθύνεται σε αποφοίτους παιδαγωγικών σχολών και άλλων κατευθύνσεων ανθρωπιστικών επιστημών που εργάζονται ήδη στην εκπαίδευση ή επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν ως εκπαιδευτικοί.

Το μεταπτυχιακό στη Σχολική Ψυχολογία με εξειδίκευση στις εφαρμογές της ψυχολογίας στο σχολικό περιβάλλον εστιάζει στη δουλειά που γίνεται στην αίθουσα διδασκαλίας, στην αξιολόγηση των μαθητών και στην προσαρμογή σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας στις ανάγκες τους.

Αναλυτικότερα, το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό εμβαθύνει στις Θεωρίες Μάθησης, αλλά και στην εφαρμογή εκπαιδευτικών μεθόδων και τεχνικών για διάφορα ζητήματα:

 • μαθησιακές δυσκολίες,
 • πολιτισμική διάσταση στην εκπαιδευτική διαδικασία,
 • αναπτυξιακές διαταραχές κατά την σχολική και εφηβική ηλικία,
 • ανάπτυξη με βάση τα αναπτυξιακά ορόσημα,
 • αποκλίσεις συμπεριφοράς κατά την σχολική και εφηβική ηλικία κλπ.

Ιδιαίτερο βάρος αποδίδεται στην Πρακτική Άσκηση των μεταπτυχιακών φοιτητών με 500 ώρες Κλινικής Άσκησης.

 • Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές Σχολικής Ψυχολογίας με ειδίκευση στις εφαρμογές στο σχολικό περιβάλλον αναπτύσσουν δεξιότητες που τους επιτρέπουν να συνδέσουν τη θεωρία με την έρευνα και τις εκπαιδευτικές παρεμβάσεις στη σχολική τάξη, λαμβάνοντας υπόψη τον Κώδικα Ηθικής και Δεοντολογίας.
 • Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη των μαθητών με αξιοποίηση των πλέον κατάλληλων μεθόδων και εργαλείων στατιστικής ανάλυσης.
 • Δύο άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια Ψυχολογίας: το Εργαστήριο Ψυχομετρίας/Έρευνας και το Εργαστήριο Κλινικής Προσομοίωσης(In-house Clinic), όπου πραγματοποιούνται πειραματικές μετρήσεις, παιχνίδια ρόλων, προσομοίωση συνεδριών κ.λπ.
 • Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες και είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τα προβλήματα που ανακύπτουν στον χώρο εργασίας.
 • Οι φοιτητές Ψυχολογίας συμμετέχουν ενεργά στις δραστηριότητες της Λέσχης Κινηματογράφου του Κολλεγίου, οι οποίες περιλαμβάνουν προβολή ταινιών και εν συνεχεία ανάλυση, ομιλίες επιστημόνων και συζήτηση με το κοινό, ενώ συνεργάζονται με συναδέλφους τους στο πλαίσιο διεπιστημονικών ομάδων παρέμβασης.
 • Διδάσκουν διακεκριμένοι επιστήμονες και επαγγελματίες του κλάδου της εκπαίδευσης και της ψυχικής υγείας.
 • Εκδηλώσεις με τεράστια απήχηση στις οποίες εμφανίζονται κορυφαία ονόματα του χώρου της Ψυχολογίας όπως ο Ψυχίατρος-Ψυχαναλυτής Ματθαίος Γιωσαφάτ και η Φωτεινή Τσαλίκογλου.
 • Δυνατότητα έρευνας στο BioSensors SmartLab, το state-of-the-art Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης του Κολλεγίου.

Για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος MSc School Psychology ((Applications of Psychology in the School Environment), οι φοιτητές θα πρέπει να ολοκληρώσουν 180 Πιστωτικές Μονάδες/Credits Βρετανικού Εκπαιδευτικού Συστήματος Επιπέδου 7  ή 90 ECTS.

Αυτό μεταφράζεται σε έξι μαθήματα κατά τη διάρκεια του 1ου έτους σπουδών και δυο μαθήματα συμπεριλαμβανομένου της Διπλωματικής εργασίας κατά τη διάρκεια του 2ου έτους.

Επίσης στα μέσα του 1ου έτους και κατά τη διάρκεια του 2ου έτους, οι φοιτητές  πραγματοποιούν την Πρακτική Άσκηση 450 ωρών  σε ένα ευρύ φάσμα συνεργαζόμενων πλαισίων.

 • Κοινωνική Ψυχολογία και Θέματα Πολυπολιτισμικότητας στο Σχολικό Περιβάλλον (Social Psychology and Multicultural Issues in the School Environment).
 • Αναπτυξιακή Ψυχολογία και Ψυχοπαθολογία Παιδιών και Εφήβων (Developmental Psychology and Psychopathology of Children and Adolescence).
 • Ψυχολογία της Εκπαίδευσης και της Μάθησης (Psychology of Teaching and Learning).
 • Μαθησιακές Δυσκλολίες, Αξιολόγηση και Παρέμβαση (Learning Difficulties, Assessment and Remediation).
 • Επαγγελματική Δεοντολογία (Professional Ethics).
 • Πρακτική Άσκηση (School Psychology in Practice).

 • Μεθοδολογία Έρευνας και Στατιστική (Advanced Research Methodology and Statistics).
 • Μεταπτυχιακή Εργασία (Postgraduate Dissertation).

Το Aegean College διαθέτει κτιριακές εγκαταστάσεις που διασφαλίζουν την άρτια εκτέλεση του εκπαιδευτικού έργου. Τα εργαστήρια, η βιβλιοθήκη, το αναγνωστήριο και οι αίθουσες διδασκαλίαςκαλύπτουν τις ανάγκες των σπουδαστών και του ακαδημαϊκού προσωπικού και παρέχουν ιδανικές συνθήκες ακαδημαϊκής και επαγγελματικής κατάρτισης. Στα εργαστήρια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών παρέχεται δωρεάν απεριόριστη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ενώ προβλέπεται και ασύρματο δίκτυο (Wi-Fi) εντός των εγκαταστάσεων του Κολεγίου.

Στο Κολέγιο λειτουργεί Εκπαιδευτικό Portal, στο οποίο οι σπουδαστές αποκτούν πρόσβαση με χρήση προσωπικού κωδικού. Με το Portal οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την ύλη των μαθημάτων, να διαβάζουν και να ενημερώνονται για όλες τις παραδόσεις των καθηγητών τους (υπό τη μορφή σημειώσεων), να επικοινωνούν μαζί τους, να συμμετέχουν στο forum του Κολεγίου και να ενημερώνονται για τις ανακοινώσεις της Γραμματείας, καθώς και για διάφορα θέματα που αφορούν τις σπουδές τους.

Αθανάσιος Παπακώστας
Αθανάσιος Παπακώστας

Δρ Αθανάσιος Παπακώστας

Φιλόλογος, PhDc
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κορογιαννάκη
Κορογιαννάκη

Αφροδίτη Κορογιαννάκη

Αναπτυξιακή Ψυχολόγος MSc- Συστημική Θεραπεύτρια Οικογένειας
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάρας Δημήτριος
Καλαμάρας Δημήτριος

Δρ. Δημήτριος Καλαμάρας

Διδάκτωρ Κοινωνικής Στατιστικής
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ελένη Λευκοπούλου - Aegean College
Ελένη Λευκοπούλου - Aegean College

Ελένη Λευκοπούλου

MSc, Lecturer
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δρ. Φανή Νασίκα

Λογοθεραπεύτρια, PhD
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι απόφοιτοι του Aegean College κάτοχοι του MSc School Psychology (Applications of Psychology in the School Environment) θα αναπτύξουν τις κατάλληλες εκπαιδευτικές δεξιότητες και θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν με μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες σε πληθώρα εργασιακών χώρων στην Εκπαίδευση στο Ιδιωτικό και τον Δημόσιο Τομέα με αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα.

Προετοιμάζονται, επίσης, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε διδακτορικό επίπεδο.