Η Σχολή Υγείας του Aegean College προσφέρει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών στις Σύγχρονες Προσεγγίσεις στη Φυσικοθεραπεία (MSc Current Approaches in Physiotherapy) σε συνεργασία με το University of Essex.

Essex Logo

Οι φοιτητές του μεταπτυχιακού έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στις εξής κατευθύνσεις:

 

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα εξειδίκευσης που εμβαθύνει σε απαιτητικά γνωστικά αντικείμενα, με τεράστιο ερευνητικό ενδιαφέρον και σημαντικές πρακτικές εφαρμογές.

Απευθύνεται σε πτυχιούχους και επαγγελματίες Φυσικοθεραπευτές που επιθυμούν να εξελίξουν και να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τις ειδικές γνώσεις τους.

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην ανάπτυξη κριτικών, αξιολογικών και πρακτικών δεξιοτήτων στους τέσσερις πυλώνες της προχωρημένης φυσικοθεραπευτικής πρακτικής Έρευνα, Εκπαίδευση, Κλινική Πρακτική και Ηγεσία, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη μαθησιακή εμπειρία βασισμένη στις πιο πρόσφατες εξελίξεις.

Τα μαθήματα καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος θεμάτων, ενώ οι φοιτητές έχουν τη μοναδική ευκαιρία να συνεργαστούν με έμπειρους επαγγελματίες φυσικοθεραπευτές και να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο σε ερευνητικά έργα και κλινικές μελέτες.

Παράλληλα, αναπτύσσουν επικοινωνιακές δεξιότητες και ικανότητες αυτοτροφοδότησης και διεπιστημονικής συνεργασίας, εμβαθύνοντας στις αρχές και τη δεοντολογία διεξαγωγής επιστημονικής έρευνας. 

Η φοίτηση περιλαμβάνει σύγχρονες και καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και αξιολόγησης, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και ολοκληρώνεται με την εκπόνηση επιβλεπόμενης ερευνητικής μεταπτυχιακής εργασίας σχετικής με την αποκατάσταση μυοσκελετικών παθήσεων. 

 • Το μοναδικό ελληνόφωνο μεταπτυχιακό φυσικοθεραπείας που προσφέρει τέσσερις διαφορετικές κατευθύνσεις: Μυοσκελετική, Καρδιοαναπνευστική, Νευρολογική, Παιδιατρική.
 • Σύγχρονο, εξειδικευμένο πρόγραμμα σπουδών που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς.
 • Ευέλικτη φοίτηση επιτρέπει την παρακολούθηση από εργαζόμενους και επαγγελματίες φυσικοθεραπευτές.
 • Διδάσκουν διακεκριμένοι επιστήμονες και επαγγελματίες υγείας με τεράστια εμπειρία πεδίου, τόσο στην αποκατάσταση, όσο και σε άλλους σχετικούς τομείς.
 • Μεγάλο εύρος μεθόδων αξιολόγησης.
 • Αξιοποιείται η υψηλή εμπειρία και τεχνογνωσία του Κολλεγίου από το προπτυχιακό πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας.
 • Εφαρμογή τεκμηριωμένης κλινικής πρακτικής (evidence-based practice).
 • Εξοπλισμένα εργαστήρια, όπου πραγματοποιούνται πειραματικές μετρήσεις και προσομοίωση συνεδριών.
 • Εξοικείωση με το κλινικό περιβάλλον και εφαρμογή πρακτικών θεραπευτικών σχημάτων. Σύνδεση θεωρίας, πράξης και εφαρμογής στο επαγγελματικό πεδίο.
 • Δυνατότητα έρευνας στο BioSensors SmartLab, το state-of-the-art Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης του Κολλεγίου.
 • Συμμετοχή σε Διεθνή επιστημονικά συνέδρια και δικτύωση με τον χώρο.
 • Διεπιστημονικές ομάδες παρέμβασης φέρνουν κοντά φοιτητές διαφορετικών κατευθύνσεων.
 • Το πρόγραμμα προσφέρεται στις εγκαταστάσεις του Aegean College σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το Μεταπτυχιακό στις Σύγχρονες Προσεγγίσεις στη Φυσικοθεραπεία ολοκληρώνεται σε δύο χρόνια με φοίτηση μερικής απασχόλησης.

Για να μπορέσει ο απόφοιτος να λάβει το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα σε κάποια εξειδίκευση, θα πρέπει να ολοκληρώσει 8 μαθήματα, χωρισμένα σε 3 φάσεις, εκ των οποίων 6 είναι κοινά για όλες τις εξειδικεύσεις, αλλά με προσαρμοσμένο περιεχόμενο και 2 αποτελούν αποκλειστικά μαθήματα εξειδίκευσης.

Από το σύνολο των μαθημάτων, τα 7 είναι μαθήματα 20 πιστωτικών μονάδων και το τελευταίο, η Ερευνητική Μεταπτυχιακή Εργασία, στην τρίτη φάση του προγράμματος, αντιστοιχεί σε 40 πιστωτικές μονάδες. Ο συνολικός αριθμός πιστωτικών μονάδων είναι 180 (90 ECTS).

Μαθήματα Κορμού

 • Θεραπευτική Επικοινωνία στην Επιστήμη της Αποκατάστασης.
 • Κλινική Θεραπευτική Άσκηση.
 • Σύγχρονα Θέματα στη Φυσικοθεραπεία.

 

Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης απονέμεται μεταπτυχιακό πιστοποιητικό σπουδών PGCert στις Σύγχρονες Προσεγγίσεις στη Φυσικοθεραπεία.

 • Μάθημα εξειδίκευσης 1
 • Μάθημα εξειδίκευσης 2
 • Μάθημα εξειδίκευσης 3

 

Με την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης απονέμεται μεταπτυχιακό δίπλωμα PGDip στη Διαχείριση Παθολογικών Καταστάσεων του Μυοσκελετικού.

 • Βιοστατιστική.
 • Ερευνητική μεταπτυχιακή εργασία.

 

Με την ολοκλήρωση της τρίτης φάσης απονέμεται ο μεταπτυχιακός τίτλος MSc στις Σύγχρονες Προσεγγίσεις στη Φυσικοθεραπεία, ανάλογα με την κατεύθυνση επιλογής.

Το εργαστήριο φυσικοθεραπείας  είναι σχεδιασμένο με γνώμονα τα πιο σύγχρονα διεθνή εκπαιδευτικά και επαγγελματικά πρότυπα στον τομέα.

Περιλαμβάνει κλίνες θεραπείας, αλλά και συσκευές φυσικών μέσων, όπως Laser, Υπέρηχο και Ηλεκτροθεραπεία και λειτουργεί ως χώρος προσομοίωσης πραγματικών ερευνητικών και επαγγελματικών συνθηκών.

Επίσης, διαθέτει σύγχρονες συσκευές εκγύμνασης μαζί με όλα τα τεχνικά μέσα που χρησιμοποιούν οι ασθενείς που χρήζουν φυσικοθεραπείας.

Alexiou
Alexiou

Άντζελα Αλεξίου

Programme Director, BSc (Hons) Physiotherapy
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ευαγγελία Στανίτσα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ελευθέριος Παρασκευόπουλος - BSc (Hons) Φυσικοθεραπεία
Ελευθέριος Παρασκευόπουλος - BSc (Hons) Φυσικοθεραπεία

Ελευθέριος Παρασκευόπουλος

Φυσικοθεραπευτής, MSc, PhDc
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αθανασία Λαϊου - BSc (Hons) Φυσικοθεραπεία
Αθανασία Λαϊου - BSc (Hons) Φυσικοθεραπεία

Αθανασία Λαΐου

Φυσικοθεραπεύτρια, BSc, ΜSc
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάρας Δημήτριος
Καλαμάρας Δημήτριος

Δρ. Δημήτριος Καλαμάρας

Διδάκτωρ Κοινωνικής Στατιστικής
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ελένη Λευκοπούλου - Aegean College
Ελένη Λευκοπούλου - Aegean College

Ελένη Λευκοπούλου

MSc, Lecturer
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δρ. Φανή Νασίκα

Λογοθεραπεύτρια, PhD
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι απόφοιτοι του Μεταπτυχιακού Προγράμματος MSc στις Σύγχρονες Προσεγγίσεις στη Φυσικοθεραπεία, μπορούν να εργαστούν σε υπηρεσίες υγείας ως εξιδεικευμένοι φυσικοθεραπευτές στον Ιδιωτικό και τον Δημόσιο Τομέα (Νοσοκομεία, Κλινικές, Κέντρα Αποκατάστασης, Αθλητικά Σωματεία, Δομές Υποβοηθούμενης Διαβίωσης κ.ά.).

Επίσης, μπορούν να συνεχίζουν την πορεία τους στον ακαδημαϊκό χώρο με Διδακτορικές Σπουδές.