Τα μεταπτυχιακά προγράμματα MBA (Master in Business Administration) που προσφέρει το Aegean College σε συνεργασία με κρατικά βρετανικά πανεπιστήμια είναι προσαρμοσμένα στους πλέον ανερχόμενους τομείς της ελληνικής αγοράς οικονομίας και τις σύγχρονες ανάγκες των επιχειρήσεων.

Πρόκειται για ένα πολυδιάστατο μεταπτυχιακό πρόγραμμα που απευθύνεται σε επαγγελματίες, αλλά και σε αποφοίτους διαφόρων κλάδων που επιθυμούν να αναπτύξουν διοικητικές δεξιότητες και γνώσεις.

To συγκεκριμένο MBA διακρίνεται σε έξι κατευθύνσεις:

Το 2014 εγκαινιάστηκε το MBA Guest Speaker Series, μία νέα εκπαιδευτική δραστηριότητα που συνδέει το πρόγραμμα ΜΒΑ του Aegean College με ελληνικές και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους της οικονομίας.

Στο πλαίσιο των MBA Guest Speaker Series οι σπουδαστές των προγραμμάτων MBA του Aegean College παρακολουθούν ομιλίες και παρουσιάσεις από υψηλόβαθμα και καταξιωμένα στελέχη επιχειρήσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις οι φοιτητές αποκτούν νέες γνώσεις και εμπειρίες, συζητούν με καταξιωμένους επαγγελματίες, μελετούν case studies και έρχονται σε επαφή με την Αγορά.

Οι μεταπτυχιακοί τίτλοι MBA είναι οι κορυφαίοι στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων και απευθύνονται σε επαγγελματίες και απόφοιτους προπτυχιακών προγραμμάτων διάφορων κατευθύνσεων που χρειάζονται ουσιαστική γνώση και αντίληψη του κόσμου των επιχειρήσεων, ώστε να εργαστούν και να διακριθούν ως διοικητικά στελέχη.

  • To Aegean College είναι το μοναδικό Κολέγιο που διοργανώνει την εκπαιδευτική δραστηριότητα MBA Guest Speakers Series.
  • Οι απόφοιτοι του προγράμματος ΜΒΑ μπορούν να εγγραφούν ως Chartered Managers στο Βρετανικό Επιμελητήριο Διοίκησης Επιχειρήσεων (CMI-Chartered Institute of Management).

Οι σπουδαστές των προγραμμάτων MBA διδάσκονται σύγχρονες θεωρίες διοίκησης επιχειρήσεων, πραγματοποιούν workshops, παρακολουθούν ομιλίες στελεχών που διακρίνονται στον επαγγελματικό στίβο και μαθαίνουν όλες τις απαραίτητες ακαδημαϊκές τεχνικές συγγραφής μιας πτυχιακής εργασίας.

  • Διοίκηση και Οργανωτική Ανάλυση (Management and Organisational Analysis).
  • Διαχείριση Λειτουργιών (Managing Operations).
  • Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων (Human Resource Management).
  • Στρατηγικό Μάνατζμεντ (Strategic Management).
  • Ηγεσία και Διαχείριση Αλλαγών (Leadership and Managing Change).
  • Διεθνής Διοίκηση (International Management).
  • Μεθοδολογία Έρευνας και Κριτική Ανάλυση (Research Methodology and Critical Analysis).
  • Μεταπτυχιακή Εργασία (Post-Graduate Dissertation).

Οι κάτοχοι των τίτλων MBA που προσφέρει το Aegean College διαθέτουν ένα ισχυρό πτυχίο που τους επιτρέπει να σταδιοδρομήσουν στον χώρο των επιχειρήσεων είτε ως στελέχη είτε ως νέοι επιχειρηματίες.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος ΜΒΑ μπορούν να εγγραφούν ως Chartered Managers στο Βρετανικό Επιμελητήριο Διοίκησης Επιχειρήσεων (CMI-Chartered Institute of Management) και με αυτό τον τρόπο να αναβαθμίσουν το επαγγελματικό τους προφίλ σε μια πολύ ανταγωνιστική αγορά εργασίας, να αποκτήσουν πρόσβαση στους πολύ σημαντικούς πόρους υποστήριξης που προσφέρει το CMI και να ενταχθούν σε μια εκλεκτή επαγγελματική κοινότητα που ανοίγει μεγάλες προοπτικές εξέλιξης.