Φοιτητές της Σχολής Ναυτιλιακών Σπουδών, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το φετινό Συνέδριο με θέμα «Optimizing Maritime Supply Chains: Suppliers, Purchasers & Forwarders in Sync», το οποίο ανέδειξε τον κομβικό ρόλο της συνεργασίας και του συντονισμού στην αποτελεσματική λειτουργία της ναυτιλιακής εφοδιαστικής αλυσίδας.
Σκοπός της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν η ουσιαστική επαφή των φοιτητών με επαγγελματίες και στελέχη της ναυτιλιακής βιομηχανίας, οι οποίοι διαμορφώνουν το παρόν και το μέλλον της ναυτιλιακής εφοδιαστικής αλυσίδας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε ζητήματα αποδοτικότητας, καινοτόμων στρατηγικών και συνεργασιών, που επαναπροσδιορίζουν τη σύγχρονη θαλάσσια εφοδιαστική.
Το Συνέδριο χαιρέτισαν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Στέφανος Γκίκας και ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Βασίλης Κορκίδης, υπογραμμίζοντας τη σημασία της εφοδιαστικής αλυσίδας και της συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλίας.
Η συμμετοχή των φοιτητών στο 18ο Συνέδριο Maritime Economies εντάσσεται στο πλαίσιο της σύνδεσης της ακαδημαϊκής γνώσης με την επαγγελματική πρακτική, ενισχύοντας την εκπαιδευτική εμπειρία και την εξοικείωσή τους με τις σύγχρονες προκλήσεις και τάσεις του ναυτιλιακού κλάδου.