Ένα μοναδικό Σεμινάριο Healthy Cooking διοργάνωσε στις 29 Μαΐου το τμήμα Διαιτολογίας του Aegean College.
Το σεμινάριο που συντόνισε ο γνωστός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Μάνος Δημητρούλης, Msc (Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Master Αθλητικής Διατροφής, Dietstories), είχε στόχο την επιμόρφωση των φοιτητών του τμήματος.
To πρωτότυπο σεμινάριο που ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία έλαβε χώρα στο Παρασκευαστήριο Διαιτολογικών Συνταγών που έχουν στη διάθεσή τους οι φοιτητές του προγράμματος BSc (Hons) Dietetics (Applied) στην οδό Βερανζέρου 3 στο κέντρο της Αθήνας.
Για τη συντριπτική πλειονότητα του κόσμου η λέξη δίαιτα σημαίνει καταπίεση, άνοστη και μονότονη διατροφή.
Ο Μάνος Δημητρούλης ανατρέπει αυτή την εσφαλμένη νοοτροπία παρασκευάζοντας νόστιμα και υγιεινά πιάτα χαμηλών θερμίδων: πίτες, burgers, φαχίτας, κάρυ, τάκος, κέικ, παγωτά, τηγανίτες, πουτίγκες και άλλες λιχουδιές μπορούν ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα ισορροπημένης υγιεινής διατροφής!
Στο πλαίσιο του σεμιναρίου ο Μάνος Δημητρούλης παρασκεύασε γρήγορες, υγιεινές, αλλά και γευστικές συνταγές, αποδεικνύοντας ότι η υγιεινή διατροφή μπορεί να είναι και πολύ νόστιμη.
Ειδικότερα, με τη συμμετοχή του κοινού παρασκευάστηκαν φασολάκια, σπιτικός γύρος από κοτόπουλο, τάκος με κιμά σόγιας και γουακαμόλε, μπράουνις από ρεβύθια και παγωτό από μπανάνες και φυστικοβούτυρο.
Οι συμμετέχοντες δήλωσαν ενθουσιασμένοι τόσο για την ταχύτητα και ευκολία παρασκευής όσο και για τη γεύση!