OMIROS EDUCATIONAL GROUP
AegeanCollege logo
Αθήνα
210 3211228
Πειραιάς
210 4220015
Λάρισα
241 1100001
Θεσσαλονίκη
2311 256619

Ο ΟΜΗΡΟΣ τίμησε του άριστους του Πειραιά σε λαμπρή εκδήλωση

1η Φεβρουαρίου 2018 στο Εμπορικό Επιμελητήριο της πόλης

Μεγάλη εκδήλωση στον Πειραιά

Ανθρώπους και φορείς που διακρίνονται για το κοινωνικό τους έργο και την προσφορά τους στην πόλη του Πειραιά τίμησε ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΟΜΗΡΟΣ Πειραιά σε μια λαμπρή εκδήλωση με τίτλο «Omiros Contribution Awards» που έλαβε χώρα την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2018 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της πόλης.

Την εκδήλωση προλόγισε η Διευθύντρια του παραρτήματος Πειραιά κα. Ματούλα Κατσαρά η οποία συγκινημένη καλωσόρισε τον εκπρόσωπο της Μητρόπολης Πειραιά πατέρα Δανιήλ, τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, τον πρόεδρο του ΕΒΕΠ και «οικοδεσπότη» Βασίλη Κορκίδη,  τον πρόεδρο Εκπαιδευτικού Ομίλου «ΟΜΗΡΟΣ» κ. Νίκο Μακρυπλίδη και το πλήθος επισήμων προσκεκλημένων, σπουδαστών, καθηγητών και συνεργατών του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού οργανισμού.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη έλαβε ο γνωστός δημοσιογράφος και καθηγητής του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ, Γιώργος Αυτιάς που συντόνισε την εκδήλωση και παρουσίασε τις βραβεύσεις.

 

Σημαντικές βραβεύσεις

Με σειρά βράβευσης, ο ΟΜΗΡΟΣ –ως εξέχον μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας του Πειραιά- τίμησε τα κάτωθι άτομα, φορείς και οργανώσεις για το κοινωνικό τους έργο στο μεγαλύτερη λιμάνι της χώρας:

 • τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πειραιώς  και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ εκπροσωπούμενο από τον Αρχιμανδρίτη Δανιήλ Ψωΐνο,
 • την ΠΑΕ Ολυμπιακός που εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του συλλόγου και Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη,
 • το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά που εκπροσώπησε ο Αρχιπλοίαρχος Λεοντάρας Κωνσταντίνος,
 • το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, εκπροσωπούμενο από τον Ανθυποπλοίαρχο Προβιά Κωνσταντίνο,
 • την Άμεση Επέμβαση της Αστυνομίας Πειραιά εκπροσωπούμενη από τον Διευθυντή Β’ Υποδιεύθυνσης, κ. Κάμπρα Αθανάσιο,
 • την ομάδα ΔΙΑΣ Πειραιά εκπροσωπούμενη από τον Διοικητή ΔΙΑΣ Πειραιά, Αστυνόμο Β’κ. Τσιάκο Δημήτριο,
 • την Πυροσβεστική Υπηρεσία εκπροσωπούμενη από τον Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Αττικής, Στρατηγός Γιόβα Κωνσταντίνο,
 • το Πυροσβεστικό Σώμα Πειραιά εκπροσωπούμενο από τον Διοικητή κ. Κουτσούκο Διονύσιο,
 • την 1η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) εκπροσωπούμενη από τον Διοικητή κ. Κολοκούρη Στέφανο.
 • το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο κ. Βασίλη Κορκίδη,
 • τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, κ. Νίκο Μανεσιώτη,
 • το Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «Τζάνειο» εκπροσωπούμενο από τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου κα. Μαρία Αρβανίτη,
 • το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας εκπροσωπούμενο από την Αναστασία Κατσιλιέρη, Διευθύντρια Παιδικής Προστασίας,
 • τον Πειραϊκό Σύνδεσμο εκπροσωπούμενο από την πρόεδρο κα. Τόνια Μεγαλοοικονόμου,
 • τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Πειραιά εκπροσωπούμενο από την κα. Χριστίνα Βλάχου,
 • την Ομάδα ΔΙΑΣ εκπροσωπούμενη από τους Αστυφύλακες Κεχρινιώτη Παναγιώτη και Σιχλίδη Φίλιππο και τους Ειδικούς Φρουρούς Αντωνίου Κωνσταντίνο και Γκίνιο Κωνσταντίνο.
 • τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων, επροσωπούμενο από τον πρόεδρο κ. Παλατιανό Αλέξανδρο, Αρχιπλοίαρχος Π.Ν. (ε.α.), και
 • τους Προσκόπους Πειραιά-Νέου Φαλήρου, εκπροσωπούμενους από τον κ. Δημήτριο Φιλίππου.
Εξέχοντα μέλη της πειραϊκής κοινωνίας στην απονομή

Τα βραβεία απένειμαν ο Αντιπεριϕερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής και Πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Ασϕάλειας της Περιφέρειας Αττικής  κ. Γιώργoς Καραμέρος, ο  Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Δήμου Πειραιά κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, o Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης Δήμου Πειραιά  κ. Νίκος Καλαμακιώτης, η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Κορίνα Λαουλάκου, ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Νίκος Γέμελος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, ο Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου Πειραιά κ. Γεράσιμος Αγγελετάκης, από το ΙΚΑ Πειραιά η κα Βλάχου  Χριστίνα, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλάδων κ. Πασχάλης Συρίγος και ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς κ. Γιάννη Φραγκούλη.

Επίσης παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας κ. Μιχάλης Τσιφάκης, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γιώργος Σιδεράκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Θεόδωρος Καπράλος, γονείς, σπουδαστές, εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο κιθαριστικό Σύνολο του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά που εκτέλεσε με μοναδική μαεστρία διάσημα μουσικά θέματα και πλημμύρισε με όμορφες μελωδίες την κατάμεστη αίθουσα «Γιώργος Κασιμάτης» του ΕΒΕΠ.

 

Ο ΟΜΗΡΟΣ αποκτά βαθιές ρίζες στον Πειραιά

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΟΜΗΡΟΣ απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι το εκπαιδευτικό του έργο δεν περιορίζεται στην εξαιρετική δουλειά που γίνεται σε αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια, αλλά εκτείνεται σε όλη την κοινωνία ως καλλιέργεια της αρετής και διαμόρφωση ενεργών πολιτών που συμμετέχουν στα κοινά και αγωνίζονται για το κοινό καλό.

Οι βραβεύσεις που έλαβαν χώρα την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου δεν αποτέλεσαν μια τυπική διαδικασία δημοσίων σχέσεων, αλλά το ουσιαστικό και έμπρακτο «Ευχαριστώ» ενός κορυφαίου εκπαιδευτικού φορέα προς εκείνους που προσφέρουν στην τοπική κοινωνία.

Ειδικά στον Πειραιά, όπως υπογράμμισε στην ομιλία του ο Δήμαρχος της πόλης και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Μώραλης, «ο ΟΜΗΡΟΣ, με το πλούσιο εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο που προσφέρει έχει καταφέρει να αποκτήσει βαθιές ρίζες στην πειραϊκή κοινωνία σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης εξήρε το έργου του ΟΜΗΡΟΥ τον οποίο χαρακτήρισε «πρότυπο για την ιδιωτική εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση στη χώρα μας», που «εδώ και εβδομήντα πλέον χρόνια συνεχίζει να συνεισφέρει, μεταξύ άλλων, στην έρευνα και την καινοτομία», ενώ αναφέρθηκε στα «πρωτοποριακά προγράμματα υψηλής ζήτησης» που διαθέτει ο μεγάλος εκπαιδευτικός οργανισμός, «όπως για παράδειγμα ειδικότητες, που αφορούν στον Τουρισμό και τη Ναυτιλία, τους δύο ισχυρούς πυλώνες της εθνικής μας οικονομίας».

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΟΜΗΡΟΣ προχωρά σε σύναψη μνημονίου συνεργασίας με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΣΠ, κ. Νίκος Μανεσιώτης.

Γνώρισε τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Aegean College!

Συνεργασία με το University of Essex

Επικοινωνήστε μαζί μας


  Είμαι ενήμερος για την Πολιτική Απορρήτου και συγκατατίθεμαι

  phone icon Contact Aegean College.

  Τηλεφωνικό κέντρο:

  2103211228

  Email:

  info@aegeancollege.gr