OMIROS EDUCATIONAL GROUP
Αθήνα
210 3211228
Πειραιάς
210 4220015
Θεσσαλονίκη
2311 256619

«Ανακαλύπτοντας τον Εαυτό μου»

Ένα νέο σεμινάριο προσωπικής ανάπτυξης για τους φοιτητές

Το Τμήμα Ψυχολογίας του Κολλεγίου εμπλουτίζει τις εκπαιδευτικές του δράσεις με ένα νέο σεμινάριο προσωπικής ανάπτυξης με τίτλο «Ανακαλύπτοντας τον Εαυτό μου», το οποίο θα πραγματοποιείται με εισηγητή τον Δρ. Αριστοτέλη Κοΐνη.

Το σεμινάριο εντάσσεται στις σταθερές εκπαιδευτικές παροχές προς τους φοιτητές του Τμήματος Ψυχολογίας, ενισχύοντας τη βιωματική μάθηση και την προσωπική εξέλιξη που αποτελεί βασικό στοιχείο της εκπαίδευσης των μελλοντικών επαγγελματιών ψυχικής υγείας.

Δομή του σεμιναρίου

Το πρόγραμμα αναπτύσσεται μέσα από τρεις διαδοχικούς κύκλους προσωπικής εξέλιξης:

1ος κύκλος – «Αρχίζοντας το ταξίδι της Αυτογνωσίας»
Οι συμμετέχοντες εξερευνούν την προσωπική τους ιστορία, τις εμπειρίες και τα συναισθήματά τους, θέτοντας τα θεμέλια για βαθύτερη κατανόηση του εαυτού.

2ος κύκλος – «Εμβαθύνοντας στην Εσωτερική μου Πραγματικότητα»
Η διαδικασία εστιάζει στην κατανόηση βαθύτερων ψυχοσυναισθηματικών μοτίβων και εσωτερικών διεργασιών που επηρεάζουν τη σκέψη και τη συμπεριφορά.

3ος κύκλος – «Ενσωμάτωση και Αυθεντικότητα»
Οι συμμετέχοντες καλούνται να μετατρέψουν τη γνώση του εαυτού σε αυθεντική στάση ζωής και να διαμορφώσουν μια ώριμη προσωπική και επαγγελματική ταυτότητα.

Μέσα από βιωματικές ασκήσεις, ομαδικό διάλογο, τεχνικές ενσυνειδητότητας και δημιουργική έκφραση, το σεμινάριο δημιουργεί έναν ασφαλή χώρο προσωπικής διερεύνησης. Οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να ενισχύσουν την αυτογνωσία και την αυτοεκτίμησή τους, ενώ παράλληλα αναπτύσσουν δεξιότητες που αποτελούν θεμέλιο για τον μελλοντικό τους ρόλο ως ψυχολόγοι.

Πληροφορίες διεξαγωγής

Το σεμινάριο θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη, 17:00 – 19:00, με φυσική παρουσία στην αίθουσα Π7, στο κτίριο της Πανεπιστημίου 17, Αθήνα.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν έως την ολοκλήρωση του εαρινού εξαμήνου και θα συνεχιστούν με την έναρξη της επόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς.

Ημερομηνίες εαρινού εξαμήνου:

  • 12 Μαρτίου 2026

  • 19 Μαρτίου 2026

  • 26 Μαρτίου 2026

  • 2 Απριλίου 2026

  • 23 Απριλίου 2026

  • 30 Απριλίου 2026

  • 7 Μαΐου 2026

  • 14 Μαΐου 2026

  • 21 Μαΐου 2026

 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν για τους φοιτητές του Τμήματος Ψυχολογίας, με μέγιστο αριθμό 50 συμμετεχόντων.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή προϋποθέτει δέσμευση για παρουσία σε όλες τις συναντήσεις. Σε περίπτωση απουσίας μετά την εγγραφή, ο φοιτητής δεν θα μπορεί να συνεχίσει τη συμμετοχή του.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Γνώρισε τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Aegean College!

Συνεργασία με το University of Essex

Επικοινωνήστε μαζί μας


    Contact Aegean College.

    Τηλεφωνικό κέντρο:

    2103211228

    Email:

    info@aegeancollege.gr