Δρ. Οδυσσέας Κοψιδάς

Ο Δρ Οδυσσέας Κοψιδάς είναι καθηγητής Οικονομκών και Διοίκησης στο Aegean College. Είναι πτυχιούχος Οικονομικής Επιστήμης, Νομικής και Τεχνολόγος Μηχανικός Πολιτικών Έργων Υποδομής. Οι μεταπτυχιακές του σπουδές πραγματοποιήθηκαν στο Διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών ‘Οργάνωση & Διοίκηση Βιομηχανικών Συστημάτων’ με κατεύθυνση ‘Συστήματα Διαχείρισης Ενέργειας & Προστασίας Περιβάλλοντος’ που συνδιοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Επίσης, στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ‘Δίκαιο και Οικονομία’ του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Η διδακτορική του διατριβή στη θεματική περιοχή της Τεχνοοικονομικής Ανάλυσης Συστημάτων πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης & Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Οι παιδαγωγικές του σπουδές πραγματοποιήθηκαν στο Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης και στο Πρόγραμμα Επαγγελματικής Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., καθώς επίσης και εισηγητής στο Λ.Α.Ε.Κ.

Έχει διδάξει σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε φοιτητές προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων, καθώς και σε προγράμματα επιμόρφωσης ενηλίκων. Είναι μέλος του μητρώου εισηγητών του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. Ως Νομικός εργάζεται στο Τμήμα Νομικών Θεμάτων και Κρίσεως Προσφυγών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ως Τεχνολόγος Μηχανικός Πολιτικών Έργων Υποδομής συμμετείχε στις εργασίες αναστήλωσης του Καθεδρικού Ναού Αθηνών.

Η ερευνητική του δραστηριότητα και η συμμετοχή του σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα έχει ως αποτέλεσμα την δημοσίευση πολλών επιστημονικών άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια με το σύστημα των κριτών. Στις 6-11-2015 βραβεύτηκε με το τρίτο βραβείο καλύτερης ανακοίνωσης με τίτλο: ‘Contribution to Historic Monuments Preservation by Investigating the Willingness to Participate within a Target Population with Low Opportunity Cost’.