OMIROS EDUCATIONAL GROUP
AegeanCollege logo
Αθήνα
210 3211228
Πειραιάς
210 4220015
Λάρισα
241 1100001
Θεσσαλονίκη
2311 256619

Το Aegean College δίνει δυναμικό παρών στα Ποσειδώνια 2018

4-8 Ιουνίου 2018 στο Metropolitan Expo

Δυναμικό παρών του Aegean College στα μεγαλύτερα Ποσειδώνια

Τα μεγαλύτερα Ποσειδώνια στην 50χρονη διαδρομή της παγκοσμίου εμβέλειας ναυτιλιακής έκθεσης θα διοργανωθούν 4 με 8 Ιουνίου 2018 και το Aegean College θα δώσει δυναμικό παρών παρουσιάζοντας δύο ανταγωνιστικά προγράμματα σπουδών προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου.

Η έκθεση θα διεξαχθεί έως την Παρασκευή, 8 Ιουνίου, στο εκθεσιακό κέντρο «Metropolitan Expo», στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», στα Σπάτα.

1920 εκθέτες από 92 χώρες

“Όπως πάντα η έκθεση των Ποσειδωνίων αναδεικνύει το δυναμισμό και τη σημασία της ελληνικής ναυτιλίας για την ευημερία της χώρας μας, της ΕΕ αλλά και όλου του υπόλοιπου κόσμου. Διατηρώντας την πρώτη θέση διεθνώς η ελληνική ναυτιλία συνεχίζει την ναυτική της παράδοση. Αυτό αποτελεί τιμή και καθήκον για τη ναυτιλιακή μας κοινότητα και είμαστε αποφασισμένοι να το υπερασπιστούμε έναντι κάθε πρόκλησης”, τόνισε ο πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών Θ. Βενιάμης χαιρετίζοντας την έναρξη της έκθεσης.

Όπως είπε ο εκτελεστικός διευθυντής των Ποσειδωνίων Θ. Βώκος και φέτος θα δώσουν το παρών ο γενικός γραμματέας του ΙΜΟ, η Επίτροπος μεταφορών, 8 υπουργοί ναυτιλίας ενώ στην έκθεση συμμετέχουν 22 εθνικά περίπτερα από όλα τα παραδοσιακά ναυτικά έθνη. Επίσης στην Αθήνα θα κάνει την επίσημη παρουσίασή της η International Maritime Industries το νέο κολοσσιαίο ναυπηγείο της Saudi Aramco αλλά και η κρατική ναυτιλιακή εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν Azerbaijan Caspian Shipping.

Κάθε φορά που μεγαλώνουν τα Ποσειδώνια μεγαλώνει και το έσοδο για τη χώρα, πλέον ξεπεράσαμε τα 60 εκατ. ευρώ σε έσοδα που φτάνουν στην ελληνική οικονομία, τόνισε ο κ. Βώκος.

Είμαστε μπροστά σε ένα παγκόσμιο γεγονός, τα Ποσειδώνια είναι ίσως το μεγαλύτερο ναυτιλιακό γεγονός στον κόσμο, όπως αποδεικνύεται από τις συμμετοχές και τους εκθέτες τόνισε ο υπουργός ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής, ο οποίος στάθηκε στο γεγονός ότι τρία χρόνια μετά τα capital controls αποκαθίστανται οι ροές ναυτιλιακού συναλλάγματος. Ο ίδιος προανήγγειλε μετά την έκθεση πρωτοβουλία  του υπουργείου για τα εργασιακά και το θέμα της σημαίας.

Για 5η δεκαετία τα Ποσειδώνια συγκεντρώνουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον, κάθε χρόνο η έκθεση γίνεται καλύτερη και μεγαλύτερη τόνισε ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γ. Πατέρας, ενώ ο δήμαρχος Πειραιά Γ. Μόραλης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι με τη συνεργασία των συναρμόδιων φορέων ο δήμος θα δημιουργήσεις τις προϋποθέσεις ώστε διοργανώσεις όπως τα Ποσειδώνια να γίνονται στη φυσική τους έδρα τον Πειραιά.

Ναυτιλιακές σπουδές υψηλού επιπέδου

Συμμετέχοντας στην έκθεση, η Σχολή Ναυτιλιακών Σπουδών Aegean College θα παρουσιάσει ένα προπτυχιακό και ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα ναυτιλιακών σπουδών υψηλού επιπέδου τα οποία προσφέρονται σε συνεργασία με κρατικό βρετανικό Πανεπιστήμιο.

Γιατί Ναυτιλιακές Σπουδές στο Aegean College

Το προπτυχιακό και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών που προσφέρει το Aegean College διακρίνονται διότι:

 • Τα μαθήματα διδάσκουν ακαδημαϊκοί υψηλού επιπέδου (κάτοχοι Διδακτορικών και Μεταπτυχιακών τίτλων Σπουδών στα Ναυτιλιακά), αλλά και επαγγελματίες με μακρά εμπειρία στη ναυτιλιακή αγορά εργασίας (Πλοίαρχοι και στελέχη γραφείου).
 • Η Σχολή Ναυτιλιακών Σπουδών του Aegean College εδρεύει στον Πειραιά, σε ένα υπερσύγχρονο κτήριο στο κέντρο του μεγάλου Λιμανιού.
 • Το Aegean College αναπτύσσει ισχυρούς δεσμούς με τον κόσμο της Ναυτιλίας διοργανώνοντας σημαντικές εκδηλώσεις με τεράστια αποδοχή από τον επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο όπως το «1ο Ναυτιλιακό Συνέδριο» στον Πειραιά.
 • Στο πλαίσιο των σπουδών τους οι φοιτητές επισκέπτονται ναυτιλιακές επιχειρήσεις και πλοία εμπορικής ναυτιλίας και κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά.
 • Οι φοιτητές συμμετέχουν σε Ημέρες Καριέρας και άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου με σκοπό να έρθουν σε άμεση επαφή με δεκάδες ναυτιλιακές εταιρείες.
 • Το Aegean College διατηρεί μια ερευνητικά δραστήρια και καινοτόμο ακαδημαϊκή κοινότητα με αιχμή το Ερευνητικό Κέντρο Aegean Research Centre.
 • Το Κολέγιο διαθέτει υπερσύγχρονα εργαστήρια, βιβλιοθήκη και αίθουσες εξοπλισμένες με όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα διδασκαλίας.
 • Οι φοιτητές έχουν στη διάθεσή τους εκπαιδευτικό Portal (e-college), μέσω του οποίου αποκτούν πρόσβαση στην ύλη των μαθημάτων και επικοινωνούν με τους καθηγητές.
 • Οι φοιτητές έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του συνεργαζόμενου πανεπιστημίου, η οποία περιέχει χιλιάδες συγγράμματα, ψηφιοποιημένα βιβλία και επιστημονικά περιοδικά, καθώς και στη ναυτιλιακή βάση δεδομένων Clarksons.
 • Το Aegean College προσφέρει στους φοιτητές δωρεάν μαθήματα εκμάθησης αγγλικής γλώσσας και άλλων ξένων γλωσσών που χρησιμοποιούνται στον διεθνοποιημένο ναυτιλιακό κλάδο.

Γνώρισε τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Aegean College!

Συνεργασία με το University of Essex

Επικοινωνήστε μαζί μας


  Είμαι ενήμερος για την Πολιτική Απορρήτου και συγκατατίθεμαι

  phone icon Contact Aegean College.

  Τηλεφωνικό κέντρο:

  2103211228

  Email:

  info@aegeancollege.gr