Αγγελική Παναγιωτοπούλου

MSc, Ph.D

Η Δρ. Αγγελική Παναγιωτοπούλου σπούδασε Ιατρική Χημεία BSc (Hons) στο Πανεπιστήμιο του Essex στην Μεγάλη Βρετανία. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης (MSc) στην Κλινική Βιοχημεία με Μοριακή Βιολογία από το Πανεπιστήμιο του Surrey στην Μεγάλη Βρετανία και κάτοχος διδακτορικού (PhD) στην Βιοανόργανη Χημεία από το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Έλαβε υποτροφία από το υπουργείο παιδείας για εκπόνηση μέρους της διδακτορικής της διατριβής (10 μήνες) στην Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου του Bari στην Ιταλία. Τον Αύγουστο του 2001 προσλήφθηκε στο Ινστιτούτο Βιοεπιστημών και Εφαρμογών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» ως ειδικός τεχνικός επιστήμονας.

Τον Φεβρουάριο του 2017 προήχθη κατόπιν κρίσεως σε ειδικό λειτουργικό επιστήμονα (ΕΛΕ Β’) και εντάχθηκε στο ερευνητικό προσωπικό του Ινστιτούτου. Οι ερευνητικές της δραστηριότητες εστιάζονται κυρίως στην ανάλυση με φασματοσκοπικές μεθόδους δομής/φυσικοχημικών ιδιοτήτων ενώσεων βιολογικού, φαρμακολογικού και βιομηχανικού ενδιαφέροντος καθώς και στη σύνθεση και χαρακτηρισμό νέων βιοδραστικών μορίων φαρμακολογικού ενδιαφέροντος.

Είναι κριτής επιστημονικών εργασιών σε διεθνή περιοδικά, έχει συμμετάσχει σε αρκετά εθνικά προγράμματα χρηματοδότησης και έχει αναπτύξει συνεργασίες με Πανεπιστημιακά εργαστήρια σε τομείς τροφίμων και φαρμάκων αλλά και εργαστήρια R&D εταιρειών στα πλαίσια παροχής εξειδικευμένων επιστημονικών υπηρεσιών του Εργαστηρίου NMR του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».

Έχει 31 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά με κριτές και έχει παρουσιάσει 64 εργασίες σε εθνικά και διεθνή συνέδρια.