Αικατερίνη-Λητώ Τζιβελέκα

Χημικός,PhD

Η Αικατερίνη-Λητώ Τζιβελέκα είναι Χημικός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ Βιοχημείας του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έλαβε υποτροφία από το Ινστιτούτο Βιοεπιστημών και Εφαρμογών του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» («Δ») για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής και μεταδιδακτορική υποτροφία ως συνεργαζόμενη ερευνήτρια με προσόντα Δ’ βαθμίδας με ειδίκευση στην Χημική Βιολογία, στο Εργαστήριο «Λειτουργικών Νανοϋλικών Οργανωμένης Δομής», του Ινστιτούτου Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας, Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δ». Επί σειρά ετών εργάστηκε ως συνεργαζόμενη ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δ». Από το 2014 εργάζεται στο Eργαστήριο «Θαλάσσιων φυσικών προϊόντων» του Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων, της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην απομόνωση, χαρακτηρισμό και βιολογική αξιολόγηση φυσικών πολυμερών, δευτερογενών μεταβολιτών και βιοσυμβατών συστημάτων με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων υβριδικών βιοϋλικών για βιοεφαρμογές.

Eίναι προσκεκλημένο μέλος της κριτικής επιτροπής του περιοδικού Marine Drugs, προσκεκλημένη συντάκτρια των περιοδικών Materials με θέμα “New Insights into Hybrid Biomaterials” και “Νanoparticles for Biomedical Applications”, Marine Drugs με θέμα “Marine Biopolymers and Their Applications in Drug Delivery” και Frontiers in Bioengineering and Biotechnology με θέμα “Biofouling, Biocorrosion and Biodeterioration: Recent Advancements” και κριτής επιστημονικών εργασιών σε πάνω από 25 περιοδικά. Είναι συγγραφέας 46 δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά με κριτές και 2 κεφαλαίων σε βιβλία.