Αναστασία Γέρου

BSc, MSc, PhD

H Dr. Γέρου Αναστασία, είναι πτυχιούχος (BSc) του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2015 και διπλωματούχος (MSc) του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, όπου αποφοίτησε με άριστα το 2017. Το 2022 έλαβε με άριστα το διδακτορικό της δίπλωμα(PhD)από τη Σχολή Ναυτιλίας και Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα, εστιάζουν γύρω από το Στρατηγικό Management & Marketing και την Διαχείριση της Πελατειακής Εμπειρίας στο περιβάλλον των υπηρεσιών και ιδιαίτερα στον κλάδο των Μεταφορών & του Τουρισμού.

Διδάσκει τα μαθήματα Shipping Management (1ο έτος) και Strategic Shipping Management & Leadership (3ο έτος) στο προπτυχιακό πρόγραμμα BSc (Hons) in Shipping Management.

Από το 2023 είναι εντεταλμένη διδάσκουσα στα τμήματα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων & Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και έχει διατελέσει από το 2018 έως και το 2022 χρέη επικουρικού επιστημονικού προσωπικού στο τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Η Dr. Γέρου, έχει δημοσιεύσει σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά με τυφλό σύστημα αξιολόγησης (WMU Journal, Behavioral Sciences, Sustainability κ.α.)και έχει συμμετάσχει σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια (ΙΑΜΕ, QMOD κ.α.).

Το 2018 έλαβε υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) για την εκπόνηση της διδακτορικής της διατριβής και το 2022 βραβεύτηκε (Blue Awards 2022) από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής, για την συμβολή του ερευνητικού της έργου στον τομέα της Γαλάζιας Ανάπτυξης.

Έχει σημαντική επαγγελματική εμπειρία στον Ναυτιλιακό τομέα καθώς εργάζεται ως σύμβουλος ναυτιλιακών και παραναυτιλιακών επιχειρήσεων και κατέχει τις κάτωθι πιστοποιήσεις από την American Bureau of Shipping (ABS):

  • ISM / ISPS / ILO-MLC Auditor
  • Incident Investigation and Root Cause Analysis (IIRCA)
  • SMS Effective Implementation & DPA Requirements
  • Maritime Risk Assessment
  • STSW 2010 Amendments