Αντώνιος Κοφινάκος

Η εργασιακή εμπειρία του Αντώνη Κοφινάκου ξεκινάει το 2001 όταν εργάστηκε για ένα έτος, σε ηλικία 19 ετών, στο Dealing Room της Citibank International PLC ως Junior Dealer, συμπεριλαμβάνοντας FX Trading Activities, Technical Analysis, καθώς και Market Fundamentals.

Σπούδασε στο University of Sunderland από το 2002 μέχρι το 2005 και συνέχισε τις σπουδές του κάνοντας MBA Banking στο (IUKB) Institut Universitaire Kurt Bösch.

To 2007 εργάστηκε στο Treasury Operations Support της Citibank International PLC, πραγματοποιώντας Money Market Deals and Forex Deals for major corporate and shipping customers.

Το Μάιο του 2008 υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό, ενώ παράλληλα ολοκλήρωσε το πρόγραμμα Ναυτιλιακών Σπουδών στο Institute of Chartered Shipbrokers (ICS). Το Σεπτέμβριο του 2009 έκανε την είσοδό του στη χρηματιστηριακή αγορά μέσω της εταιρείας Nuntius Investment Services.

Το Μάιο του 2010 απέκτησε τις πιστοποιήσεις:  Θεσμικό Πλαίσιο, Α1 & Α2 από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το 2011 εργάστηκε στην e-FSW Holding, Private Wealth Management. 

Από το 2012 και για 2 έτη εργάστηκε στην AXON Securities S.A στο τμήμα διαχείρισης χαρτοφυλακιου ξένων αγορών. Το Σεπτέμβριο του 2014 ξεκίνησε Trading με δικό του προσωπικό  χαρτοφυλάκιο πελατών, στη χρηματιστηριακή Guardian Trust.

Το Δεκέμβριο του 2014 ίδρυσε το Tetraktys Trading School, για εκπαίδευση και παροχή επενδυτικών συμβουλών , μέσω Τεχνικής Ανάλυσης. Το 2017 απέκτησε τις πιστοποιήσεις του Συμβούλου Επενδύσεων σε Μετοχές και Παράγωγες Αξίες,  Β & Β1  από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Το 2018 εργάστηκε ως Trading Coach στη διεθνή εταιρεία Profit Point Tutor of Trading Strategies, Technical Analysis and Elliott Wave Analysis.

Στη συνέχεια ανέλαβε, για 2 έτη, ως General Manager στην εταιρεία Trade Your Way, η οποία εξειδικεύεται στη χρηματιστηριακή εκπαίδευση, θυγατρική της πολυεθνικής εταιρείας επενδύσεων Teletrade.

Το 2021  σε συνεργασία με το Aegean College, δημιούργησε το “Financial Trading and Market Analysis” το πρώτο πιστοποιημένο σεμινάριο Trading στην Ελλάδα. Το σεμινάριο καθώς και το εξειδικευμένο course ElliottWaveAnalysis το έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 100 συμμετέχοντες.

Από το 2022 δημοσιεύει κάθε μήνα στο insider.gr αναλύσεις για το Ελληνικό χρηματιστηριο που βασίζονται στην Elliott Wave Analysis. Εφαρμόζει τη θεωρία που διδάσκει, πάνω στη χρηματιστηριακή αγορά. Έχει περισσότερα από 50 βίντεο διαγραμματικής ανάλυσης στο YouTube, βίντεο ανάλυσης καθώς και εκπαιδευτικά βίντεο.

Επίσης τα τελευταία 7 χρόνια έχει δημιουργήσει μια κλειστή κοινότητα που απαρτίζεται από 70 Traders. Εν ώρα συνεδρίασης (Ελληνικό και Αμερικάνικο Χρηματιστήριο) ο Αντώνης Κοφινάκος μαζί με τους υπόλοιπους Traders , αναλύουν την αγορά, αναρτούν Trades και παράλληλα διευρύνουν τις γνώσεις τους με συνεχόμενα καινούργια σεμινάρια.

Οι στρατηγικές που χρησιμοποιεί είναι Elliott Wave Analysis, Price Action , Continuation and Reversal Patterns και Momentum & Volatility Trading.