Αντώνιος Στρατάκης

MSc, PhDc

Ο Αντώνιος Στρατάκης είναι απόφοιτος του τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς (2009). Εν συνεχεία, φοίτησε στο «Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Ναυτιλία» του τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς από όπου και αποφοίτησε με άριστα (2011).

Από το 2016 εκπονεί διδακτορική διατριβή στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, η οποία αφορά τις διεθνείς ενεργειακές ροές και την προοπτική ανάπτυξης της περιοχής της Μεσογείου ως παγκόσμιου ενεργειακού κόμβου.

Αναφορικά με τη διδακτική του εμπειρία είναι βοηθός διδασκαλίας στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς σε μαθήματα σχετικά με: την Οικονομική Ανάλυση Ναυτιλιακών Αγορών, το Διεθνές Εμπόριο, την Διεθνή Ναυτιλιακή Πολιτική, την Ναυτιλιακή Χρηματοδότηση, την Οργάνωση και Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων και, την Ναυπηγική Οικονομική.

Στα πλαίσια της διδακτορικής του διατριβής έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, καθώς και μελέτες του στον εγχώριο ναυτιλιακό τύπο. Αναφορικά με την εργασιακή του εμπειρία, έχει διατελέσει ναυτιλιακός αναλυτής σε ναυλομεσιτικά γραφεία και ναυτιλιακές εταιρείες, ενώ από το 2019 είναι επικεφαλής του Τμήματος Έρευνας και Ανάλυσης Αγοράς, σε πολυεθνική ναυτιλιακή εταιρεία.