Αρεζίνα Καστή

Επισκέπτρια Καθηγήτρια Τμήματος Διαιτολογίας

Η Αρεζίνα Καστή είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, στο αντικείμενο της Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας, με εξειδίκευση στη Διοίκηση νοσηλευτικών υπηρεσιών και Υπηρεσιών Κοινωνικής   Προστασίας και είναι υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθήνας. 

Πρόσφατα, πιστοποιήθηκε από το Monash University of Melbourne ως ειδικός στην εφαρμογή της Low FODMAP Diet στην Ελλάδα, ενώ σε συνεργασία με το προαναφερόμενο Πανεπιστήμιο και την Ηπατογαστρεντερολογική Μονάδα του ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ έχει σχεδιάσει μεγάλη κλινική μελέτη σε ασθενείς με Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου.

Από το 1993 εργάζεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και το 2008 ανέλαβε τη θέση  Προϊσταμένου στο Τμ. Κλινικής Διατροφής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ, όπου υπηρετεί έως σήμερα.

Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, των ΤΕΙ Διατροφής Κρήτης και Θεσσαλίας, ως εκπαιδεύτρια τελειόφοιτων φοιτητών κατά τη διάρκεια της πρακτική τους άσκησης.

Το ερευνητικό της ενδιαφέρον αφορά την τεχνητή διατροφή και το πεπτικό σύστημα, καθώς και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια, αλλά και με αναρτημένες και προφορικές ανακοινώσεις, σε πολλά ιατρικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει διατελέσει γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Νοσοκομειακών Διαιτολόγων.