Αθανάσιος Ι. Μάργαρης

PhD

Ο Αθανάσιος Ι. Μάργαρης έχει ολοκληρώσει τις προπτυχιακές του σπουδές στο τμήμα Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το 1992. Το 1995 έλαβε το Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών MSc in Computer Science από το Computer Science Department του Πανεπιστημίου του Sheffield και το Διδακτορικό Τίτλο Σπουδών από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας το 2003.

Το αντικείμενο της διδακτορικής του διατριβής ήταν η μελέτη χαοτικών εκλυστών και μη γραμμικών συστημάτων με τη βοήθεια νευρωνικών δικτύων. Τα τελευταία 22 χρόνια εργάζεται ως Συνεργαζόμενο έκτακτο προσωπικό (Π.Δ. 407) σε βαθμίδες Λέκτορα και Επίκουρου Καθηγητή σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα διδάσκοντας μαθήματα Φυσικής, Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Πληροφορικής.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται στο χώρο της μαθηματικής φυσικής, της ψηφιακής επεξεργασίας σήματος, των νευρωνικών δικτύων και των παράλληλων και κατανεμημένων συστημάτων.

Έχει δημοσιεύσει πάνω από 50 εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά ελληνικών και ξένων συνεδρίων.

Έχει συγγράψει 6 βιβλία πάνω στο χώρο της πληροφορικής και των εφαρμοσμένων μαθηματικών και μεταφράσει άλλα 16 σε συναφή αντικείμενα από την αγγλική στην ελληνική γλώσσα.

Tην τρέχουσα χρονική περίοδο εργάζεται ως Εντεταλμένος Διδάσκων στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.